Sol och spya

Idag ser det ut att bli riktigt fint väder, det är ingenting vi tackar nej till :)
Alfred har sovit halvbra inatt, men har sovit riktigt bra på morgonen då han fick komma och sova med mig när A drog på jobb. Sååå mysigt att ligga nära och lyssna till hans små andetag, sen att han är som en liten propeller som inte alls ligger stilla är en annan sak.
Nu har jag lärt mig av ännu ett misstag.
Jag var trött imorse och när Alfred låg i min säng så tänkte jag vara halv-lat och amma liggandes. Han har ätit och ätit och antagligen svalt en massa luft + att vi bägge somnade ifrån rapningen så nu har jag en son som kräks och kräks. Måste helt enkelt bädda rent i sängen idag. Det blir ju en hel del tvätt när man har en liten! Jag har ju dessutom protovitfläckar (knallgula vitaminer man ger till prematurbarn) på de flesta kläderna....

Idag har vi vår första träff med föräldragruppen. Jag har nästan längtat efter att få börja den, så det ska bli superkul.
Vi har även varit ute i god tid och anmält Alfred till babysim, har man tur kanske han kommer med till hösten då :) Dyrt och onödigt tycker vissa, kul tycker andra (som tex jag då)...

Nu har lilleman somnat efter att ha fått påfyllning av maten så nu ska jag passa på att duscha av mig lite rester jag med!

Lina: Jag har inte fått ditt lösen :( Men kan du inte hänga med i vår matfors-grupp då? Vi har ju första träffen idag så du missar ju inget precis :) Och jaaa, vi kommer gärna och hälsar på efter påsk :)


God morgon säger vi till alla 



Emmie och jag testar olika grimaser ;) 

Till släkten långt borta =)

Alfred vill skicka en hälsning till sin kära familj som bor långt borta och aldrig haft turen att se honom pigg och vaken!

Han saknar er alla!!!


Han växer ;)

Vår son växer så det knakar (kanske en liten överdrift, men ändå).
Idag har vi varit på BVC på vägning och mätning.
3010 gram och 49 cm lång är nu min prins och han är nu inne på normalkurvan, inte illa med 350 gram på en vecka ;)
Och för er som är intresserade (typ ingen) så har jag nu gått ner 16,5 kg men än är det många kg kvar!

Nappträningen igår gav resultat och vi hittade en tutte som föll min prins i smaken. Detta innebär att vi haft en underbar natt med ganska så god sömn allihopa.

Nu ligger A och sover och jag funderar på dagens middag samtidigt som jag kollar på alla kort som jag fick i brevlådan idag. Måste köpa oss ett fotoalbum, några bilder ska ju in i Alfreds bok "mina första år".

Jag undrar när de tänker ploga/skrapa gångvägen här i Matfors, skulle ju vara kul att kunna promenera med vagnen men det gör jag inte så länge den ser ut som den gör nu.

Nä, nu ska jag inte hänga mer vid datorn....


Ha de gott tills vi hörs igen!

Hittade denna bild på nätet, undra vad Abbe och Victoria tycker om denna??


God morgon!

God morgon alla, hoppas att ni sovit gott.
Jag och Alfred har iaf varit vaken, han har ätit en gång i timmen vilket givetvis är ganska jobbigt.
Eller han äter ju inte riktigt heller utan är mest sugen på närhet och att använda sin mamma som en napp. Alfred har aldrig varit speciellt intresserad av att suga på napp, den brukar duga en liten kort stund, om ens det. Så idag ska vi tutt-träna, olika modeller är inköpta och jag hoppas att någon av dom duger, han tar ju även tummen ibland så det finns ju en chans/risk (beroende på hur man ser det) för att han blir en liten tum-pojke!

Jag shoppade lite kläder igår, på nätet såklart eftersom vi var hemma hela dagen! Byxor från mandeldesign + basplagg från ellos (linnen, några tunikor och cardigans).
Nu hoppas jag att jag kan ha byxorna bara.... Det är inte alls så säkert :(
Inte ett enda plagg till sonen vart det, ganska stolt över att jag kunde motstå. Han har nog växt ur stl 44 också och är snart en stor 50-gosse. Vi kan tom ha 56 på pyjamaser :) Och på blöjor så bytte vi igår från stl premature till newborn (2-5 kg)



Alfred har också fått en ny kompis till världen.
Det är min vän Anna-Karin som fick en übersöt liten dotter i torsdags.
STORT GRATTIS TILL ER!
Affe verkar bli ensam kille, ska bli spännande att se vem som bor i Madde och Bodils magar :)

Nu ska jag ta och fräscha till mitt yttre, vi ska på kalas hos Alfreds faster idag :)

Nybadad och mätt

Idag har jag för en gång skull lagt ner energi och tid på matlagning igen (ett av mina största intressen).
Vi har ätit grillad fläskfilé, rostad potatis, stekt aubergine, paprika och zucchini och en krämig gorgonzolasås... Hur gott som helst =)



Nu ligger en nybadad prins i sin sovpåse och myser med mig i soffan. Vi kikar på Robinsson och äter pannacotta med passionsfrukt =)





Kram och godnatt!

