Söndag ♥

Härliga söndag....
Pappan i huset är hemma igen, fast han har hunnit åka en stund igen iofs, haha!

Idag får vi besök av Mollymus och hennes mamma =)

Sen är det babysim som gäller ikväll, superskoj. Affe älskar att vara i vattnet... På den fronten är han INTE lik sin mor, hon trivs bäst på land, gärna på en filt under gassande sol ;) Nä, det kommer nog från pappa. Tror även att hans kusiner D + E är vattendjur =)

Nu ska jag röja bort blodpudding-resterna från lunchen sen ta och fräscha till mig lite innan gästerna kommer!!


Hoppas att er söndag blir underbar!


Så här kan det se ut när man har en tjurig kille som vägrar samarbeta ;)


Pics från veckan!

 




Badhuset!

Har spenderat förmiddagen på badhuset i Stöde tillsammans med Nina och Rasmus.
Glatt överraskad över vilket mysigt badhus det var....
Dit åker vi garanterat igen =)

Nu ska jag luncha lite!!

Ikväll är det Robinsonfinalen, jag hoppas av hela mitt hjärta att Mats vinner hela skiten och att Jimmy, Anders och Sanna åker på stordäng ;)

Trist väder, är det inte snöstorm så är det 25 minus... Går inte att vara ute :(

Är sugen på langos.... Kanske ska jag göra såna ikväll, det är ju ändå lite fest när det är finalkvällen, haha!

Nu meddelar min kropp att den behöver MAT!!!



Ps. Var sugen på att fixa en vår-design, men så gick jag ut en sväng och insåg att våren är långt borta... Så vi kör lite vinterfärger istället =)


We have a winner =)


Nu är tävlingen med FrökenDuktigDesign avslutad!
Stort tack till alla som var med och tävlade och
ett extra stort tack till Erica för ett jättetrevligt samarbete!

Totalt var ni 62 som deltog och med dubbla lotter blev det 98 lotter!
Använder mig av en slumptalsgenerator för att få fram vinnaren!

Denna gång föll turen på lott nr 61
Svantes mamma

Erica kommer att ta kontakt med dig!







Ska man försöka??

Hur kommer man igång igen?
Kan ju inte gärna återberätta en hel vecka, det skulle bli en lång novell. Och faktum är att det värsta jag vet är långa tradiga inlägg.....

Min karl är bortrest på grabbsemester så jag och Affemannen njuter i vår ensamhet!

Vi har det iaf bra. Vi förgyller våra dagar med att träffa andra trevliga mammor och deras goa ungar. Jag tränar så fort jag får chansen. Har verkligen kommit igång och jag älskar det. Får ångest när jag inser att jag inte kan alla dagar!

Affe gör framsteg varje dag, kan stå jättebra själv men är otroligt rädd för att ramla så han gör det inte gärna. Reser sig upp mot möbler och får panik när han kommit upp eftersom han inte vet hur man kommer ner igen ;)
Idag lärde vi oss high five, ännu en meningslös grej man kan sitta och leka ;)
Pratar gör han också, antar att det är de vanligaste orden (titta, ä däh?, tatt tatt (betyder tack), mamma o pappa).

Ja jag tycker att han är jätteduktig, han är faktiskt egentligen "bara" 9½ månad!

Ang min privata blogg så hade jag ett invecklat lösenord, har inte gett ut det till någon... Ändå hade jag tre unika besökare per dag... Mycket märkligt! Lösenet är bytt, och kommer du på detta så gör du det bra!

Men visst har jag måååånga tankar kring detta med bloggandet fortfarande, kanske får jag försöka hitta en lösning som känns bra. Vad det nu ska vara, för jag vill ju gärna skriva så det blir personligt och från mitt hjärta från vår vardag! Time will tell!!


En sak är jag iaf säker på.....
Att detta barn är det absolut bästa jag vet.
En sån obeskrivlig kärlek ♥

Massor att skriva om...

Trots bloggtorkan
När bloggandet inte längre känns roligt så kan jag inte skriva... Jag skriver denna blogg för MIN skull och ni skulle bara se mina dagböcker från min ungdom.... de kan innehålla många tomma dagar. Precis så känns det med min blogg idag! Ändå så bara bubblar det inom mig av saker jag vill skriva om.
Men av flera anledningar så gör jag inte det...
Inte så att jag inte har att skriva om, för det händer massor här, varje dag sker ett nytt framsteg och jag har fått tagit fram det gamla hederliga papperet och pennan och antecknat Alfreds framsteg de sista dagarna.

Får inte alla en liten smäll av bloggtorkan ibland?

