God morgon!

Inatt har jag mått mycket bättre och känner mig idag helt feberfri :-)
Underbart att vakna till en sol som strålar in i sovrummet och en knorrande son. När jag kikade in i spjälsängen så är det någon som ligger med stora ögon och är väldigt pigg :) Då var det bara till att vakna, haha! Fick en haklapp av Anna igår och på den stog det.... Kanske är jag liten, men det är iallafall jag som bestämmer! och det stämmer till 100%.

Nu ska jag fika frukost sen bege mig ut i solen!
Kvällen kommer att tillbringas i Stöde med vänner, god mat och en liten majbrasa :)





Vi vill passa på att önska alla våra vänner en trevlig Valborgsmässoafton :)

Mjölkstockning?

Vaknade flera gånger inatt av att mina bröst höll på att sprängas, trots att lilleman åt regelbundet.
När jag slog upp mina gröna imorse så hade jag feber, brösten var gigantiska och gjorde extremt ont + att de var kokheta, så jag fick raskt pumpa ur en flaska innan jag kunde mata Alfred. Kan det vara mjölkstockning? Det känns iaf som om jag har fått influensan :(

In på MVC på efterkontroll av mig. Jag tror jag gick igenom besiktningen utan anmärkning ;)
Efter detta så åkte vi till Jenny och Henke och hälsade på dom, men jag blev inte långvarig då jag hade feber och mådde allmänt dåligt. Hemma åt jag alvedon och vilade lite så blev det bättre + att jag har matat Alfred lite oftare än vad jag gör annars.
Anna och Alice kom förbi och vi gick ut o satte oss i solen, Affe fick lite fina paket (bl.a en underbar PINGU-speldosa) och jag fick kaffe och glass :) Maria och barnen kom oxå och myste med oss!

Nu har vi bakat en pizza som vi vräkt i oss och lagt köttet i marinad tills imorrn då vi ska på galej till Per & Anna Norbäck i Stöde :) Albin har satt på solarplexius på bilen så nu är Affe skyddad från solens strålar och bilen vart mycet snyggare :)

Jag pumpade ju ur en flaska imorse som vi nu har gett till Alfred i nappflaska, det gick galant och jag kan nu kanske börja pumpa ur och göra något utan barn någon timme, inte för att jag känner någon brådska men jag har ju börjat få lite mer hästsug nu...

Har även beställt två par byxor till A, ett par muddbuxor och ett par jeans med mudd. Det är handsydda kläder och jag passade då på att beställa med smalare mudd så att de passar min smala son =)
Bl.a dessa jeans med en limegrön mudd =)


Nu ska jag mysa med la familia =)

Kram kram ♥

Deklarationen

Nu har jag deklarerat, det blir återbäring i år :-)
Det ska jag lägga i vår semesterkassa tror jag, eller köpa ett nytt köksbord med stolar!
Hur gick det för er i år då??

Ska lägga ut den fina babykorgen i vit rotting på blocket också, vet bara inte vad man kan begära för en sån... Någon som har förslag?

Sen har jag en köksmöbel, vardagsrumsbord och lite annat som också ska säljas... Hade ju hoppats på en sommarstuga där detta hade passat perfekt, men det verkar inte som om det blir någon sån i år heller *snyft*

Nu sover Affe i sin säng, Albin är och jobbar natten nere i Bergsjö och jag sitter med dop-planeringen :) Har ingen som kan sjunga på dopet heller, vi är ingen skönsjungande släkt helt enkelt (eller finns det några dolda talanger?).... Får hålla tummarna för att Morgans syster vill/kan sjunga för hon är duktig :)

Nä, nu ska även jag ge upp och krypa ner i sängen!

Sov sött!!

Mysig dag!

Det har varit en härlig dag idag. Mötte upp Madde vid tio på Birsta och vi hann med lite shopping innan vi käkade lunch på Charm, efter detta gjorde vi mer shopping inne på IKEA.
Vi har surrat och snackat skit hela dagen framför allt så har vi kollat in årets mode på alla som besöker Birsta en tisdag... Tänk vad mycket tok det finns! Fick även känna lite när bebisen sparkade i magen, så häftigt tycker jag att det är trots att jag nyss varit där själv :-)

Alfred har fått otroligt fina presenter förresten!

I fredags fick han en helt underbar bodysuit i posten av Josefine, i ekologisk bomull från Organics for kids.
Tusen tusen tack vännen! Det är verkligen kul att få handskrivna kort med posten, tyvärr använda mail och sms alltför flitigt idag :(


Alfred hade idag den stora äran att få paket av Madde, han äger nu två plagg från Gangstar (såklart). En Bodysuit och en superfin sovpåse till min lilla prins :)
Vi är väldigt glada över våra fina presenter, snart växer vi i plaggen och fina bilder kommer på sonen med kläderna på =)
 

Nu ska jag hänga lite tvätt och sen ta ett bad med junior som har blivit förkyld. Han nyser och snorar så nu har jag köpt hem lite näsdroppar och ska inviga näs-fridan (snor-sugen) för att underlätta för han!

Kram till er alla

God morgon disiga tisdag!

Idag blir det nog ingen sol ute, men det gör inte så mycket för nu ska jag och Alfred på dejt med Madde på Birsta!!

Hoppas att ni alla får en bra dag =)

KRAM ♥

Nu så...

Bättre sent än aldrig sägs det ;)

Lördag:
Vi började dagen med ett besök hos Herr och fru Norbäck, vi kikade på hundvalparna som de hade fått. Otroligt söta, nästan så man blir lite sugen på en egen, haha! Näää, ni kan vara lugn, jag är just nu väldigt glad över att vara hundlös!
Efter besök nr 1 drog vi vidare till Alfreds faster Katrin som fyllde år, där fick vi mycket gott fika och jag fick vila lite armar medans övriga familjen njöt av Alfred.
Innan vi åkte hem så for vi till Lucas grav och satte dit en vårblomma + att lillebror Alfred fick hälsa på sin brorsa för första gången. Måste tillbaka och göra riktig vår där någon dag!
Sista anhalten blev hos Maria o Morgan. Där Abbe hjälpte Morgan att ta bort all sly som låg på deras tomt, som tack för det så fick vi en otroligt god tre-rätters middag :)
Vi kom hem vid elva, trötta och nöjda!!

     
   
 

Söndag:
Emilia kom ganska tidigt till oss, hon ville inte hänga med på vårmässan (klok unge)...
Det blev en dag i lekparken!
Min pappa kom hit på middag på eftermiddagen, supertrevligt :)



 



Måndag:
Affe och jag har varit på Birsta och shoppat lite tillsammans med Maria och barnen. Tre toppar till mig, tre bodysar och två byxor till lilleman + lite småplock från IKEA.

Det har hänt så mycket med Alfred de sista dagarna, han är så pigg och vaken. Han har verkligen mest sovit sig igenom livet hittills men nu är han vaken så mycket. Han har börjat prata och jollra en hel del och är allmänt nyfiken på omvärlden på ett helt annat sätt. Magontet finns kvar, minifomen hjälpte ingenting alls, det enda som hände var att han började kräkas enorma mängder så vi har slutat med de dropparna och kör nu mest på massage! Men det går över förväntan!





Äntligen får man grilla!!

Idag har det varit VARMT här hemma.... 18 grader i skuggan! Rena rama sommarvärmen, ME LIKE!!! Alfred och jag har varit och hälsat på Mia och lilla Madde (som helt plötsligt inte längre var liten). Detta var kanontrevligt och jag fick en underbar lunch. Ännu en underbar dag med mina vänner!

När vi kom hem så fick prinsen sova i vagnen som placerades i skuggan medans jag tog en vila i solstolen, inte alls så dumt! Grabbarna A tog sen en långpromenad medans jag åkta på Ica och shoppade kvällens middag...
Grillat kött, majskolvar, champinjoner, potatisgratäng och en god sås.
Köpte även med mig två folköl hem för jag var lite sugen på en iskall öl till grillningen men vart sen rädd att inte kunna amma Alfred om jag drack en av ölen, så jag åker till Maria för att rådfråga en klok och erfaren ammare ;)
Där kom vi på att de skulle få äta middag med oss och jag fick med mig Emmie hem på direkten medans Mogge o Maria gjorde Birsta.

Nuär den supergoda middagen uppäten och för er som undrar så drack jag 1/4 av ölen för att sen gå över till saft, det var inte lika gott som jag hade förväntat mig.

Nu är jag skittrött och ska snart krypa i säng!

Hur har er fredag varit?

Kram








Hej hopp!

Jag har varit lite slö med uppdateringar de sista dagarna, men så är det väl ibland.

Igår åkte jag ut till Anna-Karin och tillbringade dagen med henne och hennes lilla Molly. Tyvärr hade Alfred en mindre rolig dag men han var antagligen väldigt trött (vägrade somna) och magont. Men vi hade iallafall en mycket trevlig dag med en supergod lunch! Sedan tog vi en prommis med vagnen (Alfred slocknade direkt) och hälsade på Titti där det bjöds på kaffe =) Tack för en mycket härlig dag!!

 
Anna-Karin

 
Affe sov gott :)


Molly var mera vaken :)


Titti gungar på Affe :)

Idag har vi haft föräldraträff och vi tog oss en prommis in till byn, på vägen hem gick vi till Dannes och köpte oss en mjukglass, årets första och den smakade lika gott som den alltid har gjort :-)

Nu är det tvätt av spy-kläder här hemma, tänk vad mycket tvätt man kan ha... Helt galet!!

Just ja.....
3750 gram vägde prinsen i måndags, det innebär att han håller fast vid att gå upp 35 gram per dygn vilket är helt kanon!!

Nu ska jag ta och hänga lite tvätt och sen är det nog dags att njuta av en tv-kväll ;)

Kramar till er alla ♥

Underbart :-)

Igår åkte ju jag och köpte hem Minifom efter två extremt jobbiga dygn för Alfred.
Han har haft ont i magen av alla gaser men har inte på något sätt varit grinig eller jobbig, det gör bara så ont i mig att se hur han ligger och vider sig av magknip, sen gnäller han till innan han får ur sig lite luft och sen kan han koppla av i några minuter innan det börjar om igen.
Men peppar peppar så har han inatt sovit helt superbra, åt en gång kl 12 sen sov han till 06.30. Detta är rekord för oss och jag hoppas verkligen att han blir lite hjälpt av dropparna han får!

Nu ska vi åka på dejt med Anna-Karin och hennes lilla Molly, ska ladda kameran och packa ner den i väskan!

Vi ses senare :)

Skit i hörnen

Ja, det har jag här hemma. Men jag orkar inte ta tag i det nu faktiskt. En annan dag, en annan tid. Blundar jag så syns det inte... Dessutom skiner inte solen idag vilket också är bra, för den avslöjar en hel del...

Jag är inte lat, bara sparsam på energi!

Två nätter i rad har varit jättejobbiga. Alfred har otroligt mycket gaser och ibland lyckas han få iväg en prupp som är värre än vad både jag och hans pappa någonsin lyckats med.. Och det måste betyda att det gör ont i lilla magen.
Så nu fick jag nog idag och åkte till apoteket och köpte hem Minifom, hoppas verkligen att de kan hjälpa lite iallafall!
Om inte så har vi iallafall testat!!

Återkommer mer ikväll när jag har mer tid över!

CIAO

Tävla...



Tävlingen hittar du HÄR




Min scrollknapp på musen har tvärt slutat funka, mycket irriterande,
inser just hur mycket jag scrollar ;)
Bloggar mer senare, vi ska dra på BVC nu och det är kalasväder
ute så vi kan ju inte sitta här hela dagen!

KRAM

Ännu en helg

Ja, då har vi avverkat ännu en helg i vårt liv.
Det har varit ganska härligt väder, men halvkallt...
Vi har varit ute och grejat mest hela helgen, idag har jag krattat löv och röjt på vår bro + planterat lite blommor som nu står på trappan :)

Alfred sover verkligen kanon ute, idag drog han av tre timmar i vagnen. Det är så skönt, jag får lite gjort under den tiden.

Nu kollar vi på wipeout, ganska meningslöst program egentligen....

Imorrn har vi lite besök på bvc inbokat + prommis med Sofie.
Kanske åker vi och köper lite blommor till Lucas oxå...


Söttrollet idag med lite spya på tröjan =)

Lördag

Har ingen större lust/tid att blogga idag.
Vi har varit ute precis hela dan och grejat på.
Alfred har sovit gott i vagnen under tiden!

Bilder kan ni däremot få :)


Isen är nu borta från sjön!


Abbe tvättar motorcykeln...

 
Katten solar sig =)

 
Och jag blir mer o mer sugen på en god stek =)


Njut av lördagkvällen!



Tidningen



Jag är däremot besviken på att det är fel bild i tidningen, inte den som vi ville ha!
Men jag klagar väl när vi hämtar ut bilderna vi beställde hem =)
Vi är ganska fina iallafall :)


Äntligen kväll

Äntligen är det kväll och helg!
Långprommisen på förmiddagen sög verkligen musten ur mig så hela eftermiddagen har jag legat i soffan och kollat på inspelade matlagningsprogram :)

Efter middagen så kröp jag och Alfred ner i ett bad en stund.
Han ligger nu utslagen i soffan bredvid mig och vi har precis kollat på Så ska det låta, har även en stor skål med karra i mitt knä :)


Dessa har flyttat in på vår gård, ganska fina men full med ohyra och en stek skulle ju inte vara så himla dumt ;)

Här är min nybadade prins


Hoppas att ni alla får en underbar fredagkväll!!

Förresten.... vad ska NI göra på Valborg??

STORM

Det är galet vilken storm det är ute...
Idag planerade jag och Affe att vara inne hela dagen (pga vädret) men så ringde en tjej från mammagruppen och vi har nu vart ute och promenerat i 1½ timme, fruktansvärt jobbigt och ganska kallt om öronen men skönt att komma ut lite ändå och framförallt kul att lära känna lite nytt folk =)

Kvällen kommer att tillbringa inomhus, utan tvekan.
När vinden tar i så knakar det i hela huset + att det vibrerar i det, haha!

Måste ta och köra några maskiner tvätt också, den roligaste fredagssysslan man kan ha... eller inte!!




Kvinnor i bil

Idag när jag åkte hem från stan så retar jag upp mig på hur jävulskt dålig vissa kvinnor är att köra bil.
Och jag blir verkligen irriterad, uppstressad och enormt förbannad ibland, inte den bästa egenskapen man kan ha som bilförare kanske, men jag vet ju med mig att själv vara en mycket duktig bilförare ;)

Dessa klipp är ganska roliga och förstå vilken frustration att stå och titta på när kvinnan parkerar på film 1 =)





Ny dag...

...med nya möjligheter.
Vilken klysha egentligen, men så är det ju! Dagen blir vad man själv väljer att göra den till.
Igår på charm så satt en kvinna (i min ålder) med sin mor i ett bord bredvid oss och fikade en kanelbulle och en kopp kaffe och jag kunde inte låta bli att lyssna på henne när jag pratade. Eller klagade var väl rätt ord... Hon klagade på precis allt, inte ett enda positivt ord sa hon, hela hennes släkt fick sig en känga tror jag. Och då insåg jag vad oattraktivt det är att vara så jävla bitter som hon var. Det bara lyste bitterhet och olycka om henne!!
Brukar ni "tjuvlyssna" på andra när ni fikar?

Natten har varit lugn och Alfred har sovit gott trots att han haft extremt mycket gaser, däremot så ville han inte sova i egen säng så han har sovit på mitt bröst. Det går ju... men attans vad varmt det kan bli!
Nu ligger han bredvd mig i soffan och pruttar ifrån sig lite.

Vi ska på nöjeshallen idag med mina systrar och deras familjer, det ska bli kul... Alfred ska få köra gocart och rida lite tjur tror jag, vad tror ni om det? Neeej, han ligger troligtvis vid mitt bröst och har jag tur finns det kaffe att köpa till mig!

Det har kommit lite snö ute inatt, men så lite att det inte är något jag är bekymrad över.  Skiten ska ju ner och det är bättre nu än om nån vecka (försöker vara positiv)!!

Nä, lite dusch och makeup på det här så ser man snart ut som folk igen =)


Mogonmys i mammas famn!

Ännu en dag

Ja, då lider ännu en dag mot sitt slut. Ganska skönt, för jag är trött!!

Alfred somnade aldrig på förmiddagen utan han höll ut från 06.30 till ca 13.45, och inte var han på världens bästa humör under den tiden heller. Men efter läkarbesöket (som gick bra)  så somnade han och har nu sovit fram till ca 18.30. Fortfarande ont i magen, men betydligt bättre!

Läkarbesöket då.... Jo, han väger nu 3580 gram är 54 cm lång och har 39 cm i huvudomfång. Allt annat verkade också som det gick bra, det är väl bara provsvaren vi ska vänta på men det borde inte vara något konstigt med dom!

Efter detta så tog jag med mig lillasyster Elin till Birsta City där vi käkade goda enchilladas på Charm, shoppade fiiiina ljuslyktor och lite make-up till mig och kläder till Elin.

Nu har jag slingat Elins hår och vi ska ta fram lite goda revbensspjäll och snacks och slå på en film som jag hyrt.
Alfred ligger och myser i soffan i sin sovpåse med en smarrig tutte i munnen!
Pappa Albin är bortrest i jobbet, Vindeln eller nåt sånt är han i.... Norrut iallafall!


Dagens bild från oss =)

Shoppade ingenting till Affe idag men blev såååå glad när vi kom hem och hittade ett fint paket från Liten Correlin i brevlådan! En supersnygg hood och byxa från Snoozy hade Alfred fått. Tusen tack snälla Malin =)

Trött mamma

Ja, idag är jag trött....
Alfred har haft ont i magen igår och inatt vilket ha inneburit mindre sömn för oss, självklart är det mest synd om prinsen som har besvärligt. Han sover normalt sett hela nätterna (äter en gång) så detta är inte vanligt!
Nu har han iallafall legat vaken och myst med mig sedan 06,30 och har (förhoppningsvis) somnat till i sin säng nu. Jag behöver verkligen få gå och ta mig en het dusch!

Idag är det ett återbesök på 45:an på schemat sen tror jag att jag ska åka på plantagen och handla hem lite penseér att plantera på bron. Måste fixa vår på Lucas grav också!

Nä, bäst att dra in i duschen om jag ska hinna innan Alfred börjar knorra igen!

Dagens snygging!

Ord är överflödiga.
Jag är så kär i detta barn...
Kärleken övervinner ALLT!!!





Renen i sundsvall

Nu tycker inte jag att det är speciellt kul med renen som är på villospår i sundsvall längre.
Han har ju under vintern lekt och jagat skidåkare på södra berget men verkar nu ha gått ner till stan och mittuniversitetet.
Jag tycker synd om han och tycker att han ska få åka tillbaka till en renflock där han hör hemma!
Tydligen är han svår att fånga.... Men va fan, ta hit en same med ett lasso eller nåt då.



Djurplågeri anser jag att det börjar bli!


Kommentar-torka?

Jag tror det är en stor kommentar-torka i bloggvärlden... Eller är det bara hos mig??? Men tro nu inte att jag tänker hota med en bloggpaus bara för det... Nix, så lätt blir ni inte av med mig!! Vet själv att jag inte kommenterar som förr men min förklaring är: När jag sitter vid datorn så ammar jag oftast samtidigt, det innebär att jag bara har en arm över och det tar lång tid att skriva med en hand + att det är krångligt. Men jag gör ett ryck per dag och försöker verkligen att göra ett litet avtryck.

Undra vad man ska göra av denna dag?? Inga planer alls, sonen sover en lur nu i sin säng och jag är fixad och klar.... Ska hämta Elin sen, hon ska sova här några nätter nu när Abbe reser bort + att jag har saknat att ha henne här :) 

Vädret idag då... Jo, solen finns där men den göms bakom molnen just nu. Har vi tur tittar den fram lite senare så att man kan njuta en stund i solstolen. Ingen vägning har vi denna vecka heller, men vi ska på 45:an på återbesök imorrn så då kanske vi får väga lillprinsen, om han har hållt 35g per dag så borde han väga 3600 imorrn =)
Appropå vikt så går det väl sådär för mig med min viktminskning, har upptäckt att jag har minnesfunktion på vågen så den berättar glatt hur det går och nu har jag gått ner 0,8 kg två dar i rad. Tänker INTE börja med en alternativ kost medans jag ammar utan jag fortsätter med mina dagliga promenader med vagnen, har heller ingen lust att börja träna än.... Det gjorde jag sist, tre veckor efter Lucas förlossning satt jag på spinningcykeln som en annan idiot. En form av terapi skulle jag tro att det var. Men så länge jag helammar (har inte testat flaska och har inget behov av det än heller) så motionerar jag tillsammans med min son. Skulle iofs önska att jag hade fler mammor att gå med, men det blir väl kanske när mammagruppen kommer igång på riktigt.

Nä, nu ska jag inte sitta här mer....

Hörs ikväll igen!

Glöm inte....

...min tävling om de mest perfekta inneskorna man kan ha till sitt barn =)

Tävlingen hittar du HÄR


Bilder

Påskaftonen var vi i Bergsjö och hälsade på min syster Erika med familj, pappa och farmor.
Tog en härlig promenad med Erika, Emilia (som fick följa med oss till Bergsjö) och Affe.
Påskmiddag hos farmor på kvällen =)
Underbart väder hela helgen!!!










 
Katterna njuter också av att våren är här!


Igår var vi hos Maria och njöt av solen hemma hos dom.








Påsk

Jag har inte bloggat någonting alls i påsk, har helt enkelt haft annat för mig =)
Vädret är helt galet underbart, nu är våren här för att stanna iallfall :)

Jag återkommer ikväll med lite bilder och mera bloggning =)

Hoppas att er påsk har varit lika underbar!


Skärtorsdag

Idag är det skärtorsdag och jag är fortfarande hemma.... Borde nog sätta mig på kvasten och dra snart ;)

Här hemma firar vi inte påsken speciellt, inga ägg som kokas, ingen gris eller lamm på bordet. Däremot så ger vi bort "påskägg" till barnen i familjen, detta gör jag nog mest för att jag gillar att shoppa helt enkelt!

Fotograferingen idag gick bra, vi fastnade på bild alla tre. Nästa lördag finns vi i tidningen så då måste ni vara ute i god tid om ni vill ha ett exemplar, för de lär ta slut ovanligt fort, haha!
Efter det så åkte vi till IKEA och käkade lunch, det är nämligen ett av få ställen jag känner mig bekväm att amma offentligt på och vi hade inte med oss vagnen så vi ville att det skulle gå snabbt och enkelt.
Sista anhalten var Willys för en storhandling, den tanken var vi inte direkt ensam om att ha idag, jag tror närmare bestämt att 1/4 av sundsvalls befolkning var där men jag lyckades spendera en hel del pengar ändå. Kom ut något besviken och säger till Albin att jag hade glömt att handla godis eller något gott till mig själv, detta löste vi med att åka på Ica hemma så nu har jag ett stoooort fat med "godis" i påsk.... FRUKT, jag har planer på att bli frukterian eller nåt, för gud så gott det är :)




Veckans tulpanbukett!

Hur ser er påsk ut då?

Mycket bra på tv är det ikväll också, här är några program som jag kommer att titta på: Niklas mat, Grannfejden, Halv åtta hos mig, Hjälp! Jag är med i en japansk tv-show, Tinas trädgård

Alfred tar kvällen med god ro....
Här är en powernap innan kvällen bad =)


Glad Påsk alla och puss på er!

Rabatt



Här finner du  Liten Correlins webshop 

Snart helg igen =)

Nu är det snart dags för helg igen, denna helg är extra efterlängtad eftersom kära syster E med familj kommer upp till norr. Jag längtar efter dom!! Sist de var uppe fick inte jag avnjuta deras sällskap eftersom jag bodde på BB och 45:an då! Det tar vi igen med råge nu :)

Idag har jag och Alfred varit och köpt påskpresent till småkusinerna, inget märkvärdigt men ett litet paket iallafall. Albin blev fundersam och frågade om påsken helt plötsligt hade blivit en "köpa-present-helg" nu.... Men det är istället för ett påskägg fyllt med godis!
Jag måste förresten ha varit snäll den sista tiden, för jag har fått blommor av min kära sambo =)
Vita fina liljor (min favoritblomma). De är så otroligt vackra.... De är nästan en meter höga!!
 

Nu ska vi käka en pizza sen ska vi ta en tur till Maria och hälsa på. Vi tjejer ska färga lite hår och fixa ögonbrynen. Imorrn är det nämligen dags för fotografering till tidningen och man vill ju se något så när frisk och normal ut!

Lite dagens bilder på sonen

Sötaste rumpan


På väg till Barnens hus i fin dress från morfar

Återkommer senare med en liten påskpresent till er som läser =)


Rent hus

Idag har jag verkligen städat vårt skafferi, nästan så att rent hus hade kunnat spela in ett avsnitt här.
När jag började rota längst in, längst upp så var det inga roliga datum på grejerna... Tur det är torrvaror iallafall. Nu har jag slängt fyra kassar med matvaror, sorterat och organiserat upp mitt skafferi som numera är mycket snyggt och prydligt och framför allt så är det bara fräscha varor kvar ;)
Nu törs ni komma till mig och fika igen, haha!

Affe och jag tog oss en ljuvlig sovmorgon idag, vi sov till klockan tio :)
Han käkar bara en gång per natt nu oftast villket är underbart såklart!

När vi fikat frukost så tog vi en prommis med vagnen, hade tänkt ta en kortis ner till vägen och posta lite påskbrev till släkten, men brevlådan var för liten för våra brev så vi fortsatte in mot byn. I 1½ timme gick vi, det är nog bra för lår och rumpa =)

Nu vaknar prinsen som sovit medans jag städat.....

Hörs ikväll"

Hipp hurra

Idag går tiden ut för oss, men Alfred är ju 6 veckor (på torsdag). Tänk att jag kunde ha gått här och vankat och väntat nu... Nästan glad att det är gjort ;)

Vägning och mätning idag och han växer på. Nu väger vi 3250 gram och är hela 50 cm lång, vilket betyder jättestor :)

Orkar inte riktigt blogga ikväll, har ont i huvudet och är otroligt trött....

Lite bilder från dagen

Nybadad prins


På pappas hand


Trött och däckad kille (väldigt randig bild, haha)

Ny tävling

Äntligen så är det dags att presentera en ny tävling.
Denna gång i samarbete med
Knyt an, en butik med bärsjalar, bärselar, barnkläder och barnskor!

Här har du nu chansen att vara med och tävla om ett par underbara inneskor från TinyZone. Danska TinyZone gör underbara skor i mjukt koskinn. