Lov

Imorrn är det höstlov i Sverige.
Även hemma hos oss, trots att jag inte har några skolbarn.
På Alfreds förskola är man som 15-timmars barn tilldelad dagar/tider.
Normalt sett så skulle han gå måndag, onsdag, fredag 8,45-13,45 kommande vecka. Men vår förskolechef har beslutat att under alla lov så får 15-timmarsbarnen gå må-fre 7,30-10,30. Vansinniga tider....
Vad skulle jag kunna hinna göra under den tiden?
Givetvis tror jag det finns en baktanke med detta och detta är att man håller sina barn hemma dessa veckor. Vilket jag kommer att göra.

Kan någon komma med ett vettig förklaring till varför vi inte får ha vårt ordinarie schema under loven??

Så, då har jag fått spy galla över detta. Måste även tillägga att jag ÄLSKAR Affes dagis och personalen där, så det är inte där missnöjet sitter!!

Är irriterad på annat idag också, saker jag inte tänker/vill/kan blogga om!

Är även glad idag, sjukt glad faktiskt :)
Syster, Hanna och Wille är på väg upp till oss ♥

Vi besiktas

Bilen besiktades på morgonen, gick sådär... En 2:a. Inte mitt bekymmer iofs eftersom jag är kvinna och bara ger lappen till mannen i huset! Lättsamt!

Lillan är besiktad hos doktorn idag också, gick igenom lättare än bilen ;)
6210 gram & 61 cm stor är hon nu.
Växer så det knakar...
Alfreds 7 veckors vikt var lite annan. 3580 gram och 53 cm, rejäl skillnad på mina barn :)

Nu ska vi göra oss klara för att dra till öppna fsk och försöka ge oss på en syskonfotografering. Resultatet återstår att se ;)

Fullt ös medvetslös, haha!




Ni gör det bra :)

Ni gör det bra som fortfarande besöker min blogg :)

Jag har haft en helt datafri vecka, vilket har varit otroligt skönt. Har valt att lägga fokus och tiden på annat (läs familjen)! Detta har varit ett ganska omedvetet beslut. La undan datorn när jag bloggade sist och öppnade den först idag :)

Bloggar mest för att få tips idag!

Jag håller på att ska fixa till en pysselhörna till min son och vill ha alla era tips på roligt pyssel som vi kan roa oss med i vinter!

Så kom igen nu, ge mig alla era tips och ideer, stora som små!




Världens finaste




Sjukstuga!

Alfred såg konstig ut i morse när han vaknade. Såg superfebrig ut men var sval. Frossade och ville inte äta, drack två glas mjölk och spydde sedan ner hela köksbordet.
Tack för det televerket...
Hann rädda undan Ebba och elektronik iallafall!

Så vår inplanerade hemma-mys-dag blev en hemma-mys-men sjuk-dag.
Febern har kommit nu också så det är väl nå skit i kroppen, tror inte på magsjuka iaf!
En våffla, en glass, en flaska saft och ½ banan har han fått i sig, och är man magsjuk så brukar inte matlusten vara på topp. Jaja, hemma är vi iallafall!

Har hunnit med att putsa fönstren i Affes rum, de var täckta av flugskit sen sommaren. Vi har även humit med en dammsugning och sortering av barnkläder som är nytvättade.
Appropå tvätt... Satan i gatan vad tvätt en liten liten bebis kan åstadkomma. Den söta lilla varelsen spyr som ingen annan. Det går nog åt 5 bodysar och 5 pyjamaser på en dag + haklappar och spyhanddukar + 5 tröjor till mig som också blir nerspydda!
Tack IKEA för bra och billiga hjälpmedel mot detta ;)
KRAMA Tvättlapp, vit Längd: 30 cm Bredd: 30 cm Antal i förpackning: 10 styck  KLADD Bebishaklapp, blandade färger Längd: 29 cm Bredd: 22 cm Antal i förpackning: 5 styck

Nu ska vi ta och mixtra ihop en kycklinggryta, gäller att passa på medans den lilla tar en tupplur!

Fredagsmys deluxe

Ojojoj vilken härlig dag!

Hade en lunchdejt inbokad som blev inställd pga sjuka så det gällde att snabbt tänka om.
Ringde nåt samtal och vips så var fredagen fullbokad.

En fikaväska packades med varmkorv och saft till sonen, kaffe till mamman... Massor av kaffe ;)
Sedan åkte vi ut till hembygdsgården i Lucksta där vi mötte upp Petra, Jeanette & Camilla + deras stora barn och alla bebisar. Barnen har busat och lekt nonstop i timmar, bebisarna har sovit i sina vagnar och vi mammor har kunnat dricka kaffe, njuta av det underbara vädret och surrat skit.


Friskluft gör gott för alla :)

Därefter hem för att ta emot middagsgäster.
En smarrig middag meckades ihop, helstekt filé, ungsbakade rotsaker och kantarellsås. Till detta har jag minsann unnat mig rödvin. Väldans gott ska ni veta :) Trevligt sällskap gjorde vår fredag fulländad!



Nu sitter jag o kollar på Idol, käkar ostkrokar och njuter av tystnaden :)


Det var tungt att åka iväg med Ozzy idag...
♥ Sov gott killen ♥
Stort tack till Berguvens vet.mottagning för bra bemötande!


Fick middag hos syster med familj ikväll, dillkött o potatis. Bland det godaste jag ätit på evigheter!!! Bjuder igen imorrn ;)
De stora barnen har härjat och busat, den minsta har ätit, sovit och spytt :)
Alfred vet inte att Ozzy är borta, och ska väl inte få veta det heller. Tycker han är för liten för att förstå. Frågar han så säger jag kanske att han är ute eller bara borta. Enklast så!



En nerspydd Ebba på drakis igår, världens finaste tjej ♥


Glasspaus för Affe och bästisen Samuel, världens finaste killar :)


Charmtrollet målar tavla till farmor


Ebbisen o jag :)

Ozzy

Imorrn ska min gamla katt få somna in.
Har känts lite vemodigt, men de sista dagarna känner jag mer än någonsin att jag tagit rätt beslut.

Han är gammal, hans svans har fått ett bett (antar jag) av något och ser allt annat än rolig/fräsch ut. Idag upptäckte vi en jättestor knöl under hakan på han som inte funnits där förut, han har dessutom väldigt ont i den och skriker när man rör vid den.
Han är verkligen världens snällaste katt, men nu ska han slippa få ha ont.

Ikväll ska han få massor av kärlek och sin favoritmat (Pussy mjukmat) i obegränsad mängd ♥


Röjnig pågår...

En dag på tu man hand med lillskruttan, tänkte mysa och softa men fick ett infall av städnojja...

2 stora påsar med halvtrasiga leksaker är nu bortkastat, 2 stora flyttkartonger med leksaker som inte används står i förrådet.
Troligtvis kommer han inte ens att märka av den stora rensningen, men det känns skönt att veta att det är mera lättstädat därinne :-)


Mitt allt

Även om du retar gallfeber på mig emellanåt så är du det absolut bästa som hänt mig!!

Utan dig vore livet bra tråkigt Alfred ♥




Älskar Älskar Älskar Älskar Älskar


Trots

Överallt hör man om dessa trotsåldrar, och ärligt talat så trodde jag att alla föräldrar överdrev innan jag blev mamma själv till ett trotsbarn :)

Hur överlever man?
Tar man sig igenom detta med sinnet (och samborelationen) i behåll, ja då gör man det bra ;)

Ettårstrotsen var jobbig, alla sa att det blir värre... Var ingen tröst just då precis. Tvåårstrotsen kom och ja, den var värre. Även denna gång blev jag informerad om att det är värre nästa gång. Ingen tröst då heller, då jag var övertygad om att det kan inte bli värre. Fel fel fel av mig. Det blir värre... Treårstrotsen har klivit in i min son och jag funderar ofta på hur 17 jag ska överleva detta. Är övertygad om att det kan bli svårt.
Fick idag veta på facebook att det blir inte värre, det är värst vid 3. Vilken lättnad. Jag andas ut och tänker att någon vecka till fixar jag/vi.

