Höst...

Gud vad höstigt det är ute nu, men jag gillar det. Tycker om alla färger och den fräscha luften!
Idag har jag varit ute på lite "shopping" men gjorde inga fynd.
Blöder fortfarande lite, men min BM trodde att det kunde bero på cellförändringar så då kollar jag väl upp det. Ringer och bokar tid i veckan!
Idag kommer Albin hem oxå, några dagar tidigare än beräknat :o) Han flyger idag (åker annars bil emellan) så när jag pratade med han så säger jag "du har väl köpt hem en massa choklad till mig nu då?" Då svarar han gulligt "Nej, det blev så stressigt att jag inte hann in på spritbutiken".... Hallååååå, jag vill ha choklad och inte sprit, haha!
Jaja, det finns ju gotta fulla ica :)

Nu ska jag ta och laga oss lite middag, stuvade makaroner med stekt fläsk och falukorv blir det :-)

Pratade länge med farmor idag i telefonen och jag tror jag ska åka till henne och äta palt o fläsk nån dag... Abbe ska minsann få följa med och prova denna delikatess han oxå!

Vill bara säga att det är så otroligt skoj med alla nya som ger sig till känna i min blogg.

För ett år sedan så började jag skriva om min tapetsering i köket... Tror ni den är avklarad än?? Nix, inte ens tapeter är valda, tack och lov för de hade jag ju hunnit tröttna på innan jag fått upp dom!

Ska bjuda upp Åke (the boss) nån dag så att vi kan avgöra om han eller vi ska betala för det. Självklart hoppas jag på att han vill betala och se glad ut ;)

En begravning har vi fått på schemat också. Alltid lika jobbigt och tråkigt :(

Nä, nu kallar köket. Om sambon kommer hem från jobbet en gång i månaden så kan jag väl iallafall ha maten klar då, haha!

♥ Kram på er alla ♥


Ps. Knäppte faktiskt en bild på dagens outfit (nya snygga mammajeans) men kände mig fånig och raderade den i kameran, hihi! Men tanken fanns där iallafall!

GÅR IN I VECKA 14 IDAG OCKSÅ!!!

Oro

Började att blöda lite imorse igen (absolut inga mängder som sist)... Självklart så blir jag väldigt orolig (behöver inga uppmuntrande ord om hur vanligt det är med blödningar) men gör ingen stor grej av detta. Avbokar dagens inplanerade besök (Mia) och lägger mig i soffan och gråter en skvätt. Ringer min BM som jag inte får tag i så jag pratar in ett litet meddelande och hon hör väl av sig imorrn =)
Detta beror självklart på att jag har mått för bra i helgen och helt enkelt blivit för aktiv. Men jag får väl inse att jag inte är byggt för prommisar denna graviditet. Imorrn kommer iallafall Albin hem och pysslar om mig ;)

Hade lovat min vän Titti att vara barnvakt ikväll och tänkte som så här, bättre att jag åker till henne och är barnvakt, då får jag maten lagad, disken diskad + trevligt sällskap och jag kan ju lika gärna ligga i hennes soffa som i min. Så jag åkte dit och blev bjuden på underbar middag (som alltid) och myste med barnen. Fick även med mig nybakad limpa, fina blommor och matlåda hem :) TACK TITTI

Nu ligger jag här i min soffa, kollar på dagens Idol som jag missade men laddade hem... Tycker att det var ett rätt mesigt program idag faktiskt, ingen som gjort något som får mig att falla i tårar (jag gråter ju till allt nu). Nu väntar bara utröstningen!!

Eftersom ingen tycker att jag sätter press på kocken så kommer här några recept på mat som jag snart vill äta ;)
Stekt strömming
Laxsallad
Pasta med stekt sparris
80-tals hiten Flygande Jacob

Nu är idol över för idag och rätt person åkte ut :-)

Nu ska jag ta en dusch sen krypa ner i sängen och titta på tv tills jag slocknar =)

JUST JA..... GRATTIS HENRIK BOUVIN PÅ DIN 30-ÅRS DAG!!!!!

Helgen är nu över...

Sitter här och softar och tittar på Ensam mamma söker. Tycker att det är modigt att ställa upp i tv när man ska ragga, tycker däremot inte om att de blandar in barnen så mycket, att de ska sitta i tv och välja ut en ny pappa i ett fotoalbum... Men alla är vi olika.... Gillar nog den där Anette bäst iaf, även om jag inte kan fatta varför hon har den där poeten kvar i leken!!
Till detta intelligenta program har jag vräkt i mig färsk ananas och för er som inte vet så reagerar min kropp med en lite Restylane-liknade effekt, det vill säga att mina läppar sväller upp och jag ser ut som Linda Rosing, haha!

Såg en dokumentär tidigare idag, om Madeleine McCann, jag är bensäker på att mamman och pappan är inblandade i hennes försvinnande (troligtvis död) och förstår inte hur man kan vilja skada ett barn (sitt eget dessutom) så.... Jag tycker iaf att det är sjukt, att man kan leva med det....