Min privata blogg då? Den får jag massor av frågor om.... Jag har valt att skaffa den för att kunna skriva gnällinlägg, saker som jag anser är för privata för att jag vill dela med mig till övriga världen, med mera... Och för er som undrar och frågar... Vi ska inte separera och vi är inte gravida! Det är tydligen en orsak till att man väljer att skydda sin blogg ;) Jag kan lugna er alla med att jag är lycklig med mina grabbar, livet flyter på i helt rätt fart och i helt rätt riktning! I'm lovin' it!

Jag tycker också att det är lite "läskigt" att inte veta vilka ni är som läser, för i mina ögon så är ni måååånga. Jag har en liten trogen skara som gjort sig hörd och det uppskattar jag, kanske mer än ni kan ana. Alltså det är inte kommentarer jag jagar nu utan jag skulle bara vilja ha en liten vetskap om vilka ni är.
Om jag möter någon människa (som jag pratar med) så berättar jag att jag kikat in i dennes blogg, tycker inte att det är något konstigt med det. Och visst får man kanske "skylla sig själv" när man bloggar offentligt och öppet.

Snor ett citat ur min systers blogg:

"Vi diskuterade bloggandet och det verkar finnas flera läger:
- Dom som bloggar och erkänner det.
- Dom som bloggar men inte erkänner??
- Dom som läser andras och erkänner (lämnar oftast en kommentar ibland)
- Dom som läser andras men inte erkänner (lämnar aldrig kommentarer och verkar oförstående till bloggandet)"

Och lite så är det faktiskt =)


NU har jag inte tid med detta längre...



Blogglusten

Ja den kommer och går....

Just nu har den tyvärr gått bort!




Trevlig fredag!

Hade en otroligt trevlig fredag!
Vart bjuden på helt fantastisk mat, älgrullader med potatisgratäng och en choklad/marängtårta till efterrätt!
Tusen tusen tack Anna och Per för allt!
Alfred hade om möjligt ännu roligare, han lekte och höll ut lääänge för att vara Affe. Det är ju som sagt så himla kul med äldre barn =)

Idag sitter jag mest och segar i soffan!
Albin har åka längd och Affemannen sover sin nap för dagen.
Ska åka till Ica och handla för ikväll kommer pappa/moffen på middag... Vet bara inte vad vi ska äta... bestämmer mig när jag står i köttdisken på affären, det har funkat förr =)

Hoppas att ni alla njuter av er lördag!






F R I D A Y

Äntligen fredag igen :-)

Har hunnit baka en kaka som nu står i ugnen, vi ska få besök idag av en gammal vän och hennes son... KUUUUL!

Annars så består dagen av tvättning och städning, vill ha rent i nför helgen och framför allt så vill vi ha rena kläder på kroppen, något vi knappt har idag. Jag har nämligen låtit tvätthögen växa sig enorm!!

Ikväll är vi bortbjudna på middag till Per och Anna i Stöde, kanontrevligt =)

Nu orkar jag inte blogga mer, ska ta och dricka mitt kaffe!

Ha en härlig fredag läsare!!


Ropa aldrig hej...

Igår skrev jag att min son var sveriges gladaste....
Idag har han varit sveriges gnälligaste.

Så härmed kommer jag sluta skriva ut det positiva som sker i vår familj *läs detta med viss ironi* För om jag skriver att han sover bra så vänder det direkt, skriver jag att han är glad så vänder det också...

Igår på mammaträffen fick han två horn i pannan. Ett på vardera sida. Idag tog han och fyllde på med ett till på höger sida, så undra om vi inte ska ta ett till på vänstern ikväll... för att det ska vara jämnställt liksom ;)

Haft en mysig dag trots allt, hälsat på Jenny och übersöta lilla Malte. Ojoj, nästan så att jag fick ett nytt bebissug. Vem vet, kanske blir det snart ett syskon till lilla Alfred ;) Fick kanongod lunch och en semla... Fruktansvärt gott! Min första i år =)

Annars då? Många telefonsamtal har det blivit. Inget positivt med det, då alla handlar om vår avlidna vän. Känns konstigt, sorgligt, tomt, tragiskt, ofattbart...

Helt plötsligt slår det mig att vi inte är odödliga, att man ska tillvara på livet mer och försöka njuta av det bättre. Livet är för kort för att kasta bort....

Nu ska min lille kille få min uppmarksamhet, han har sovit en timme i bilen. han somnade när vi for hem och fick sova kvar där tills han vaknade, vilket han gjode nu =)

TOM

Känner mig så tom och ledsen ikväll...
Fick precis veta att en gammal kollega och vän har avlidit idag.
Alldeles för hasigt och på tok för ung!

Livet är så himla skört!