Jag kommer med all säkerhet att överleva alltså!!!

PUUUHHHH, nu ska jag andas in genom näsan och ut genom munnen. Det har en avslappnande effekt sa min barnmorska, och det hjälper (om än bara för stunden). Vi tar även hjälp av kaffe och filmen Cars ;)

Det blir alltså inte värre än detta
*studsar iväg med glädjande hoppsande steg nynnandes på Gloria Gaynor*



Bloggevent i Sundsvall

Är du föräldrabloggare så ska du se hit nu =)

Det finns planer på att anordna ett bloggevent i Sundsvall :)

Skulle du vilja gå, träffa andra mammabloggare från västernorrland, ta del av spännande utställare, mingel, skumpa och tävlingar - samt exklusiva goodiebags!!!

Jag tycker det låter riktigt skoj och skulle absolut gå :-)

Är du intresserad så lämna en kommentar här eller skicka ett mail till mig ([email protected]) så att jag får din mailadress, detta för att man skall kunna skicka ut en inbjudan senare när det är dags :)



Visst låter det kul :-)


dagisfoto

Idag har min snygga kille knäppt kort på dagis, har samma företag som förra året och då var jag mer än nöjd så det blir säkert bra detta år också :)

Eftersom Alfred är ledig från dagis idag så hämtade jag honom efter fotograferingen och vi drog vidare till öppna för att leka av oss! Där är det dockvagnen som är den roligaste leksaken. Dockan idag hette Ebba och hon kräktes hela tiden. Undra vad han fått det ifrån, haha ;)


Hem och åt lunch, lyxígast idag antar jag...

Eftersom jag inte tycker om sylt så ser min tallrik helt enkelt inte roligare ut!
Förstår om ni blir frestade ;)

Sen har vi skurat soffa.
Jag är en av alla idioter som åkte till BOOM igår, där det var stor brandrea. Hade inga planer på att handla något men råkade få med mig en soffa hem. Vansinnigt tycker vissa och ja, kanske är det det... Men isf så är det ju mest min förlust. 13000 kr rabatt fick jag och skinnet är nu rengjort och skall ikväll påbörja sin lilla ozonbehandling. Den står uppe på logen tills den är färdigbehandlad så jag har inte tagit in den i hemmet (så dum är jag inte)!

Nu ska jag kolla på bamse med Affe medans lillan sover ute i vagnen, sen vankas det 5-års kalas ikväll. Emilia blir stortjej idag!!!


Drakis...

Har tillbringat dagen på drakborgen tillsammans med Petra, Jeanette och Sanna + alla barn såklart =) Det är ju babylekis där på dagarna vilket egentligen bara betyder att det är massor av bebisar där, bollkanonen är avstängd, billigare inträde för storebror, mindre storbarn. Vilket betyder mycket mera Alfred-vänligt :) Då kan han springa runt och leka som han vill utan att bli ivägen för de stora barnen som annars är där :)

Tackar samtliga för en skittrevlig dag helt enkelt :-)

Nu sover lillan i vagnen ute efter att ha varit vaken mer eller mindre hela dagen. Pappan kommer hem sent och det blir skräpmat till middag.
Ja det är typ dagen i helhet. Har inte en endaste bild att bjuda på men har man tur så kanske Sanna uppdaterar sin blogg med fina bilder ;-)

Love and peace ♥

Hej hopp

Blogglusten finns, men inte riktigt tiden.
Ni gör det bra som fortfarande kikar in här ;)

Storkillen på dagis idag och lillan sover i vagnen ute, då passar jag på att röja/sanera mitt hem. Skall åka till bvc nu och väga Ebbis, tar med mig sopor till återvinningen på vägen dit... Jisses vad mycket skit man kan samla på sig!
En veckomatsedel måste till också, noll struktur på middagarna nu för tiden :(

Klickade nyss hem ett par jeans så kanske kan jag snart börja visa mig ute bland folk igen ;)


Mandeldesign är farligt ;)


Tjingeling på er ♥

RSS 2.0