Har även suttit och kollat på lite gamla gravidbilder idag :)
Längtar tills jag får en sån stor mage igen...
Längtar, längtar, längtar :-)


Abbe är borta i en vecka till oxå. Han har tydligen fått ett stort intresse för matlagning medans jag har varit sängliggandes (släpper normalt inte in han i köket) och idag bad han mig kika efter lite goda recept som han kan laga när han kommer hem, haha!! Då kan jag berätta för dig Albin att jag vill ha en god hemgjord kycklingsallad med krutonger, soltorkade tomater och halloumiost, jag kan även tänka mig kycklingenchiladas eller en hemgjord paj med nå gott i :-)

Nu ska jag krypa ner i ett härligt bad, under tiden pausar jag filmen på Tv4+ och kollar klart på den sen, En andra chans med Nicolas Cage!!

Hoppas er helg har varit underbar!

Ps. Grattis på din namnsdag Pappa :-)

Stormy weather

Herregud vilken storm det är ute idag, sover med fönstret öppet på natten eftersom jag älskar när det är svalt i sovrummet, men imorse vaknade jag av att gardinen fladdrar i mitt ansikte, haha.

Idag hade jag planerat in en längre prommis i ett lugnt tempo, men det återstår väl att se hur det blir med den saken (storm + en rejäl träningsvärk i rumpan från igår)...
Men mobilen är påfylld med två "nya" album, Tracy Chapman och Amy McDonald så en liten sväng ska jag väl kunna ta och njuta av den fräscha luften!

Igår låg vi och kollade på en rätt härlig film, Made of Honor hetter den.... Jag grät såklart mig genom filmen. Elin har lite roligt åt mina känslostormar som kommer, jag gråter verkligen rejält när jag sätter igång :)

Kanske ska jag unna mig några minuter i solarium ikväll oxå...


Så här såg himlen utanför mitt köksfönster ut igårkväll, otroligt vackert tycker jag!!


Ännu en härlig dag!

Har varit ute på en längre prommis nu på morgonen, det kändes helt okej faktiskt.
Elin var och provred en ny häst och jag passade då på att ta en prommis med henne. Mycket skönt.
Nu ska vi till Folly för hennes nya familj kommer och ska rida lite och Elin får hänga med dom som sällskap, och jag ska INTE gå med utan vila och göra klart i stallet...

Ikväll händer inte mycket alls, en bra film, lite gott att äta och lite tända ljus kan göra susen när det är kallt och ruggigt ute!!


Fredagsmys

Nu är det fredagkväll och för min del så innebär det mys med Elin.
Vi har laddat med ett gigantiskt fruktfat och tänt ljus.
Nu ska vi kolla klart på Ett monster till svärmor.

Ha en underbar kväll!!

Länkar

Har suttit och redigerat lite bland min länkar...
Några har lagts till och några raderades =)

En underbar dag!

Fick ett underbart uppvaknande imorse...
Ni som känner mig vet att jag ALDRIG låser min ytterdörr (inatt börjar jag med det, haha) och som vanligt så hade jag telefonen avslagen under natten eftersom jag har vänner som är mycket mer morgonpigg än vad jag är (känn dig träffad Titti).... Hur som helst så vaknar jag av att det står en lite skitunge vid min säng och tycker att jag ska kliva upp och klä på mig ;) Maria och barnen var visst på besök :o)
Maria har varit underbar och hjälp mig att putsa köksfönstren så att jag kunde hänga upp nya gardiner.
Efter detta så åkte vi ut på plantagen. Jag har köpt hem och gjort fint med lite nya krukor på bron. Har även gjort en som skall få följa med till Lucas, måste köpa en ny fin gravlykta oxå...

Köpte en fin blomma till min kära stallägare också, som tack för all hjälp jag får med min häst. Det är guld värt för mig!
På vägen hem från dom så köpte jag lite thai-take away med mig hem, nudlar med kyckling och kokosgrädde =)
Efter detta var det besämt att jag skulle åka och simma på badhuset, men jag har legat däckad i soffan och kom aldrig iväg :-( Men det kanske var lika bra, lite lugnt ska jag fortfarande ta det!!

 Rena fina fönster :)

 Blommor på bron

 Dessa får följa med till sonen nästa vecka när det är dags att göra höst på riktigt =)

Nu är det Idol 2008 som hägrar, torts min stora besvikelse att den finska karln inte är kvar... Men jag har mina favoriter ändå ;)

Tack Maria!!

Tusen tack för all hjälp med mina fönster idag!!!


Härlig kväll

Ikväll kom Maria och hämtade mig, vi har varit ute och åkt lite bil. Tog en repa till Stöde för att hälsa på Lucas lite :) Där var det fint som vanligt, svärmor hade tänt lite ljus till grabbarna oxå :)

Vi hade en rätt fin bil iaf  (samma ras och färg iaf, inte den på bilden)


Så om ni har sett nåt läckert susa förbi snabbt så var det bara jag och Maria ;)

Härligt att blogga...

...När man får sån respons :-)

Nu har jag avverkat några telefonsamtal och sitter med en god smoothie och funderar lite över hur dagen skall se ut.
Jag ska till Folly och gosa lite, har inte varit där sen i onsdags...

Funderar på om jag ska dra av lite med dammsugaren här och ev ta och torka av köksfönstren på insidan, utsidan lämnar jag över till Abbe.
Är supersugen att gå på bio.... Men det finns inget jag vill se, kan dock tänka mig att se mamma mia igen kanske!?