Snö, snö, snö

Inatt har lilleman varit vaken ganska mycket. Började med att sova mellan 21-02.30 vilket är jättebra men sedan så var det kämpigare resten av natten. Han vill äta ofta men han somnar bara ifrån sina måltider och jag tror inte att det handlar om mat utan mera om närhet, vilket han får maximalt av :)

Idag hade vi planerat att åka till Njurunda och kolla på några vänner som dressyr-tränade. Pappa A är på angel-tävling med sin bror. Men jag och Alfred tog oss en skön sovmorgon och blev väckt av syrrans ljuva stämma vid halv tio, hon meddelade att det inte alls var så mysigt väder ute idag utan att det hade snöat en hel del *suck suck*
Vi klev upp och lättade försiktigt på rullgardinen i hopp om att syster bara skämtade... Men icke sa nicke. Det är vitt som sjutton ute och extremt opraktiskt att dra en vagn i.
Så nu sitter vi här, Affe sover i sin spjälsäng och jag funderar över vad dagen ska erbjuda istället för ett kallt ridhus.
Hade verkligen velat åka på Birsta och köpa mig lite kläder, men det är ju det enda stället (+apoteket) som avd 45 avrådde oss från att besöka och speciellt en löningshelg, dessutom så firar de ett år idag och det betyder att det är extremt mycket människor, mycket infektioner i luften och väldans onödigt att utsätta lillen för.
Jag får vänta till veckan istället!
Kanske kan jag baka lite?
Skulle vara gott med såna där jättestora dajmcookies som de har på waynes....

Japp, såna ska jag baka, måste på ica och shoppa dajm :)

Igår hade vi mysigt besök av Abbes bror med familj. Vi käkade lite gott och kollade på lets dance + så ska det låta. Tyvärr var så ska det låta värdelöst, kändes som om man plockat fram de sista reserverna. En ung pojke från Highschool musical var absolut bäst =) Men visst har väl Kicki Danielssons glansdagar varit förbi, om de nu ens funnits någon gång.

Idag är det iallafall lördag och kvällen lär väl bli en helt vanlig kväll, skulle tro att sambon är trött efter en (nykter) dag på isen. Blir väl Robinson och lite gotta.
Imorrn är det även sommartid så glöm för guds skull inte att ställa om klockan inatt, den skall ställas fram en timme :)

Se hela bilden

Ha en underbar lördag!


Bloggandet

Tycker det skrivs otroligt mycket och ofta om att folk har bloggtorka, man är trött på hur andra väljer att formulera sina bloggar, många funderar över varför man bloggar osv.

Det finns ju en hel uppsjö av olika "bloggmodeller"
Vissa vill blogga litet och privat för sina nära och kära, vissa vill blogga stort men personligt andra bloggar ytligt. Folk bloggar om sitt privatliv, politik, relationer, familjeliv, inredning, shopping, sport mm 
Vissa vill ha många läsare och kanske tom tjäna pengar på sin blogg medans andra väljer att lösenordsskydda och begränsa sitt antal besökare för att kunna skriva mer privata saker.
Det finns som sagt en hel del bloggar i alla inriktningar och jag tycker det är otroligt tråkigt när man läser kommentarer som klagar på hur bloggen är utformad, då kan man väl bara klicka sig vidare och besöka en som passar min smak istället.
Jag personligen skulle troligtvis aldrig sitta och ödsla tid på en blogg som är tråkig och trist i mina ögon när det finns så otroligt många bloggar som jag tycker om att läsa och följa! Skulle jag mot förmodan läsa en ointressant blogg så skulle jag absolut inte lägga ner energi på att skriva en nedlåtande kommentar om den.

Jag gillar bloggar som är personliga (utan att för den skull behöva bli privata), där man blandar både bilder (foton) och text, där man kan skriva med en viss självdistans och humor men ändå äkta och naturligt.
En blogg som bara är text, text och åter text besöker jag oftast inte många gånger. Jag tycker också att det är jobbigt när det är reklamlänkar i varje inlägg, har däremot ingenting emot när de dyker upp ibland (har själv så). Och jag gillar inte bloggar där man skiver utförligt om bajs (nu pratar jag inte om lite barnbajs) eller sina underlivsproblem(finns tyvärr många såna)!  Men jag är nog extra förtjust i mammabloggarna :)


Vilken typ av bloggar fastnar du för och vad gillar du absolut inte?


Tänk om det är sant att:
Varje tanke jag har om en annan människa skapar antingen glädje, harmoni och balans inom mig
- det vill säga lycka -
eller någon form av störning, irritation och avstånd
- det vill säga olycka.

av Kay Pollak


Fuji

Nu har jag skickat in en hel drös med bilder till framkallning till Fuji direkt.
Sååå trist att sitta och titta på kort på datorn så nu ska det skapas fotoalbum ;)
Mycket bra priser och enkelt att beställa. Det kan jag rekomendera om ni vill framkalla era favoritbilder!

Dagen har varit soft och slapp, har inte hänt mycket alls om jag tänker efter.
Lite tvätt är tvättat och borde vikas innan jag lägger mig, men jag orkar inte.
Har tänkt färga håret i flera veckor men ännu står färgförpackningen i badrummet, jag orkar inte helt enkelt.