Vila i frid Danne



Gummibjörn




Finns inte mycket som slår Gummibjörn på Youtube :)


Sveriges G L A D A S T E ♥ ♥

Min son har verkligen varit sveriges gladaste de sista dagarna, finns inte en tillstymmelse till gnäll eller missnöjdhet. Börjar nog bli lik sin mor, haha!
Han leker helt suveränt ensam också, nu har han ålat/krypt in till sitt rum och leker med sin mega carpark. Han har nog suttit därinne i 45 minuter och surrat med sig själv =)




Det bästa jag vet!!!
[bilden stal jag av Titti]


Så härligt väder vi har =)

Vi tog en prommis till babysången imorse, superskönt men jobbigt att dra vagnen i nysnö så rumpan har allt fått jobba hårt idag ;)
På babysången så röjde Alfred, sitta still och lyssna är kanske inte hans starkaste sida så nu tror jag faktiskt att vi inte ska fortsätta på babysången utan helt enkelt börja med öppna förskolan istället, där kan han härja precis som han vill och jag kan slappna av mer =) Han kanske var för stor precis som någon sagt till oss!

Nu ligger min underbara unge i sin puff och kollar på teletubbies, han har härjat så mycket så han får faktiskt slappa en liten stund nu =) Just nu tillverkar de visst tubbiekräm ;)

Har börjat förbereda middagen också, måste koka potatis som jag sen kan steka. Idag gör vi oss lite pytt på frysrester. Finns korvar och köttbullar kvar sen jul som jag äntligen ska bli fri :)



Igår var en "märklig" bloggdag... det gäller två bloggar jag läser...

Anna-Maria som är änglamamma till William fick sin efterlängtade son Elwin (tror jag att det blev). Grattis till er vännen!!!

En annan blogg jag följer drabbades av djup tragedi, Fasching förlorade sin 14-åriga son i tågolyckan.
Alla mina tankar finns hos denna familj!

Vilka kontraster....


Ta vara på varandra!!!

Pastasås med kyckling, soltorkade tomater och spenat!

500 g kycklingfilé (gärna innerfilé som är smakrikare)
100 g bladspenat
10 st soltorkade tomater
2 msk kycklingfond
1 stor burk creme fraiche
Salt, grovmalen svartpeppar, cayenne

Bryn filéerna, i smör tills de får färg.
Rör ner spenaten, och klipp ner tomaterna.
Häll på creme fraiche, fond och smaka av med salt och peppar!
Låt koka ihop några minuter!

Servera med nykokt pasta, en stor klick pesto och oliver, samt ett gott vitlöksbröd!


Tråkmåndag!

Vi har en riktigt tråkig med ganska så skön måndag.
Vi gör absolut ingenting alls, vi leker lite, slappar, leker lite till, äter, vilar, leker, äter mellis.... Ungefär så ser dagen ut!

Ska iaf åka och träna pump sedan så att jag får lämna huset!

Nu ska jag gå och förbereda dagens middag, pastasås med soltorkade tomater, spenat och kycklingfilé.
Väääldigt gott och enkelt!  Egentligen har jag lite svårt att lägga ut recept eftersom jag är "höftarens" mästarinna... Jag ser ofta recept i tidningar och tänker att det skulle vara gott, men det slutar alltid med att jag gjort om det till mitt egna. Så man får helt enkelt ta mina recept med en nypa salt, eller helt enkelt smaka sig fram :) 



Ser fram emot morgondagen då vi har lite planerat, ibland gillar jag oplanerade dagar, men ibland blir jag bara stressad (eller apatisk kanske man kan kalla det?) av det också...

Imorrn är det iaf babysång, ska ta en härlig prommis dit med Sofi & Kerstin.
Någon jag mötte på bvc sa att vi var för stor för babysång nu, men det är ju nu först nu som Alfred verkligen uppskattar det så vi tänker gå dit och visar det sig att han faktiskt är för stor eller inte välkommen (men visst är alla välkommen till kyrkan) så går vi på ÖF ist!!

Nä, nu ska jag ta en prommis.... till postlådan ;)

Väntar på fina ringar jag vunnit i en bloggtävling i december, men de kommer aldrig :(

See U


Johan Falk

Vi har ofta fått höra vad knäppa vi är som inte har sett en enda Johan Falk-film...
Igår slog vi till ;)
Vi såg ettan (tror jag), GSI och den var ju verkligen skitbra så nu hoppas jag att vi kan beta av några filmer denna vecka :) Men jag har svårt att se det sexiga i Frank wagner som alla pratar om, haha!

Nu ska jag och lillskiten käka frulle sen har jag ingen aning alls om vad som händer idag...