Nä, nu ska jag njuta av min smoothie och läsa lite bloggar.

ha en underbar dag, solen skiner på oss :)


Till pappa Albin

Tänkte att du kanske vill se ett foto på ditt barn ;)
Ett stycke närbild presenteras här!!
Bilden är fryst mitt i en volt, därav det lite konstiga utseendet. Den har ben oxå ;)



Ultraljud

Idag har jag varit på UL och kollat vårt underverk.
H*n var så livlig att det inte gick att få en vettig stillbild på h*n, gjorde volt efter volt och fläktade med armar och ben =)
Det var precis som om h*n ville överbevisa för mamma hur bra den mår...
Det såg riktigt bra ut allting, inga blödningar kvar heller. Men jag ska starta upp lugnt nu :)
Kan alltså återgå till jobbet (men vilket jobb??? haha) snart.
Fick även en läkare idag... Karin nånting, hon var trevlig =)

Ikväll ska jag även ta itu med Folly, se till att hon får flytta snart (denna vecka).

Men nu ska jag först och främst packa mig en väska med bikini och hygienartiklar. För nu ska jag på badhuset med min syster, hon ska simma och jag ska sola sen blir det tjejsurr i bastun :-)

Önskar att jag hade en scanner så att jag kunde scanna in ul-bilderna på mitt pyre... Blir inge bra när man fotar ett foto!! Kanske våldsgästar jag Titti och hennes scanner ;)

Sådär..... Ett lite mer positivt inlägg ;)

God morgon!

Vaknar rätt tidigt idag, till det underbara ljudet av grävmaskiner som är utanför mitt fönster...
Har nu duschat och piffat lite, har otroligt svårt med kläder nu. Har inga byxor som passar, får gå i leggings så fort jag ska gå ut... Måste handla mig ett par snygga mammajeans, gärna som man får ett par stövlar utanpå. Tips någon?? Toppar och tröjor har jag i överflöd =)

Nu ska jag på UL, hoppas att jag idag kan få ett vettigt slutdatum, hittills har de varit lite luddiga... Sen ska jag få den stora äran att träffa Mia och hennes lilla bebis :o) Det ska bli otroligt mysigt!!

Ha en underbar och härlig dag!!!

Ps. Dagens hjälte är iallafall Mia som kämpade med sin förlossning i 38 timmar...

Positiv vs negativ

Jag avskyr negativa bloggar, men vet själv att jag har en sån med jämna mellanrum.
Men det är svårt att vara positiv när man inte får röra sig mer än extremt nödvändigt.
Jag är hela tiden rädd att pyret mår skit inne i magen.
Har sammandragningar så fort jag rör på mig och är det normalt? Nej, inte ett dugg.
Jag försöker tänka positivt hela tiden, tänka att detta går bra men oron gnager i mig hela tiden....
Förhoppningsvis så kommer detta att släppa imorrn när jag ska på nytt ultraljud och får bekräftat att det inte är något fel...
Så imorrn kommer kanske att jättepositivt inlägg ;)


Bild från idag v.13




Tack Titti för en underbar middag idag!!!!

GRATTIS MIA OCH JONAS!!!

Stort Grattis till min vän Mia och hennes Jonas till deras lilla underverk Madelene som kom inatt.
Hoppas att ni alla mår bra.

Underbart väder

Åh gud vilket underbart höstväder det har varit i helgen, helt galet skönt....
Och jag har beskådat detta underbara från mitt vardagsrumsfönster mest hela tiden.
Igår bad jag snällt och gulligt Albin om NÅD att få gå ut och ligga lite i min solstol och det fick jag, hihi!
Kollade på när Abbe storstädade bilen och Elin fotograferade lite höst åt mig =)
Undra vad mina grannar tycker om mig när jag inte gör nåt alls...
Abbe har tvättat kläder, handlat, skjutsat Elin till och från stall, lagat mat, kastat sopor, städat bil mm och jag har legat i en solstol med en kopp kaffe...

Nu har jag haft ett tv-maraton med Per Moberg och Vad blir det för mat. Älskar att titta på när han slafsar och grisar runt i köket, han är underbar den mannen :)

Har  plöjt igenom några filmer i helgen och kan rekomnedera "Jiddra inte med Zohan" och "The love guru" De var riktigt roliga faktiskt, såg även en halvtråkig drama som hette Baby mama...

Listan "att göra" blir inte direkt kortare heller... Men LOVAR att ta det lugnt när jag väl får börja röra på mig, längtar efter att få gå på badhuset och simma några längder och bara koppla av, älskar vuxensim med mysig musik, dämpad belysning och fruktfat :)

Här kommer några bilder som Elin fotat igår...

 Kjell relaxar

 Även Ozzy njuter av vädret

  Päronen är mogna och goda nu

 Älskar höstens färger

 Abbe städar bil

 Och jag solar lite...


En helg som denna hade jag verkligen velat vara till Lucas en sväng och gjort vackert på graven, detta kanske jag kan få göra till veckan om jag har tur...
Längtar tills på tisdag då jag ska få se på lilla pyret i magen igen.....

Hoppas att er helg har varit härlig :)

Kram Kram


Bilder

Har ärligt talat inte mycket att skriva.
Det skulle vara kul om ni andra kunde uppdatera bloggar så att jag har nåt att läsa iaf ;)

Gårdagens höjdpunkter var följande:


Marängswish


Smågodis


Alkoholfri drink a´la Elin


Body shops body butter efter duschen


En kul film :)


Tända ljus


En skön fleecefilt...