Alfred har sovit så bra inatt. 23-02.30 sedan 03-05.30 och 06-09.30 det är nog rekord för min lilla knorr. Nu hoppas vi att det håller i sig *peppar peppar*
Nästan så att man kände sig utvilad imorse, haha!


Suzanne: Nästa vecka passar oss jättebra, vi ska på bvc på måndag och föräldragruppen på tisdag och resten av veckan är helt oplanerad :)
Madde: Du får samma text som Suz ;)

Nu kallar en liten pojke på min uppmärksamhet, bäst att gå :)




1 månad!

Idag fyller Alfred 1 månad!
Hipp hurra för han =)


The first date ;)

Idag har Alfred haft sin första date, den blev med lilla Elsa som var 5 dagar gammal :)
Elsa är Jeanette och Andreas lilla dotter. Stort grattis till dom :)





Jenny och Henke har också varit här och hälsat på idag, nu ser jag fram emot att få börja rida lite med Jenny snart :) Hästar har alltid varit ett av mina största intressen och är så fortfarande. Innan vi fick veta att i var gravid var jag på jakt efter den perfekt hästen till mig, men det lades på is såklart. Nu känner jag inte riktigt lika stark längtan efter en egen häst utan tycker att det kan vara optimalt att vara medryttare och rida när det passar mig! Och det kommer jag att kunna göra hos Jenny!!

När alla åkt hem så fick Alfred sova en timme ute i vagnen och jag passade på att tvätta upp lite kläder, det blir ju en hel del nu :)

Nu sitter vi i soffan som vanligt, jag ska ta och klicka hem lite kläder till mig själv. Jag har ingenting som passar just nu och jag tänker unna mig det faktiskt :)

Välkomna!

Många nya läsare i min blogg, verkligen jätteroligt =)
Extra kul att mamma/mormor blivit en flitig besökare här!
Då kan jag passa på att tipsa dig om dina andra två döttrars bloggar =)
Erika och Maria hittar du här!

Idag har vi besökt familjerätten där Abbe fick erkänna sitt faderskap, vi fick även en lång föreläsning om hur bra det är med giftemål (ur juridisk synpunkt) som kvinnan avslutade med "ja, ni gör ju givetvis som ni vill". Haha, gud så snällt av henne att låta oss avgöra det själva ;)
När vi skutsat tillbaka Abbe till jobbet så drog jag och Alfred till Birsta för en dejt med Anna-Lena. Vi har strosat i affärer och avnjutit en goood fika på Waynes. Köpte faktiskt en body och byxa till Alfred från Åhlens i stl 46. Mycket prisvärda kläder måste jag säga, han växer ju snart ur dem ändå så det gör inget om de inte håller samma kvalitet som tex Po.p.

Nu har vi käkat middag, tacogratäng blev det idag, och nu ligger vi utslagna i soffan allihopa!

Med posten idag så fick vi hem en Huggababy Ringsjal som vi ska testa.
Det är snälla Katarina på Knyt An som skickat den till oss!
Tusen Tack, vi inviger den imorgon :)
Snart kommer vi att köra igång en tävling också, så håll utkik =)






Glöm inte denna tävling =)


Sol ute...

Sol ute, sol inne, sol i hjärta, sol i sinne =)
Minns att mamma hade en sån broderad tavla hemma när vi var små, mysig text :)

Vi har varit vaken en stund, men det är verkligen på morgonen som Alfred låter mig sova en stund, så mellan 06-09 har vi våran mystid :)
Nu har jag piffat till mig lite medans Alfred har legat under babygymet. Han trivs bra med att ligga där :)
Vi ska åka och hämta upp pappa A på jobbet för vi måste in och fastställa faderskapet (löjligt tycker jag) sen ska jag och prinsen ta en härlig prommis, kanske tar vi en sväng på stan medans vi ändå är där.

Hoppas att det är lika soligt och fint där just du bor =)


Tradera & BVC

Har budat på en PoP-overall till Affe idag, en tunnare våroverall och förlorade budet med 5 kronor pga att jag inte var hemma och hade koll. Supertrist.
Men så ser jag att den är ute på annons igen bara någon minut efter avslutad auktion av samma säljare.
Jag antar att hon har ett till konto som sitter och budar över på sina egna auktioner, detta tror jag eftersom den som vann auktionen har fått positiva omdömen bara av denna säljare (invecklat?).
Detta gör mig verkligen skitförbannad och jag hoppas att hon får mindre för overallen än den hundring som jag budade!

Idag har jag varit och hälsat på mina gamla kollegor ute på Alnön, Alfred var vaken under hela besöket som ändå varade i tre timmar, helt otroligt kul =)

Imorse fick jag för mig att han hade feber, tempen visade 37,7 så jag blev lite osäker och ringde till BVC, där är det telefontid mellan 8-9 och den missade jag med 13 minuter. Ringde då till barnmottagningen och där fick man lämna telenummer och de skulle ringa kl 15.20.....
Nu har han gått ner i temp igen och har bara 36.8 så jag känner ingen som helst oro, men allvarligt.... Vart fan ska man ringa för att få prata med någon? Akuten känns ju lite väl dramatiskt att ringa för en sån här grej. Men när vi bodde på 45:an så var de så noga med att tempen inte fick gå över 37,2 och därav min oro imorse!