Vill göra något.... Vill ha mycket pengar!!!!


Ha de gött!!


Babysim

Nu har vi varit och simmat, superduperroligt tycker både Alfred och hans föräldrar ;)
Första gången sedan juluppehållet. Kul att se alla kända ansikten igen :-)

Nu sover min lilla skönhet och vi har tv-maraton här hemma... En himla massa bra att titta på ikväll!


Måste försöka förtydliga mitt föregående inlägg:
Det är inte jag som får de elaka kommentarerna, utan det är bara något jag tänkt på när jag läser bloggar.
Det verkar liksom vara helt okej att skriva elakheter, eller inte okej men ganska så vanligt.
Visst, man kanske får räkna med att det kan komma någon syrlig kommentar, men rent utstuderat elaka kommentarer tycker jag inte att någon ska behöva acceptera.
Jag har också fått, fick ju min första förra veckan och förhoppningsvis ska jag slippa dessa i fortsättningen!
Ni kommer inte att märka va mina skyddade inlägg så det är ingenting att bry sig om ;)

Denna blogg fortsätter som den alltid gjort!


Kram på er som läser och hoppas er helg varit fantastisk ♥

eRRoR

Har skrivit tre inlägg och när jag klickar på publicera så blir det error...
Ooootroligt jobbigt!!

Haft en skön dag iallafall.
Hälsade på Örjan och Linda inne i stan.
Affe fick leka av sig lite med Melvin. Helt otroligt vad han älskar större barn, och det är så fantastiskt att se hur han njuter av varje sekund, hur han försöker att leka och hänga med trots att han inte riktigt fattar hur man gör =)
Min lilla lilla pojke är snart ingen bebis längre *skrämmande känsla*
Tack för gott fika, surr och lek :)

Väl hemma så gjorde vi god middag.
Homemade burgers ;)
Tjocka burgare med goda tillbehör, bl.a brieost och vitlökssås :-)
Satte sig som en smäck runt midjan men det fixar vi till veckan, dessutom så var det vår unna-dig-lite-gott-dag och då SKA man unna sig, haha!

Vad hade jag bloggat om i alla försvunna inlägg då?
Jo.... Elaka, anonyma (såklart, vad annars liksom?) kommentarer.
Det verkar vara vanligt att man kan skriva vad man vill till en människa nu för tiden, hur elakt och sårande det än är... Man tror att man är så anonym och skyddad bakom sitt tangentbort men det är man ju verkligen inte, idag spårar man lätt och snabbt upp ip-nummer. Och jag anser att om man inte vågar säga det rakt ut till personen i fråga så ska man hålla truten.
Det är så grymt FEGT att skriva anonymt!!
Jag kommer hädanefter att skydda enstaka inlägg med lösenord, de som känns för privata men som jag ändå vill ha nedskrivet. Det känns som en bra lösning för mig!

Nog om det nu....

Nu ska jag dricka Loka ;)


Ps. återstår att se om detta inlägg tänker bli error det också ;)



Lördagmorgon i vårt hus!


Laxgryta med saffran

Utgick från ett recept i buffé-tidningen och gjorde om det en hel del =)

1 liten zucchini
1 fänkål
20 cm purjolök
2 msk fiskfond
1 pkt saffran
2½ dl vitt vin
1 burk hela tomater
1½ dl matlagningsgrädde
Lax i små tärningar
2 dl skalade räkor
Salt, cayennepeppar
1 krossad Vitlöksklyfta

Strimla grönsakerna fint och fräs i en gryta med smör.
Häll ner saffran, vitlök, tomaterna (som du kan klippa ner lite), vin och fond.
Låt puttra tills grönsakerna är mjuka. Späd med grädden och
smaka av med salt och cayennepeppar.
Låt laxen puttra med sista fem minuterna. Lägg allra sist ner räkorna så att de bara får bli varma!

Servera med en klick vitlöks-creme fraishe och bröd!

Vi åt potatis till!


En perfekt fredagkväll!

Så här ser en perfekt fredagkväll ut:



Spinning 60 minuter

Laxgryta o potatis (GRYMT GOD) till middag

Vitt vin till detta

Kaffe, glass och hallon

Let´s dance

Tupplur i soffan...



Så har iaf min kväll sett ut ;)

God morgon!