Jag är till besvär för min omgivning...

Jag har aldrig förr känt mig såååå besvärlig.
Jag kan inte handla, laga mat, duka, duka av, diska, göra kvällsgotta, tända ljus, duka undan kvällsgotta, släcka ljus. Allt jag vill göra måste jag be om hjälp till. Och jag känner mig jäkligt besvärlig, som en bortskämd snorunge liksom...

Ja, det var en update från ikväll.

Jag har iallafall fått världens godaste kyckling och ris till middag + att jag har tagit en varm dusch. Det gjorde susen för denna dag!


En händelserik dag!

Vaknade vid 10, klev upp och gick och la mig i soffan (lite miljöombyte skadar ju aldrig).
Kollade på Malou på Tv4 innan jag bestämde mig för att  jag borde äta nåt. smyger in till köket, tar tre mackor och ett glas juice som jag äter liggandes i soffan.

Min kära syster är på ikea och gör två viktiga inköp åt mig.
1. En kudde som jag kan ha under min laptop när jag ligger med den på magen i soffan...
2. En pyjamas.... Ska ju ändå inte klä på mig på en vecka och då passar det bra med en mysig pyjamas =)

 


Nu ska jag se om jag kan installera nya The sims 3


Skiiiiiiiiiiiiiiit :(

Idag har jag tillbringat hela eftermiddagen på akutmottagningen.

Det började när jag står på Njurunda ryttareförening och ska gå på loppis med Jenny, Titti, Inger och Yvonne.
Jag känner helt enkelt hur jag helt plötsligt börjar störtblöda, går in på toa och konstaterar att detta inte ser bra ut.
Abbe är ute på fågeljakt med herr norbäck så han får jag inte tag i...
Jenny börjar köra in mig till akuten men efter telefonkontakt med dom får jag veta att det är bättre att åka hem och vila och komma in efter fyra...
Jag åker hem, byter om och tvättar av mig det värsta. Får tag i Abbe som åker direkt hem, under tiden lägger jag mig och sover. Inser väl att det helt enkelt redan är kört och det finns inget mer att göra. Det börjar göra skitont i magen, känns som om någon kör upp en kniv och vrider om...

Vi åker in direkt på akuten och jag får komma in till ett rum där jag blir liggandes i över en timme, hinner snurra måååånga tankar under den tiden. Jag hann planera mer än jag vågar skriva och berätta om.
Läkaren kommer in och börjar undersöka mig, blödningarna har avtagit men jag har fortfarande knivskap smärta i magen till och från....
Jag vägrar att kolla när han börjar göra UL... men jag kan inte titta bort heller, så ser jag ett hjärta som slår.
Jag frågar läkaren om barnet verkligen lever... Han bara ler och sägar "Ja, det är klart att ditt barn lever"
Vi mäter och kollar på vårt underverk ett tag, blir framflyttad i tio dagar.

Men nu är jag beordrad sängläge i minst en vecka , och med det så menas verkligen RYGGLÄGE. Jag får inte ens sitta upp. Det finns blod kvar runt livmodern som måste bort innan jag får börja röra mig.
Jag kommer att finnas här i soffan eller sängen på Runsviks Herrgård.
Abbe drar till norge på måndag och då mottages tacksamt matlådor, godis, coca-cola, frukt och annat gott. men framför allt så vill jag ha sällskap.... Det är fritt fram att komma, ni behöver inte ens ringa innan. JAG VILL HA SÄLLSKAP!!!


Pyret


Här finns jag...

Men... Jag och bebis mår rätt bra, vi kommer att vila så länge vi bara kan nu!!!

Tomt...

Det är tomt i mitt hus..
Ingen Kompiz som skäller eller ligger under mina fötter!
Men jag tror detta blir SKITBRA!!!
Kjells hustru (en engelsktalande kvinna) kallade kompiz för Papis baby så jag misstänker att det är hans nya smeknamn, kom nu ihåg att papis baby ska uttalas med ett lite gnälligt bebisspråk, haha!
Nä, även om det är mycket mycket tomt så är det de enda rätta...

Ang. Follys provridning igår så gick den över förväntan måste jag säga...
Jag var INTE positivt inställd till den visningen över huvudtaget, hade inte ens tänkt vara med...
Har bråkat med hennes ägare i flera dagar, gråtit floder och blivit behandlad som en nolla, men nu är jag inte sämre människa än att jag kan resa på mig och vara vuxen nog att åka och visa den häst som faktiskt är min än så länge.
Flickan som ska ha Folly är 10 år gammal (mycket hästvan mamma), och hon ville ha en häst till småtävlingar i hoppning.
Folly och Josefine fann varandra direkt, de är som klippt och skuren för varann. Jag har aldrig sett Follan sååå lugn och samlad med en ryttare någonsin. Så det känns otroligt bra!!!
Hon flyttar alltså till Nolby någon gång innan 1 november.
Kommer självklart att hålla kvar kontakten och följa henne på pay and jumps i framtiden :)
Är de smarta så passar de på att mäta ner henne till ponny så att de kan ge sig ut på lite lokala oxå :-)

Kanske skulle jag passa på att ha auktion/loppis på alla grejer jag har, men å andra sidan så kommer det troligtvis en ny häst snart och då är det dumt att stå utan grejer ;)

NU: Dammsuga

IKVÄLL: Vaxa ögonbrynen sedan ska de färgas =)

Things to do

Helt apatisk idag, har noll ideér på vad jag ska göra...

Idag:
* Visa Folly ikväll för en barnfamilj
* Borde kanske ut och ta några fina sista höstfoton på Kompiz, han flyttar imorrn :(

Imorrn och framåt:
* Storstäda bort allt hundhår (inte gjort på en dag precis)
* Piska/tvätta mattor
* Putsa fönster och byta gardiner
* Rensa i "hundrummet" och göra ett vettigt förråd av det
* Beställa tapeter till köket
* Tapetsera
* Rensa i köksskåpen där jag förvarar plastbyttor och annat krafs.
* Baka bullar
* Plantera om blommor i vardagsrummet
* Vika och stryka all rentvätt (Erika lånar du med svärmor upp v.44?)

Ja, listan kan göras hur lång som helst....

Saker att göra bara för mig!!
* Beställa tid hos frissan för att noppa ögonbrynen och färga fransar + bryn
* Beställa tid hos frissan till mitt fula hår
* Köpa mig några snygga mammabyxor jag trivs i.
* Följa med min syster på Spa

Ja, jag trodde att jag skulle bli sysslolös nu när alla husdjur flyttar, men jag verkar hitta saker att göra ändå!


En helt vanlig dag!

Inatt har Emmie sovit här, vi tog oss en rejäl sovmorgon till tio då Maria ringde och väckte oss...
Jag kan verkligen konsten att få barn att sova ut ;)

Idag har Maria ridit Folly som är piggare än allt annat, det gick super... Tack Maria =)
Efter detta så blev vi bjuden hem till dom på en helt fantastisk middag som Mogge lagade...
Bilderna på slutet får helt enkelt tala för sig själv *mumma*
Lek med barnen hela kvällen och nu ligger jag proppmätt i min egna soffa och kollar på Bridget Jones Dagbok 2, jag tycker hon är en härlig tjej som man ändå kan känna igen sig lite i :)

Har jag några gravidkrämpor då?? Jooo men det är väl klart att jag ska ha det.
Det är nämligen som så att jag i över en veckas tid har haft kramp i min vänstra skinka, haha!
Krampen blir bara värre och värre för var dag som går och nu låser sig hela arslet emellan åt, värst är när jag sitter ner och ska resa mig. Maria har nu upplyst mig om att detta fenomen heter ISCHIAS.
Detta försvinner med träning och rörelse, så ser ni någon som vandrar mycket i Matfors så är det bara jag!!
Sen vet jag inte om detta är gravidkrämpor, MEN... Jag klarar inte av ljud. Blir galen när Abbe klickar på datorn, äter eller gör andra ljud. Då ska vi inte tala om lukter, tycker att allt luktar sa**n!

Ja, det var lite kort om mig :-)

 Mage v. 10 (snygga plyschbyxor va?)

  
 


Och ni som funderar så åt jag MÄNDER av maten, Maria var sparsammare än mig!!


Saturday with sister & Emmie













Fredagsmys med vänner

Idag fick jag ett infall att jag ville vara social och umgås med människor.
Så jag ringer upp min goda vän Anna och bjuder hit dom på middag och de tackar till min stora glädje JA =)
Nu är ju hon och Crille GI-are så det vart en sådan middag och gud så gott det var.
Jag har gjort squash, aubergine, paprika och halloumiost i ugnen, grekisk sallad och stekt nötkött, persiljesmör, en god vitlökssås och baconlindade sparrisar!
Man behöver ju knappast någon potatis....
Fick all min inspiration från en underbar blogg jag hittat http://blogg.passagen.se/fettbramat
Jag vill bara klargöra att jag INTE bantar, inte det minsta. Jag har frossat i mat och fett ikväll.
Då slipper vi fler missförstånd ;)

Vi har spelat tärning (ett spel som enbart bygger på skicklighet). Självklart vann jag och Anna en varsin omgång och grabbarna loosade som vanligt! Jag hade gärna fortsatt med att spela både tecknet och chicago hela natten men mina kompanjoner vart trötta, haha!

Efter att ha läst om mat hela dagen på nätet (mina tankar är på mat 75% av min vakna tid) så har jag bestämt mig för att inte snåla in på vissa saker.
Jag kommer tex inte att steka kött i margarin nå mera, hädanefter är det riktigt smör som gäller. Salt är en annan sak som jag anser att man ska köpa kvalitet av, helst flingsalt!
Lite lustigt när man läser på innehållsförteckningen på en sån enkel sak som grädde.... Fet grädde innehåller inget annat än grädde medans matlagningsgrädde innehåller 5 saker mer.... Då måste det vara bättre att använda riktig grädde och späda med mjölk om man vill ha magrare mat?
Guuud vad jag svamlar nu =)
Klockan är 23,15 en fredagkväll och jag sitter och bloggar om innehållsförteckningen på grädde, hahaha.

Sov gott mina vänner!!

Kompiz nya husse!