Nu ligger min prins och sover i sin spjälsäng, skönt att han kan sova där inne på dagarna. Hittills har vi (jag kanske mest) varit en hönsmamma och haft han sovandes bredvid mig, vart jag än varit. Men jag inser ju att man inte kan hålla på så i all evighet ;)

Nu ska jag dra på Ica och shoppa loss lite på matfronten!





UPDATE: Lillen mår bra, ingen feber alls :) Numret till 45:an har jag i plånboken :)
Efter ett mindre trevligt mail till tradera-tjejen så fick jag snabbt ett mail tillbaka och erbjudande om att köpa overallen ändå, vilket jag tackade ja till!

Rubriker kan vara svårt

Tänk att rubriken kan vara det svåraste på hela blogginlägget =)

Ingenting alls har hänt idag, slappat och myst med sonen medans hans pappa varit på motormässa. Nu sover bägge pojkarna i soffan :)

Jag sitter och klurar på dagens middag....
Kan hända att det blir pizza för en gång skull! Ibland får man synda ;)

Jag längtar efter ett hett bad, jag är ingen duschmänniska, jag vill ta långa varma bad. Men snart så får jag väl börja med det igen =)
Jag längtar även efter sommaren (är nog inte ensam om det), vill plantera fina pelargoner och kunna springa barfota på gräsmattan, slå på grillen på kvällen och dricka ett glas rött (ja, inte om jag ammar såklart).
Ja, GUD VAD JAG LÄNGTAR!!

Jag har också en katt-deppression, de hårar ner nåt så förbaskat. Allt är täckt i katthår trots att jag dammsuger en-två gånger per dag och ändå så är de ute 75% av dygnets timmar... Jaja, det lär väl lösa sig med det också!!

Gud vilket ointressant inlägg, haha!

Morrn morrn!



Vi vill bara kika in och önska er alla en fantastisk söndag!

Kalas

Idag har vi varit ute och flängt hela dagen.

Började med en sväng till barnens hus för att köpa present till Melwin och en badtermometer till oss själva, sedan hade vi en snabb dejt med Kenneth och underbart söta Waldemar innan vi drog hem till min mamma för lite surr och gott fika =) Alfred var nog glad över att äntligen få träffa moster och morbror även om han för ovanligheten skull sov sig igenom kalaset.  Nästa kalas var hos Örjan och Linda, deras son Melwin fyller två år imorrn och det firade vi idag =)

Nu är vi äntligen hemma igen och ska nog tillbringa kvällen i soffan.
Abbe står i köket ni och gör hemgjorda hamburgare (en av hans paradrätter som alltid lyckas bra).
Alfred ligger i sin babysitter och sover efter att ha gymmat lite, det tar på krafterna att vara en aktiv gosse ;)
Jag bloggar (som ni kanske förstår) och kollar på reprisen på det där bröllopsprogrammet på trean, tror inte jag skulle våga lämna över all planering till min familj, eller jo... kanske till Maria och Erika.... Men nu ska inte jag gifta mig så det känns inte som om jag behöver bekymra mig för det, haha!


Så här aktiv är jag oftast


Ibland öppnar jag upp min vackra ögon


Jobbigt att hålla reda på ögonen ibland ;)


Men nu räcker det morsan....


Ikväll är det visst Robinson, ska bli kul att kika på den gamla såpan.
Är bjuden både till Anna och Maria ikväll också, men det lutar åt att vi softar hemma. Jag är verkligen trött, fördelen med bägge inbjudningarna är att det inte krävs galaklänning utan man får komma som man är *me like*

Madde: Jag är bara hemma imorrn, så kom gärna och hälsa på =)

Glöm inte att tävla om presentkort hos Liten Correlin!!



Jag är med och tävlar om ett namnsmycke i Ninninusens blogg 
från http://www.parlsmycken.com/




Puss ♥♥♥♥

God morgon Lördag!

Idag är det lördag, den enda stora skillnaden på veckodagarna är tv-utbudet. I övrigt så ser de likadana ut.

Medans vi var inlagda på prematuren så fick båda jag och Albin tillfällig föräldrapenning vilket innebär att han har kunnat spara sina 10 dagar tills nu, men han kommer snart att börja jobba igen. Han har tom surrat om Norge igen, så vi får väl se hur det blir :)

Alfred och jag är vaken, sen några timmar tillbaka, pappa ligger och sover.... Kanske är han trött efter nattens alla amningar (nu är jag ironisk)?

Idag ska vi åka till mamma/mormor och hälsa på sedan blir det troligtvis ett besök hos Örjan och Linda, deras Melwin fyller två år idag och det vill Alfred fira :)
Det är molningt och trist väder idag, ishalka vart man än går så vagnpromenaderna är inte så mysiga. Jag har en ovanligt och extremt stor längtan efter asfalt och gröna gräsmattor nu!