Idag klev Alfred upp tidigare än vad jag tycker är acceptabelt, dvs runt 5-tiden.
Nu sover han igen och jag häller i mig massvis med kaffe.
Jag har aldrig varit en morgonmänniska och kommer nog aldrig att bli heller.
Kunde inte alls somna inatt, låg länge och funderade på en massa olika saker (kanske bloggar om det sen).
Vid ett-tiden försökte jag boka ett pump-pass via mobilen eftersom jag inte orkade hämta datorn, det gick inge bra så jag gjorde ett nytt försök att sova... Måste till slut ha somnat för att få vakna klockan fem igen.... Tur det är fredag, det är nämligen min somna-tidigt-i-soffan-kväll ;)

Ska dejta Anna för en lunch på stan idag, det var evigheter sedan vi sågs så det ska bli mysigt. Sen kommer svärmor hit och barnvaktar en liten stund så att jag kan få åka och köra lite spinning. Mycket snällt =)



Nu: Mera kaffe sen ett försök till tillpiffning =)



En vovve i familjen!

För drygt 1½ år sedan så fick min hund flytta till en annan familj, av flera olika anledningar som jag inte tänker gå in närmare på här och nu. Och ibland så saknar jag verkligen hundlivet, men jag har sagt att vi ALDRIG mer ska ha hund, kanske när vi lever som pensionärer. Tills dess lånar jag gärna hund. Är mer än gärna hundvakt om någon ska resa bort eller så =)
Men Affe villa gärna ha en vovve sa han..... och det fick han, han är en omplacering och bodde tidigare hos Affes kusiner. Han älskar den, de har lekt hela morgonen med varandra. Vet dock inte om han har något namn, vi måste nog fråga om det....
Men vi blev med vovve ändå, en som passar oss utmärkt ;)



Annars då? Jo, lillen har en vägra-somna-för-natten-period.
Vi kan kämpa i timmar.... Igårkväll la jag honom strax efter sju innan jag åkte och tränade bodypump, efter träningen så stannade jag kvar en stund och surrade lite, Abbe ringer och jag hör hur ungen skriker i bakgrunden... Tror de längtade efter mig, hihi ;) Strax före 22 får jag till slut Alfred att ge upp och somna. Detta är givietvis otroligt jobbigt (för alla) och jag hoppas innerligt att det snart ger med sig, han hade en sån här period för inte allt för länge sedan men precis när jag trodde det vände så eskalerade det istället.
Men men... Mamma säger att det kommer vända, när han är tonåring kommer jag sura över att han inte gör annat än att sova ;)

Idag ska jag åka och storhandla, eller snarare komplettera. Igår när jag frostade ur frysen så insåg jag hur mycket mat som bara ligger där och som måste ätas upp så nästa veckas matsedel är ingen större hit ;) Vi måste verkligen försöka bli mer ekonomiska här hemma när det gäller maten... Planeringen är ju steg 1, äta av det som finns hemma är steg 2, matlådor till Abbe är steg 3 (äta ute varje dag är måååånga kronor på en månad)...

Nä, undra om man ska försöka sig på lite makeup idag?!


Hej så länge!!


Ligga i puffen och kolla på teletubbies är grejer det =)


Solsken =)

Vi tog en sovmorgon idag....
Titti ringde och väckte oss vid 10, det var skönt kan jag lova!!!

Har fått en hel del frågor om min motovation ang. träningen och den är ju inte svår...
Jag är stor, har långt kvar till startvikten när jag blev gravid med Affe och nu jäklar så ska jag nå den. Om inte annat så ska bilringen runt midjan väck. Sen så mår jag så otroligt bra när jag tränar. Jag har otroligt mycket värk i rygg och axlar i vanliga fall och den blir mindre med träning och det är ett stort plus!
Men nu har jag lagt undan vågen faktiskt, ska INTE väga mig. Har istället mätt mig med måttband idag, tror det är bättre att "jaga" cm ist för kilon!
Sen äter jag som vanligt, utesluter bröd, kakor och sånt och byter ut fetgrädde mot matl.grädde. Kommer däremot att unna mig på helgerna, alltså inget frossande, men kanske godare mat och lite vin ;)
Sen är det som så att jag har sveriges absolut trevligaste träningssällskap så det gör det hela mycket lättare. Vi är nästan hela mammagruppen som kämpar så det underlättar en hel del :)

Nu ska jag och prinsen äta fiskbullar och potatis, det är faktiskt riktigt gott tycker jag och är det så att lillen gillar det så är det perfekt lunch till oss :)

Idag ska vi inte göra mycket, det är kallt så jag tror vi hoppar utomhusaktiviteterna, kanske en kort prommis så att Alfred somnar bara! Fick tips på en bra aktivitet idag, frosta ur frysen. Kanske tar jag tag i det när A sover lunch =)

Nu ska vi äta =)




Update: två stora potatisar, och fem fiskbullar med räksås sa bara swisch.... Kul, för han är lite svår att få i mat nu för tiden!

Mitt nya liv...