Idag har vi haft besök av Kjell från Hassela.
Han kom hit för att hälsa på Kompiz och jag kan bara säga att det sa KLICK mellan dessa pojkar.
Det känns så otroligt rätt att lämna min hund till han. Där kommer han att få all den uppmärksamhet och kärlek han förtjänar. Mer rätt än så kan det inte kännas!!!
Han kommer på måndag eller tisdag och hämtar hem han, Kjells fru var i Holland och han fick minsann inte hämta hem den nya familjemedlemmen utan henne, haha!
Jag misstänker att min Kompiz kommer att bli deras lilla bebis!

Jag har även varit i stallet, tycker att det är skitjobbigt att vara där.
Folly har liksom blivit gosig och gnäggar så glatt när man kommer, precis som hon vet att jag ska överge henne :(
Imorrn MÅSTE jag aktivera henne, kanske blir det en longering eller tömkörning.

Insåg idag att mina lår växer fooooort nu och detta är ingen kroppsdel som ag vill ha någon större tillväxt på så nu blir det till att damma av träningskortet på Helex. Jag har tidigare ridit ca 5 dagar i veckan och gör idag ingenting annat än äter... Nä, några km på motioncykeln kan inte skada. Jag är ju knappast gravid i låren ;)
Någon som ska hänga med???
Vi kan ju om inte annat basta och äta apelsiner, haha. Det är ju sååå mysigt på hösten :-)

Nu ska jag kolla på Hells Kitchen och slappa i soffan, antagligen drömma om goda maträtter.


Kram och god natt



 


Mitt sista dygn...

Det är med stoooort vemod jag säger att jag nu slutat jobba på mitt jobb, jag kommer att sakna mina kollegor som sjutton.
Gjorde mitt sista dygn igår, ett kanonbra arbetspass såklart.
Idag har jag varit på möte med chefen och diskuterat lite hit och dit...
Det blir nog bra det här *försöker vara positiv*

Nu ska jag åka till hästen sen kommer Kjell och hälsar på/hämtar Kompiz (om de finner varandra såklart)

Jag är sjukt trött idag, sov som en kratta inatt.... Ikväll blir det en tidig kväll iallafall!

Undra hur mina järnvärden är nu? Jag menar, jag äter ju mina Niferex, dricker juice till allt och lever för övrigt som en hälsosam järn-medborgare. De bör ju ha stigit från sina 100 iallafall!!

Angående hästköp så är jag kluven, extremt kluven. Visst, han är jättefin men det är kanske korkat att köpa häst nu?
Men å andra sidan så vill jag ha häst, en egen alltså. Jag är inte intresserad av att vara någons med-ryktare, med-mockare mm.

Jag har tävlat idag oxå, om en helt underbar barnstol i Josefines blogg
www.alltforforaldrar.se/prinsessan/2008/september/tavlingsdags-vinn-en-unik-stol-till-ditt-ba.html#comment

Idag är det SJU år sedan USA sattes i chock och twin tower attackerades av flygplan.
Jag kommer ALDRIG att glömma den dagen. Jag låg hemma och hade närmare 40 graders feber och trodde inte mina ögon när jag slog på tv´n.
Det är FEM år sedan Anna Lindh mördades, även detta en tragisk dag. Hon verkade vara en fantastiskt älskad person, både som politiker, mamma och privatperson.
Idag är det även dagen D för min syster Elin (haha) som äntligen får ta bort sin tandställning!!

Så idag går mina tankar till alla anhöriga till offren den 11 september




Snart är de natta för mig!!

Idag har jag inte gjort mycket, var in på jobbet en sväng (separationsångest kallas det va??) sedan hem till min kära syster på en extremt god middag... TACK <3

Kompiz är nyfriserad och ska få flytta redan på torsdag, det känns bra men jag kommer att skriva ett fodervärdskontrakt på några månader till att börja med iallafall.
Ikväll ska han få sova i sängen med mig, vi ska gosa hela natten :-)

Kan ju dra lite kort vad som hänt med mitt jobb...
Från ena dagen till den andra så beslutar man sig för att stänga arbetsplatsen, flytta brukarna och friställa hela personalgruppen på 10 pers.
Vi ska söka de jobb som ligger ute vilket är ETT assisentjobb, och det skulle jag inte ta om det så var det sista jobbet på jorden, hemskt ledsen att behöva säga det.
Abbe får helt enkelt börja jobba lite mer och jag kanske kan bli hemmafru??
Nä, men jag ska på möte på torsdagmorgon med vår personalstrateg som det så vackert heter, och vi ska nog lyckas hitta ett bra jobb till mig. Om inte så kan jag tänka mig att vara hemma med full lön!!!
Ska det krångla mycket så gråter jag en skvätt hos min läkare och blir sjukskriven (är det så lätt tror ni??).

Ang. min graviditet så fick jag för mig i helgen att jag hade åkt på ännu en urinvägsinfektion, vilket kan leda till GBS och fosterdöd (är ju livrädd för allt nu) så jag lämnade in en odling på MVC men de har inte ringt så jag antar att jag är frisk och kan koppla av :-)
Jag kommer ju oxå att göra lite extra ul nu och eftersom Abbe sällan är hemma så är det Maria som får agera pappa och följa med mig på alla, haha. Lite taskigt att hon får se före Abbe kanske, men man kanske kan starta ett videosamtal så att han får se samtidigt?? Går de med på det tror ni?
Börjar förresten tvivla på hur många veckor jag är gången, antagligen är det längre men det visar sig på ul iofs, eller så kanske det är två (bevare mig väl). Ingen skulle vara gladare än mig om vi kunde hoppa fram fyra veckor (gärna 24) eller nåt sånt...