Nä, nu ska vi ta och byta om och ordna med lite frukost =)

Hoppas ni får en underbar lördag ♥


Trötta

En bra dag (som vanligt).... BVC var på hembesök och vägde prinsen, han väger nu 2660 gram och har gått upp fint i vikt, nästa vägning blir om en vecka =)

Vi fick även besök av familjen Huvén/Smed, jättetrevligt. Alla våra vänners barn är helt plötsligt så stora nu för tiden :)

Nu har vi käkat en gooood middag och kollat på Lets dance!

Vi är alla ganska utslagna och trötta. Se bara vad Alfred är utslagen på pappas mage!!

Totalt utslagen kille =)

Sov sött alla!


Tävla med Therese

Nu kör jag igång en tävling i samarbete med Liten Correlin

En supertrevlig barnbutik med massor av snygga kläder.
Nova Star, Phister & Philina, Cupcake, hugin & mugin mfl är några av märkena du finner där.

Nu har du chansen att vinna ett presentkort värt 250 kronor.



"Jag tävlar om ett presentkort á 250 kronor hos Liten Correlin
i Therese Blogg
Tävla HÄR du med"


Tävlingsregler:

1. Kopiera bilden och texten ovan och publicera i din blogg

2. Lämna sedan bara en kommentar om vad du gillar bäst på deras hemsida!
Glöm ej ditt namn, e-mail samt bloggadress!

Vinnaren utses genom lottning.

Tävlingen avgörs den 3 april klockan 21.00

Lycka till!

Friskluft och finfrämmande...

Det är en vara man INTE kan få för mycket av tror jag!

Började (fm) dagen med en prommis med Maria och Tilde, superskönt men attans vad halt det är ute. Skridskobana på gångvägarna vilket känns sådär att promenera på....

Efter prommisen så kom höggravida Anna-Karin på besök, jättekul :) Men jag är verkligen INTE avundsjuk på magen nu, men hon såg fräshare och piggare ut än någonsin! Ser fram emot att få käka mjukglass i Hudik med er i sommar ;) Medan vi satt och surrade så dök svärmor upp och senare kom även tant Anna och Cissi =)

Inte illa att få så mycket besök på en å samma dag :)
Men det verkligen JÄTTEKUL att träffa alla och Alfred tackar allra ödmjukast för presenterna!

När Abbe kom hem så smet jag iväg på Ica och shoppade loss lite mat, sen snodde jag ihop en korvstroganoff till middag =)

Nu har jag och min prins tagit en gemensam dusch, något som han verkligen gillade. Så vi skippar nog badbaljan ett tag till. Båda jag och Alfred tyckte ju om att duscha ihop så då kör vi på det!! Tack för alla era tips!!

Har även fått lite annat gjort idag. Bokat tid på familjerätten så vi kan bekräfta faderskapet, fixat med namn till skattemyndigheten, pratat med BVC som kommer på hembesök imorrn, skickat in papper om kontouppgifter till FK, försäkrat sonen....

Nu sitter jag med lite tända ljus och myser med min familj!

Njut dagen!

Rutiner

Vi börjar få till våra dagar ganska smidigt nu.

Alfred och jag fick fint besök imorse av Titti.
Som vanligt skämmer hon bort A med presenter, tusen tack Titti (och hela din familj)!!

När hon hade åkt så ammade vi och kollade på Linda Rosing från igår, vilken dynga.... Nu står jag fast vid att jag tycker hon är totalt blåst och nästan så att hon förtjänar de små tonåringarna hon har kvar i "tävlingen".

När lilleman äkat klart så packade jag ner han i vagnen och tog en prommis runt Tuna kyrka. Med oss på hela promenaden var katten Ozzy, han sprang med och jamade hela vägen. Nu sover han gott på tv-bänken ;)
Väl hemma igen så fick A sova en timme ute i vagnen och jag har suttit på bron med en kopp kaffe och njutit av solen, nu är våren här på riktigt =) Skulle inte skada om jag tog och solade lite solarium två-tre gånger snart heller, jag är likblek.
Måste nog ta itu med ögonbrynen ikväll också (tycker att det är en jobbig syssla), håret måste färgas (dock inte ikväll) och min garderob måste fyllas på med nytt!

Nu har Abbe kommit hem från jobbet och jag är supertrött, ska vila och mysa lite i soffan med sonen!

Hoppas att er dag varit härlig!




Utmärkelse

Jag har fått en utmärkelse av Nina idag =)



Skickar den vidare till.....

Dessi
Maria Ö
Suzanne
Erika Bergman
Catrin H
Titti

Powerwalk

Idag har vi powerwalkat med barnvagnen, vi har gått i backar i snöslask i ett raskt tempo + motvind.
Alfred sov gott när det skumpade som värst =)
Vi var ute i totalt 1,5 timme!
Underbara dagar nu när det börjar gå mot våren, men idag har det stormat ganska rejält!

Jag har tagit fram allt jag handlade när vi väntade Lucas och tvättat upp det till A, sorterat i hans byrå och piffat lite i rummet. Ska försöka få upp lite tavlor imorrn!

Alfred har fått bada ikväll, lika ouppskattat som vanligt om än något bättre än sist!
Snart får jag bada igen och då ska det bli mysiga badstunder istället. Men det dröjer ett tag till innan jag får bada :(
Han har fått ligga under babygymet ikväll också, jag trodde verkligen inte att han skulle gilla det men han låg länge och spanade på nallebjörnarna ovanför han.