Ja jag försöker verkligen att ta tag i träningen och jag mår så bra när jag får röra lite på köttet...

Tar och packar min lilla väska och beger mig på ett dubbelpass, spinning och core....

Ses ikväll =)



Visst är det en ny dag....

...med nya möjligheter =)

Har hittills haft en skön dag.
Fick besök av sabdra och Silas imorse, skönt att få surra av sig några timmar.
Nu sover lillprinsen ute i vagnen och jag tänkte passa på att dammsuga men fastnade här som vanligt... Tror jag ska gå ut och sätta mig på bron och ta en kopp kaffe i solen istället, försöka NJUTA av dagen.
Städa och dammsuga kan jag göra senare, eller varför inte spara till Albin?!


Nu vaknar visst A, så det är bäst att avsluta detta =)

Att överanalysera!

Det är lätt att överanalysera.
Att vrida och vända på någon man läst, sett ellet hört.
Många gör det.... Och ofta blir det inte speciellt bra. Man misstolkar...

Jag har gjort det själv idag.
Överanalyserat till tusen... Och förhoppningsvis missuppfattat personen i fråga!
Men jag är ledsen och det känns jobbigt.
Innerst inne vet jag ju att inget illa menades, men just ikväll vill/behöver jag grubbla...

Imorrn är en ny dag med nya möjligheter =)

Abbe har sagt åt mig att sluta grubbla så nu gör jag det!

Kryptiskt inlägg kanske men jag ville bara skriva av mig, det är väl det vi har bloggen till?!



Friskluft & Framsteg

Har vaccinerat lilleman idag, andra sprutan mot svinet....
Gruvade mig och ångrade mig nästan när jag var där, men efter samtal med bvc-sköterskorna så bestämde jag mig för att göra det. Och nu är det gjort, skönt!! Han verkar må bra också så det är väl bara att hålla tummarna. Har hört att många blivit sjukare av spruta 2!

Efter bvc så fick jag promenadsällskap av Petra & Samuel, superhärligt ute idag. Runt 5 minus och sol, helt perfekt!

Skulle äta rester idag men när vi fick lunchsällskap så gjorde vi tunnpannkaka och det är mååånga kvar så det blir även min middag =)

Mer än så händer inte här hemma idag!


Just ja.... Framsteg...
Inatt har något hänt med pojken min!
Imorse så öser han på som aldrig förr. På två minuter hann han riva vardagsrum, sovrum och kök + provsmaka kattmaten. Han som alltid suttit så snällt där man satt ner honom... är det nu snart jag ska börja ångra att jag längtade efter att han skulle börja krypa/gå??


Städa städa....

Nu är julen ute ur vårt hus, SKÖNT tycker jag!
Men det är mycket städning kvar.... Katthår, katthår och åter katthår. Ändå så borstar jag mina missar varje dag, men det kanske beror på att de måste gå ut dagligen ;)

Grabbarna har åkt till stöde nu så jag kan städa i lugn och ro, det är omtanke på hög nivå!!

Har iallafall varit ute lite idag, kanonskönt i luften!
Tanken var att Affe skulle sova av några timmar i vagnen men han ansåg att det räckte med 45 minuter. Och tycker han det så är det ju så, lite svårt att styra över det!

Ikväll ska jag träna :-D


Lördag

Haft en härlig dag!

Nu ska vi kolla på Robinson och vräka i oss apelsiner =)


Min nybadade prins i sin fina mössa från zizoo (som vi vann hos Tant Ulrika)

Solen skiner idag =)

Vilket underbart väder det är idag, solen skiner och det är 16 grader. Ganska så lagomt om ni frågar mig :-)

Har hunnit dammsuga, fikat frukost, bakat sockerkaka och plockat undan lite mera jul...
Nu väntar vi besök av Titti och Johan, de är ute på en skotertur och kommer hit :-)
Albin fick ta vår skoter och åka o möta upp, trist att man inte kan köra tvärs över sjön, för det skulle ju ha varit smidigt. Men Marmen är ström och kan vara förrädisk och köra över om man intre vill bada isvak.

Jag önskar er alla en superfin lördag!



Vinn presentkort på smycken!

Det är med stor glädje som jag presenterar ett nytt samarbete i min blogg.
Det är Erica som driver Fröken Duktig Design som nu lottar ut
ett presentkort värt 400 kronor.
Jag har själv ett smycke (det som är mitten på bilden) och jag älskar det.
Ta chansen du med och tävla, kanske något att ge bort i alla hjärtansdag present? Alla smycken är handgjorda i 925 sterling silver.




Jag tävlar om ett presentkort värt 400 kronor
hos frökenduktigdesign
i
Thereses blogg. Tävla HÄR du med!