Nä, nu ska jag och Kompizen sova, han får håra ner på husses sida ;-)

Go natt med er :)

Ps. Kuuuul Jenny S att du läser här förresten :-)

Det löser sig...

Jag verkar nu ha hittat ett hem till min bästa vovve...
Han kommer att få flytta till en pensionär i Hassela och det känns skönt.
Kjell som mannen heter kommer hit på torsdag och besöker oss så nu ska Kompiz och jag gå in till köket för att trimmas lite. Man kan inte flytta med fult hår ;)

Tisdag!

Japp, då var det tisdag och jag är ledig idag. Ska jobba imorrn (sista dagen)....
Mycket förvirrande att inte veta vart och hur jag jobbar på måndag....

Magen mår iaf bra, vi lämnar idag embryo-tiden och fyller foster, haha :)
Har fått en tid för UL, men Abbe är bortrest då så därför frågar jag dig Maria om du vill följa med mig på det?

Orkar verkligen inte blogga nu.



OMPLACERING *AKUT*

Idag har jag tappat fotfästet rejält.
Man stänger min arbetsplats på onsdag och jag kommer att bli placerad på nytt ställe.
Pga mina kraftigt ändrade arbetsförhållanden så måste jag omplacera Kompiz med omedelbar verkan då jag ej har möjlighet att ha med honom på jobbet längre. Jag är ju mer eller mindre ensamstående eftersom Albin arbetar på annan ort..

Kompiz är ju en mycket mycket snäll och tillgiven hund, men på några sätt speciell. Han har svårt att finna ro i ett nytt hem och kan till en början ha svårt för att bli lämnad ensam hemma. Lägenhet är alltså inget vidare bra alternativ.
Han är ingen krävande hund, han är nöjd med att kissa hemma på gården även om en promenad ibland gör honom glad. Otroligt snäll med barn och katter. Lite svårt med större jämnåriga hanhundar däremot...

Så känner du någon som vill ha en fullt frisk Springer spaniel på 3½ år så snälla snälla säg till.
Jag vill inte sälja honom, utan lämna ut på prov ett tag och funkar detta så kan jag skriva över honom sedan.
Jag kanske kan tillägga att jag är noga med vart han hamnar...







Vid seriöst intresse ring eller maila mig!
070-2866229
[email protected]

Paparazzi ME

Ja, det är hingstens namn!
Han var trevlig, fin men i en växtperiod så lite ojämn var han allt.
Men helt klart väldigt intressant =)
Fick inte en enda vettig bild på honom...
Men ska tillbaka på tisdag och onsdag och då blir det nya kameran som får följa med mig :-)

   

Två fölbilder på han!




Men bra vinklar på benen, mycket trevligt temperament och mamman var lika trevlig =)

Ja, den som lever får se vad som händer ;)

Behöver dock ett bidrag i plånboken på ca 20000 kronor.... Någon som känner sig manad??

Lördag

Har jobbat i ett dygn nu och kommer hem till ett hem i kaos.... Ändå har jag karln min 15 timmars bilresa bort...
Men han glömde visst att ta med sig sin fantastiska katt *suck*
Blommorna ligger på golven, fönsterlamporna huller om buller, kattlådan överfull och huset luktar skit...
Smått galen börjar jag hysteriskt städa, tvätta och röja som en idiot.....

Ska åka och kolla på hingsten sen oxå, kan ju bli spännande. Men jag har inte så höga förväntningar på att det ska vara en skönhet precis, har nog aldrig sett en häst på 1½ år som är snygg i kroppen... Ska filma och fota lite iaf!

Sen kan jag inte annat än beklaga men det är helt och hållet H&M´s fel att mina bröst inte är snyggare än vad de är...
http://www.expressen.se/halsa/1.1114780/hangigare-brost-pa-grund-av-beha
Hade jag haft denna vishet för 20 år sedan hade jag troligtvis haft skitsnygga bomber nu, men inte då, det var ju så ballt att börja med BH, haha!


Nä, nu kallar tvättstugan!!


Lite av varje

Jag har som sagt meddelat Folly ägare att jag inte har möjlighet att ha henne kvar. Detta pga att jag inte rider längre (efter fredagens olycka). Det har inte mottagits på ett vänligt sätt. Men att behålla en häst (som man inte ens äger) som är 18 år och låta henne stå i en hage och magra av och tappa allt man byggt upp känns värdelöst och Folly skulle må SKIT av detta. Men men.... Som sagt så är det lite på pajkastningsnivå just nu och Folly kommer troligtvis att springa vidare på de evigt gröna ängarna. Vilket jag tycker är tragiskt för det är en underbar häst om hon rids och hålls igång!!
Men det är inte jag som avgör detta tyvärr.
Jag sa upp min stallplats hos Jenny idag oxå, känns så jävla tråkigt!!!!!