Dagens middag blev fläskpannkaka med blåbärssylt =)
Som jag har saknat husmanskosten, på sjukan levde vi på hämtmat och fryst färdigmat!

Nu ska jag nog ta och krypa i säng, pappa A har kurs med jobbet imorrn så jag och lilla A ska vara ensam hemma för första gången :) Kanske tar vi en prommis till BVC och väger grabben!

Sov gott alla!

Strålande sol

Idag är det verkligen vårväder ute =)
Ser underbart ut.....

Vi har softat lite på morgonen, jag fick ta en sovmorgon medans grabbarna klev upp.
Alfred har haft en jättejobbig och orolig natt så vi har inte sovit något alls nästan.
Undra varför han sover så oroligt på natten och på dagen sover han jättebra?!
Någon som har en superbra teori??

Abbe sitter och leker med nån ny pryl som är inköpt, en boxer (verkligen superkul) och jag tror att jag ska packa ner sonen i vagnen och ta en prommis!
Det är VÅR ute idag =)

Hoppas att ni alla får en underbar dag!!


Kramar


ETT STORT TACK till
Erika, Roger & Oskar för den underbara lilla nallen till Alfred =)
Supergulligt av er!!

Bilder

Bjuder på lite bilder på vår prins =)








Jag vill bara påminna om att alla bilder är privata och får inte lånas eller tas utan att man frågar först!
Jag hoppas att detta respekteras, jag vill slippa sätta en stämpel i pannan på Alfred på alla bilder :)


 


God morgon!

En underbar natt har vi haft, prinsen har sovit som en stock mellan amningarna :)
Däremot så tror jag att han har lite ont i magen nu efter morgonens matstund, han har kräkts en hel del och gnyr mest hela tiden. Han tystnar om han får ligga på mitt bröst och sova =)

Nu ska jag ta och piffa mig lite för vi ska ut på utflykt ;)

Kramar till er alla!

En söndag med oss

Idag tog vi sovmorgon, ända till klockan nio =)
Låter det inte lyxigt??
Sanningen är den att jag och Alfred haft en mycket mysig natt med mycket närhet och kärlek, men vid sex imorse så bestämde sig älsklingen att det var dags att sova och jag instämde och slocknade snabbt =)
Jag tror kanske att han får ont i magen av medicinen som han får på kvällen, så idag ska han få den tidigare så att vi kan se om det blir någon skillnad. Man kan ju alltid hoppas!!

Vi har haft en slapp dag hemma, jag har strosat i pyjamas hela dagen. Men vid två kom Maria med familj och vi gick ut en stund i det härliga vädret.
Jag efterlyser BRA och PRISVÄRDA ullkläder till Alfred. Tips någon??

Nu är Abbe och handlar mat och jag sitter med lillprinsen i soffan och myser.

Jag är så galet lycklig över detta barn, kärlek vid första ögonkastet finns verkligen.
Jag är kär, jag är lycklig.

❤❤❤  Mamma älskar dig Alfred över allt annat på denna jord  ❤❤❤




Håll utkik i min blogg, för jag kommer inom kort att presentera min första bloggtävling :)

Ljuvlig dag

Gud vilket väder det har varit idag, helt underbart.
Termometern har visat 10 plusgrader, betyder det att det är vår nu? I really hope so!!

Prinsen har sovit bra inatt, första gången sedan han kom till världen som han har sovit i tre timmar (23-02) i sträck :) Men efter det så körde han med varannan timme igen ;) Inte så att han vaknar och skriker, men han knorrar lite i sin säng och han skulle säkert kunna ligga och knorra en bra stund, men jag brukar ta upp han så han får ligga med mig då. Det är verkligen mysigt att somna med han på bröstet, även om det blir lite varmt =)
Han har lite svårt med att hålla värmen förresten så han får nu ha en liten tunnare mössa på sig när vi är hemma.

Imorse kom pappa och farmor hit på besök, pappa fyller år idag så han bjöd på smörgåstårta + att Alfred fick fina tröjor och en filt i ull som farmor stickat, perfekt att ha i vagnen nu i vår. 
Men en sak är då säker.... Vår son har INTE brist på kläder, det har hans mor däremot. Jag befinner mig i en mittemellan-storlek nu och har skitsvårt med kläder. Kan inte handla nytt nu heller då jag förhoppningsvis kommer att fortsätta rasa i vikt. Så jag får hålla mig till leggings och klänningar ett tag till!

Efter detta så kom grannen Matz upp och sa hej till lilleman och han avlöstes med ett besök av Jenny & Kristian som tittade in en snabbis =)

När alla gäster åkt hem så tog vi på oss lite kläder och tog en prommis i det ljuvliga vårvädret, premiärturen med vår vagn faktiskt =) Tycker att det är lite svårt med att klä på han nu, hur mycket ska man pälsa på egentligen, det blir ju ganska varmt i vagnen. Alla overaller vi har (i stl 50/56) är såååå stora på han så de kan vi inte ha just nu, men vi har en tvådelad fleece som vi använder. Men jag föredrar nog overall. Den enda som fanns på barnens hus som skulle kunna passa var Lundmyrs kabelstickade, men jag kan inte köpa en overall för 699 kr som vi ska växa ur snart!

