Laxgryta med saffran
Utgick från ett recept i buffé-tidningen och gjorde om det en hel del =)
1 liten zucchini
1 fänkål
20 cm purjolök
2 msk fiskfond
1 pkt saffran
2½ dl vitt vin
1 burk hela tomater
1½ dl matlagningsgrädde
Lax i små tärningar
2 dl skalade räkor
Salt, cayennepeppar
1 krossad Vitlöksklyfta
Strimla grönsakerna fint och fräs i en gryta med smör.
Häll ner saffran, vitlök, tomaterna (som du kan klippa ner lite), vin och fond.
Låt puttra tills grönsakerna är mjuka. Späd med grädden och
smaka av med salt och cayennepeppar.
Låt laxen puttra med sista fem minuterna. Lägg allra sist ner räkorna så att de bara får bli varma!
Servera med en klick vitlöks-creme fraishe och bröd!
Vi åt potatis till!
Mmmm
Å det är precis det här jag menar, mer smaskiga recept åt folket:) Måste ju bara prova, tack för tipset!