Tävlingsregler

1. Skriv DITT NAMN, DIN MAILADRESS & ev. BLOGGADRESS i en kommentar till detta inlägg samt vilket smycke du gillar bäst på hemsidan.

2. Gå in på 
FrökenDuktigDesign.se och registrera dig
som kund för deras
nyhetsbrev

3. För att få
dubbla vinstchanser
Kopiera bilden+texten ovan och publicera i din blogg
du som ej har någon blogg tipsar minst 5 stycken via mail
+ en kopia till mig
[email protected] 
Glöm inte att lämna en länk till ditt inlägg.


Lycka till!!

Tävlingen avslutas 29 januari kl 20.00


Fredag

Nu är äntligen helgen här och det gillar jag och Alfred för då får vi ha pappan hemma (om ingen annan hinner boka upp han före oss)!

Det blir som omväxling en lugn helg ;)
Ingenting inplanerat, eller jooo julen ska bort helt och hållet och det ska städas av här hemma. Men det fixar sig snabbt. Sa till Abbe igår att jag vill gå på bio och gå ut och äta en god middag.... Kanske nästa helg :)

Min eviga fråga varje dag är vad man ska äta till middag, jag springer och rycker i frys och kylskåp. Frågar Abbe och får alltid samma svar "det spelar ingen roll eller jag vet inte" och jag blir lika less varje gång.
Igår så bestämde jag mig för att börja med veckomatsedel.
Jag kommer varje söndag att lägga ut min matsedel (må-fre) och gå efter den. På detta sätt så kommer jag spara pengar, tid och energi. Pengar eftersom jag slipper småhandla varje dag som jag gör nu, tid när jag slipper småhandla och springa till kylen, energi när jag slipper reta upp mig på Abbes tråkiga svar ;) 
Hittar ingen nackdel alls faktiskt.... Tror även att jag lättare kan planera så att det inte blir så fet mat när jag gör så här, det blir lätt att man tar till snabbmat när man har noll ideér.

Nu sover min hesa lilla gnällkorv och jag ska passa på att dammsuga av lite snabbt i vardagsrummet samt att katterna ska få gå ut och göra sina behov. Jag har alltså inte skaffat en kattlåda och tänker så inte göra heller. Min gamla katt vet precis hur man gör, det är den yngre som har svårare att förstå att man ska ut. Men de får så lov att gå ut och är välkomna in efter någon minut igen, den gamle står tom och skriker och vill ut och är ofta ute i 7-8 timmar så jag tror nog att de överlever ;)

Nu ska jag njuta av mitt kaffe innan jag sätter fart :)


Hoppas att ni alla får en fantastisk fredag!!

Ikväll blir det tacopaj här hemma, vad käkar ni???


KRAMAR


En brasa skulle vara mysigt här hemma nu :)

ibland ploppar det bara upp...

...en låt som fastnar i huvudet.
Och idag har jag två såna som inte går att få bort ;)




Visst är det kallt

Idag handlar troligtvis alla bloggar om hur kallt det är, och inte tänker jag vara sämre ;)
Som kallast idag har min termometer visat -29 grader.... Rena rama medelhavsvärmen!!

Drog till Madde och hälsade på, där var det minsann bara -19 så visst har Sörberge sina fördelar det med ;)

Idétorka på middagsmat....
Vad äter ni idag???



Ps. Jag respekterar att man vill blockera mig från sin blogg, men då vill jag också att du ska låta bli att läsa min! 
     

Underbar pysseldag!

Om någon missat det så är det kallt som f-n ute idag.
Minus 26 grader för att vara exakt... Det är alltså för kallt för alla former av utomhusaktiviteter så vi har varit hemma hos min pappa/syster E och pysslat. Hanna har lekt med Alfred hela dagen (som för övrigt inte sovit en sekund på hela dagen), Wille, pappa och Abbe har byggt modell-mc, jag och Erika har kämpat med ett 1000 bitars pussel.... Så otroligt kul, tror jag ska köpa mig ett stort pussel som jag kan roa mig med när jag får tråkigt!

Farmor bjöd på middag så vi är mätta och belåtna =)

Kattfan har gjort sina behov inne inatt (på min vita ryamatta och Affes fårskinn), händer det en gång till så är det inte kul att heta Kjell kan jag lova. En katt som gör inne har jag inget till övers för.. Visst är det kallt ute men han kan gott gå ut och göra sin behov som alltid annars.

Nu ska jag kolla klart på filmen på trean innan jag knoppar =)


ÄLSKAR!!!



ÄLSKAR DETTA BARN SÅ MYCKET ATT DET GÖR ONT I MIG!!!

♥♥♥
TACK ALBIN FÖR ATT DU GAV MIG ALFRED ♥♥♥


Brrrr

Det är kallt idag, minus 20.3 står termometern på.
T.o.m vår kupévärmare till bilen gav upp idag så det blir till att varmköra bilen om man ska ut nånstans, och det ska jag =) Ska dejta syster Erika, det lär väl bli på Birsta skulle jag tro!
Måste dit och byta en saccosäck som Affe fick i julklapp också, det är ett litet hål i den :(

Halva julen är bortstökad men står i en hög på vardagsrumsgolvet och kommer att stå där tills Albin bär upp det till förrådet, så jag förväntar mig inga under =)

Nu ska jag ta och piffa mig lite, gäller att passa på när jr sover lite!




[Bilder från ottsjö]


ViRuS

Halsvirus blev svaret på vårdcentralen idag, vi tog halsprov och uteslöt halsfluss... Skönt!!

Behandling: Vänta ut och under tiden fortsätter vi med glass och yoghurt  ;)


Pics

Har fått över lite bilder nu :)

(klickbara bilder)


Lillprinsen våran!

 
Abbe och jag =)


Affe och Emilia leker i pulkan


Delar av fam Parment/Östberg
Emmie ville inte vara med på bild

 
Underbara fjäll =)


Någon sov gott ute i pulkan...

 
...medans vi andra gick in och åt våfflor =)


Emmie och jag gör snöänglar...

 
...och kollar på nyårsraketer =)


Pimpelfiske

Ännu en dag med en hel del friskluft =)

Packade ryggsäcken imorse och åkte mot Stöde där grabbarna har pimplat och vi tjejer & barn höll oss på land där vi grillade istället. En mycket trevlig dag med lika trevligt sällskap =)
Det var meningen att vi skulle åka skoter dit, men pga en krasslig son (igen) så valde vi att åka bil vilket var mycket klokt! Affe har ont i halsen så jag söker upp bvc imorrn när vi vaknar. Han varken sover eller äter så det tar på vårea krafter. Märkligt att det kom samma sekund som vi åkte hem från fjällen, där i stugan har han knappt gråtit en enda gång...
Stannade hemma hos Jenny och Krille innan vi åkte hem.
Alfred hade tur, för Malin o Johns Edvin följde med dit så lyckan var total. Affe älskar större barn och dessutom så var Edvin en riktigt gosig kille ;)

Min älskade syster är hemma också, så jag hoppas att jag kan träffa dom så snart som möjligt.... LÄNGTAR!!!

Fortfarande inge bilder överförda.... Min dator är nästintill värdelös just nu så jag tillbringar inte mycket tid alls vid den. Ska ta tag i det nu =)

Ses kanske ikväll, annars får ni sova gott!

Friskluften gör mig trött!!!!

Home sweet home

Hemma i Matfors igen, borta bra men hemma bäst stämmer verkligen sååå bra!

Har massvis med underbara bilder att bjuda er på, men har ännu inte lagt över de till datorn så ni får allt vänta ;)

Dagen idag har bestått av tvätt, tvätt och mera tvätt. En liten kille kräktes ner bilen igår så visst har det funnits att göra idag... Vi har även hunnit med att skotta bort alla snövallar och tagit oss en prommis.
Fick besök av fastrarna på eftermiddagen :-D

Nu ska jag göra potatisgratäng och steka entrecôte till mig och min kära sambo, det blir en lugn kväll hemma i soffan ikväll. Har börjat ta bort julen lite, men energin tog slut så jag fortsätter nog en annan dag. Men imorrn åker vi till Stöde för ännu en skotertur med våra vänner. Det gäller att passa på när vi har så fina dagar nu!

Nyårslöfte då? Brukar inte avge något och har inte gjort i år heller, men att träna mer kanske skulle kunna vara något att rikta in sig på... Men å andra sidan så hann jag komma ighång med det så pass bra innan 2010 så jag känner ingen prestationsångest över det heller...
Bli snäll då?? det kanske vore ett nyårslöfte ;)


Ha en fin lördagkväll, det ska jag ha!

God fortsättning till er alla ♥

Kikar bara in som allra snabbast =)

Har haft en mycket härlig semester med mycket friskluft, underbara vyer, både bus och mys med skoter, god mat och dryck... Med mera!!!

Men nu vill jag bara önska er alla en god fortsättning på det nya året.

2009 var verkligen mitt år och det ska även 2010 bli :-)

♥ ♥ ♥ KRAM ♥ ♥ ♥



Ps. Min kille har utvecklats otroligt mycket på en vecka....
Tänk vad lite kusinbus kan hjälpa till ;)


RSS 2.0