MEN.... Jag kan väl inte vara hästlös heller, hur skulle jag fixa det??
Jag kommer att åka och titta på ett hbl på lördag, en ettårig hingst (kastreras i slutet på denna månad).
Eftersom jag inte kan/ska/vill rida på minst ett år så passar det utmärkt med en unghäst nu. Det känns som om det är nu eller aldrig!!
Mer än så tänker jag inte säga till er ;)
Eller joo, ni kan få veta färg (mörk svettfux med vita stickelhår) och beräknad höjd (165-169 cm), hoppstam!


Vill ni se en magbild??

Om inte så får ni blunda nu ;)



Picknick i skogen

Idag har vi haft en härlig dag i skogen :)
Maria och barnen kom hit så gick vi upp i "vår" skog. Sjukt att jag inte är där oftare med vovven, det är ju underbara promenadvägar där!!












Dagens

Dagens meny har inte varit alltför hälsosam...
Frulle: Smörgåstårta
Lunch: Smörgåstårta
Middag: Stuvade makaroner och Stekt sidfläsk
Mellis: Daimchoklad och jordgubbar
Kvällsfika: Smoothie med banan och hallon

 


Ska ta mig an utmaningen imorrn :)


Förtydligande ;)

Denna funktion var inget jag visste att jag skaffade, jag oxå tillägga att jag helt enkelt inte kollar på mailet som kommer utan det placeras direkt i skräpposten :-) Jag ville bara ha en besöksräknare :-)
Maria sa idag: Vilken jävla spionfunktion du har, det är väl inge kul...

Jag kräver/begär inte att ni ska kommentera varje gång ni kikar in, inte ens varje dag men gör det gärna för det glädjer mig mycket :-)

Sen kan väl alla som har en egen blogg hålla med om att det är skoj med kommentarer, men jag har alltid haft en jämn ström med dessa så jag är mer än nöjd. Så att ingen tror att jag är missnöjd på något sätt, haha!


Ha en underbar dag mina vänner :)


Ni gör mig glad =)

Hahaha, idag slog ni verkligen rekord i att kommentera ;)
Till er som vill ha funktionen och använder blogg.se så kolla in här hur ni gör.

Tack för gratulationer och tips på järn, persilja hade jag missat och det är ju faktiskt rätt gott :-)
Frukosten idag består av en mycket god smörgåstårta som jag gjorde bara till mig själv igårkväll, med kräftor och räkor. Jag tyckte väl att jag var värd det eller nåt, haha!

Jag behöver verkligen hjälp att tömma kattlådan, Abbe är ju i sydnorge så han har jag inte mycket nytta av. Jag jagar Kjell så fort jag hör att han ska göra sina behov inne. Han fattar inte att man kan skita utonhus :-(

Inatt har jag för första gången i mitt liv stängt ut ALLA djur från sovrummet, och guuuud så skönt det var. Ingen som trampar på mig eller får för sig att börja leka i fönstret så att lampor flyger mitt i natten... Detta kommer att följas upp VARJE NATT hädanefter!!


Idag: Hopplektion (blir ju åskådare nu för tiden)


Barnmorska

Idag ramlade vi in i vecka nio, varje vecka som går bra är en grym lättnad ska ni veta... Och då ser pyret ut så här ;)


Var hos min barnmorska idag, samma kvinna som förlöste mig med Lucas.
En helt underbar människa, Solveig Ruthfjäll heter hon :-)
Tyvärr ska hon inte fortsätta på BVC utan börja på förlossningen igen (vilket jag oxå gillar iofs) så jag kommer att bli remmitterad till specialistmödra. Ska göra upp en graviditetsplanering med min läkare, hur mycket kollar, ul, ctg mm jag vill göra, det som känns bäst är att jag bestämmer. Det finns ingenting som är för mycket eller för lite :)

Jag har gråtit floder hos BM idag oxå, vi pratade igenom Lucas förlossning och tiden efter.
Vi pratade om mina husdjur och mina planer att göra mig av med hästen....
Vansinne ropar Solveig... Du ska inte sluta leva Therese, ändå så berättade jag om olyckan i fredags.
Däremot så har jag totalförbud att gosa med min katter... Det är tusen gånger värre än att ramla av en häst :S
Så jaaa, Kjell får så lov att lära sig skita utomhus och sovrumsdörren hålls stängd för husdjur!!!
Mina blodvärden är katastrofalt låga oxå, så nu trycker jag i mig juice, niferex och middagarna består av blodpudding, spenat eller baljväxter *blääää*
Förslag på järnrika måltider mottages tacksamt! Ni får gärna tillaga dom oxå, bara att ringa så kommer jag och joinar er på middagarna (lunch går också bra)!

Idag har Alice fyllt fyra år så vi har varit på kalas och ätit smörgåstårta, Alice är alltså Annas vovvo (kompiz flickvän).
Efter detta så drog Anna o jag ut till Birsta en sväng, köpte oss likadana gummiskor med låga skaft. Perfekt för våra kommande höstpromenader runt Töva :-)
Tack för härligt sällskap idag :)

Nu ska jag kolla på Paradise Hotel och dricka juice :-)

Må så gott!!!!

Förresten så har jag en mycket intressant funktion på min blogg ;)
Jag får varje natt ett mail med alla IP-nummer på vilka som besökt min blogg det dygnet och vilka tider...
Så iställer för att bara smyga in och ut 13 gånger kan ni väl skriva en kommentar :-)





RSS 2.0