Nä, nu börjar prinsen att knorra lite och sambon står och försöker laga mat i köket. Bäst jag sliter mig från datorn =)

Hoppas att ni alla får en supermysig lördagkväll!


Utflykt

Idag har vi varit på Alfreds första utflykt någonsin.
Han fick åka till sin moster och sina kusiner och hälsa på =)
Emilila måste vara världens bästa kusin, hon var verkligen mån om Alfred och var jätteförsiktig =)








Hemmets lugna vrå

Oj vad härligt det är att vara hemma.
Jag kan inte sluta njuta av min nya roll, rollen som Alfreds mamma.
Jag säger som alla andra föräldrar i denna värld, mitt barn är verkligen världens finaste ;)

Idag var vi på 45:an på en sista koll och den klarade vi galant så nu är vi utskrivna och hemma på riktigt. En underbar känsla. Även om vi har trivts bra på avdelningen så går det inte att jämföra med hur det är att vara hemma. Men vi hade turen att ha en mycket stark son så vår vårdtid blev kortare än vad jag hade vågat tro :)

Alfred är väldigt "snuttig" på nätterna och har hittills styrt över vår sömn totalt, tutten vi fick på 45:an har han ratat totalt, men idag valde jag att testa en helt vanlig napp och den accepterades direkt, kanske kan den ersätta lite tuttande på natten så jag får några extra minuters sömn...

Nu ska jag kika klart på antikrundan och sen krypa ner med familjen i sängen =)


Myser med nya nappen :)


Så här mycket njuter han av att bada :)


Fina blommor från faster Ihrene =)



Lina: Vad kul =) Maila mig ditt lösen på [email protected]

Hitta rutiner

Imorse fick vi veta på läkarronden att Alfred var redo att åka hem till Matfors för gott, liiite oväntat faktiskt. Jag frågade A under vår frukost om han trodde vi skulle få en permis idag, haha.
Så nu är vi alltså hemma (i Runsvik bor vi Nikita), ska in och väga grabben imorrn på 45:an för att se hur han och jag sköter oss på matfronten innan vi blir utskrivna helt och hållet.
Nu ska vi bara försöka få till lite rutiner här hemma, våra rutiner är ju idag helt och hållet formade efter avdelningen. Lite nojjig är man allt när man inte är omringad av kunnig personal, men å andra sidan så känner vi vår son bäst själv och detta kommer vi att klara galant :)
Så vi vill faktiskt INTE ha besök av någon nu, vi vill landa och finna vårt egna lugn först :)

Abbe är på ikea och shoppar loss efter en lista jag skrivit på saker som fattas till lillens rum. Huvudpersonen själv ligger och sover gott efter amningen =)

Jag har dammsugit lite, bäddat rent i vår säng, bäddat Alfreds säng och ska börja packa upp lite väskor som vi haft på sjukhuset, kylen ekar och jag får nog smita på Ica en sväng sen när Albin kommit hem igen.
Har verkligen längtat efter att få laga mat, sova i min egen säng och nu har jag insett att jag älskar att amma hemma i vår egen soffa =)

Ps. Ni är ju några som läser här som har lösen till Linas blogg (Catrin o Fatima iaf). Kan ingen av er fråga om jag får ta del av hennes blogg? Alfred vill följa sin kompis Alma ;)




♥♥♥♥♥♥ Jag älskar mitt liv ♥♥♥♥♥♥

 



Ps. Ni är ju några som läser här som har lösen till Linas blogg (Catrin o Fatima iaf). Kan ingen av er fråga om jag får ta del av hennes blogg? Alfred vill följa sin kompis Alma ;)

Alfred är hemma =)

Just nu befinner vi oss hemma i Matfors.
Alfred ligger och sover i soffan bredvid sin pappa!
Vi är "bara" hemma på permission iofs, men guuuud så skönt det är!!
Idag har han varit en stooooor pojke och bara ätit från mig, fortsätter det så här så är vi snart hemma på riktigt!

Jag har vägt mig idag, första gången utan bebis i magen.
Minus 12,5 kilo hittills :)

Nu ska jag njuta av min son!

KRAMAR


En snabbis från oss =)

Jag är lite dålig på att uppdatera min blogg nu, men dels så är vi utan internet ibland och sen finns inte tiden helt enkelt.

Allt går verkligen framåt här, han äter och växer så det knakar. Snart klarar vi oss utan sonden i näsan :-)

Igår var jag och Alfred ut på en promenad, vi gick i de bakre kulverten på sjukhuset. Vi får ju helst inte gå i stora gången där alla människor är pga all smitta som finns i luften. Men det var ohyggligt skönt att få röra lite på dököttet, snart är jag redo för beachen igen ;)
Hemlängtan blir allt större för varje dag, många föräldrar har åkt hem nu och det är ju superkul för dom, men trist för oss.
Det finns iaf en trevlig familj kvar + några fler som jag inte känner att jag har så mycket gemensamt med.

Nä, nu ska jag ta en dusch sen ska jag faktiskt på birsta och byta ut lite presenter som jag fått dubletter av, sen snabbt tillbaka till Affe som ska käka. Min tid utan han är begränsad till ca 1,5-2 timmar men å andra sidan så vill jag inte vara borta längre heller!!

