Årets foto

Varje år får ju släkten ett foto på barnen, det är liksom den obligatoriska julklappen ;)



I år blev det denna bild som jag tycker är jättefin :)
Som kära syster Elin fotat!!!

Årets dagisbild ser ut så här


Den har jag inte gett bort då jag tycker Ebba ser lite lätt bekymrad ut ;)

Hejsan hoppsan :)

Vi har haft en fantastisk jul med massor av fina klappar till barnen.
Jag hade också varit snäller för jag fick minsann en ny telefon av tomten ♥

Lite skönt att den är över tycker jag nog, maten står i kylen och ser allmänt tråkig ut. Inge kul att äta rester i all evighet... Dags att kasta, rensa och handla hem nytt!

Är som sagt rätt värdelös på det här med bloggandet nu, hittar inte riktigt tiden eller inspirationen. Lite trist, för jag har ju ändå min blogg som en form av dagbok där jag kan se tillbaka på mina dagar. Måste alltså skärpa till mig!!

Idag har jag hämtat ut en ny ersättning till Ebban på sjukhuset, hon fick reaktioner på den första mjölkfria vi fick utskrivet. Denna är baserad på vassle och det verkar funka bättre än kasein. Efter denna tid så kan jag läsa till dietist utan större problem, börjar kunna mina proteiner nu ;)

Nu ska jag inta hänga mera här, någon/några kallar på min uppmärksamhet.

Hoppas att alla haft en underbar jul!

Är det dags nu?

Japp, det är det.
Beslutet tog jag inatt då jag hade en gråtande baby i famnen med klåda och utslag.

I samråd med dietisten (så ni inte tror att jag är komplett galen) så skulle jag försöka smyga in lite mjölk i min egen kost igen. Har smygit in en pannkaka och en knäck tidigare och det gick bra. Igår käkade jag lunchen på drakborgen (tacogratäng) men skippade osten ovanpå. Följande två mål fick Ebba ersättning och jag pumpade ur och gav Kjelle mjölken. Ja, min katt gillar bröstmjölk, och lika väl som jag ska slänga den kan jag ge den till katta, det är ju trots allt jul ;-)
Men Ebba fick ändå fullt med utslag och klåda så det är väl dags att trappa ner på amningen, jag känner att det är inte värt det. En natt med ledsna/sjuka barn och ett extremt dåligt samvete mår ingen bra av. Och jag vill faktiskt kunna äta julmaten och nyårsmenyn!
Vi är redo helt enkelt!!

Annars rullar dagarna på, vi känner NOLL stress inför julen. Allt är klappat o klart!
Det enda jag har på min att-göra-lista är att åka och köpa nåt till fröknarna på dagis, Affe gör sin sista dag där idag. Lite sorgset men han älskar nya avdelningen så det känns bra :)



Nu ska jag och Ebban mysa på lite!

Ha det så bra kära vänner :-)

Snö!!!

Pappan i familjen jobbar idag så då bjöd vi hit Maria + barn på lite bus och lek!

Vi har varit ute och gjort en finfin snögubbe, nästan så att man kan tro att det är ett självporträtt av mig...



Nu myser jag i soffanmed prinsen, tittandes på Hitta Nemo!

Trevlig 4:e advent alla ♥


Vackra barn


Världens vackraste Ebba ♥


Världens vackraste Alfred ♥


Bästa vänner ♥


Tätt mellan inläggen

Nu blir det tätt mellan inläggen här ;)

Alfred är på dagis och Ebba ligger ute och sover i vagnen så jag passar på :)

På spisen puttrar dagens middag, en älggryta. Testar att laga med mjölkfri grädde. Känner man mig väl så vet man hur svag jag är för grädde, smör och feta såser så detta är en prövning, haha!
Nej då, detta kommer att gå galant men min tanke med att börja äta LCHF efter jul skiter sig rejält. Å andra sidan borde jag gå ner i vikt om jag inte får äta grädde o smör :-)

Har varit på en tur till morgonen, ut till Alnö och hämtat en julklapp till Affe som han fick av snälla Caroline. Ett Nintendo Wii, så här ska spelas sen :) Kul leksak till hela familjen!

Har även varit till apoteket och beställt mat till Ebbisen. Hon är ju inte direkt stormförtjust i den, men Abbe fick i henne en flaska igår och jag misslyckades totalt idag. Ska tillsätta lite socker i den nästa gång och hoppas att det hjälper bättre. Målet är att hon skall kunna äta ersättning på julhelgen då jag tänker unna mig mat med mjölk i. Så av rent egoistiska skäl kommer jag att kämpa på med detta!!

Luciatåget igår var ju såklart fantatsiskt. Tänkte stanna hemma då jag tyckte sonen var lite krasslig, men efter lite mat och film så var han lika pigg som vanligt så vi åkte, och det var ju tur det för Alfred älskade detta kalasande och sjungande :) Ebba gillar också sång så hon var lika nöjd hon!

Hörde en radiointervju med Jöback, han sa att han fick sin musikaliska gåva av sin mor. När hon sjöng för han så fick han sitt gehör och musiköra... Kul att höra. Jag håller alltså på att göra mina barn totalt tondöva med andra ord, men jag vet att det går utmärkt att leva med det också ;)

Nä, det var dagens lilla tjat!

Ha en fin dag alla :)

Ojojoj

Vad jag är usel på detta nu för tiden!! Shame on me!!

Hur som haver så har vi iallafall varit en hel del på barnkliniken med lillstumpan som nu är konstaterat komjölksproteinallergiker (jäklar vilket långt ord).
Hon visade ingenting på pricktestet så därför skulle vi testa att "provocera" lite igår. Meningen var att hon skulle få två tsk ersättning i munnen men efter lite rådfrågan med min "mentor" Madde så la jag endast en liten droppe i vänster armveck. Detta resulterade i en liten flicka full med utslag så nu är det 100% mjölkfritt som gäller.
Och jisses, allt innehåller tammefan mjölk i ngn form.
Jaja, blir till att läsa på ordentligt och gå i mjölkskola på sjukhuset!
Och när jag inte vet eller känner mig rådvill, då ringer jag till Madde som är expert på detta område (på gott och ont).

Alfred är det prima ballerina med, sista veckan på småbarnsavdelningen är nu kommen, vilket innebär att jag har en storkille på riktigt. Men han kommer nog alltid att vara min lilla bebis ;)
Han älskar snön som kommit, är en jäkel på att skotta snö med pappa!
Och han fullkomligt avgudar vår julgran som han själv fått klä och göra fin, därav maxat med kulor på vissa grenar ;)

Eftersom jag är så usel på att uppdatera bloggen så måste jag skriva upp lite datum för Ebbas kom-ihåg...
24 november, första riktiga skrattet som givetvis storebror framkallade.
4 december, första akutbesöket efter att ha fårr ersättning.
7 december, på sin 3-månadersdag kom hon på hur man vänder sig från rygg till mage.



Ebban o jag

Har haft egentid med varandra rejält nu.
Fick ju tillbringa natten på akuten med henne efter att hon (troligtvis) fått en reaktion på ersättningen.
Dagen har vi tillbringat på barnmottagningen och hemma i soffan.

Sonen sover borta hos farmor och pappan är borta på jobb.

Ebba har skrikit konstant i tre timmar ikväll, somnade tillslut av utmattning i vagnen som jag körde halvt hysterisk över en tröskel. Tack gode gud för trösklar!!!

Nu kom jag precis på att jag missat Halv åtta hos mig... FUCK!

2:a advent!

Idag är det andra advent och snön lyser med sin frånvaro. De små flingor som kom förut idag räknas inte, för de försvann när de nuddade marken :(

Idag har vi bara varit hemma. Röjt lite sly så att vi kan åka skoter utan att få 32 kg snö innanför nackkragen på jackan, tvättat 4 maskiner kräktvätt, lagat goda fetaostfyllda älgfärsbiffar, badat barn, och bara varit... Skönt!!

Igår hade vi desto mera för oss.
Vi drog ner till Hälsingland på förmiddagen, hälsade på min pappa. Tog en sväng till tomten och lämnade in önskelistan, tog en sväng till farmor där vi fylldes med mat. Man har en tendens att rulla ifrån min farmor :)



Finaste önskelistan hade iallafall Tilde, hon önskade mat till alla barn som inte har några pengar. En alldeles fantastisk önskan tycker jag!



Jag önskade mig SNÖ!!


RSS 2.0