Kan tyvärr inte lägga upp bilder då vi kopplat upp datorn via mobilen!

Ha de så gott alla!!

Ps. Alfred saknar sin släkt och längtar tills han får träffa alla igen, speciellt alla kusiner!!

Ps (igen). Pappa, visa farmor lite bilder på Alfred är du gullig. Jag mailar lite bilder till dig som du kanske kan skriva ut =)

Ett liv på sjukan

Idag är det fredag men det kvittar faktiskt vad det är för veckodag för här inne är alla dagar ganska lika, iallafall rent rutinmässigt.

Lilleman har varit jätteduktig att amma så nu får vi göra avdrag på sondmatningen, målet är ju ingen sond och bara amning såklart! Han går också upp jättebra i vikt, så allt känns så bra. Jag tycker också att han är mer o mer vaken de sista dagarna, kanonkul.

Idag har vi ätit smörgåstårta till middag, mamma var gullig och kom förbi med en stor tårta hon hade gjort till oss, fast hon säger att den är till Alfred och att jag bara är en mellanmage ;)

Ikväll ska vi nog kika på Lets dance och njuta av vår son!

Kan ju bjuda på bilder från förlossningen (dock inga smaskiga sådana)



Man kan kolla bloggen via mobilen trots onda värkar!


Lustgas - Min värsta fiende faktiskt. Aldrig mer tar jag lustgas!!


Hoppas er fredagkväll blir mysig!

Kramar

Trött men lycklig

Jag är trött, men det ingår ju i mammaskapet att inte längre få sova. Och konstigt nog så gör det inget att sömnen som mest består av 1,5-2 timmar i stöten.

Jag kan komma på mig att bara sitta och titta på Alfred och njuta av vad vacker han är. Helt klart den absolut vackraste varelsen på jorden. Ingen kärlek är större än den jag har till han.


Dagens mätningar:
Längd: 48 cm
Vikt: 2340 gram (70 g upp sen igår)
Huvudomfång: 33,5 cm

Vi är tillbaka i värmesängen igen, han blev lite kall utan och det är bättre vi lägger krutet på amning än på att hålla värmen nu.

Nu kommer min lunch som A varit och hämtat på hotellet!

Ha en FAB dag!!!


Vårt underverk

Jag tror inte att någon kan föreställa sig hur livet som mamma ska bli/vara innan man har sitt barn.
Jag är så himla lycklig, men samtidigt så har jag haft svårt att förstå att Alfred är min son.... Vårt alldeles egna lilla underverk.

Lilleman är en underbar personlighet. Så liten på jorden men redan så stark vilja. Tänk att någon på 2300 gram kan styra en hel familj :)

Han har gjort enorma framsteg. Idag har han ingen som helst hjälp förutom sonden i näsan.
Han har blivit fri från cpap, ekg, saturationsmätare, värmesäng och solsängen.
Amningen börjar sitta allt bättre, han har börjat förstå att man kan äta och inte bara sova vid bröstet.
Han är ganska "tuttig" av sig och tillbringar gärna dygnets alla timmar vid bröstet, självklart gör han inte det ;)

Han går sakta men säkert upp i vikt och imorse stog vågen på 2270 gram, snart har vi nått födelsevikten =)

Personalen här är underbar och visst har man fått sina favoriter, konstigt vore det väl annars?
Det finns en hel del supertrevliga mammor på avdelningen, ibland är det skönt att prata med någon annan än Albin!!
Frågon om när vi får komma hem har jag nog fått tusen gånger nu, och sanningen är den att jag inte har bråttom hem.
Alfred är fortfarande ganska liten och vi har precis kopplats bort från alla apparater och då känner jag mig trygg här =) Tror faktiskt att omgivningen har mera bråttom än mig :)
Känner mig ofta som en dålig kompis som inte orkar svara på alla sms, mms, telefonsamtal mm. Men Alfred får all min uppmärksamhet nu =)

Nu kallar prinsen på mig, det är matdags igen!!!

♥♥♥ Kärleken vinner ♥♥♥

Må så gott allihopa!

KRAMAR


I fina kläder från gammelfarmor Lydia och Moster Maria
(lappen i pannan är för att mäta bilirubinvärdet)


Lucas födelsedag!

Idag firar vi att storebror Lucas fyller 3 år.
Tyvärr kan vi inte åka och tända ljus men vi har delegerat ut detta till farmor!

Hoppas du får en bra dag med dina änglavänner prinsen.
Lillebror skickar massor med pussar <3



Vi älskar dig!!!

Alfred hälsar

Alfred vill skicka en hälsning till hela tjocka släkten, speciellt till alla som bor långt borta!


Vår bubbla

Vi är utan internet nu så därför får ni inga uppdateringar av oss. Vi mår iaf jättebra och prinsen sköter sig exemplariskt. Äter, växer och bajsar, precis som det ska vara! Just nu lever vi i en bubbla och jag trivs så bra i den :) Vi lovar att komma med bilder så fort vi har internet igen! Tills vidare får ni alla ha det så bra! Puss och Kram Therese och Alfred

RSS 2.0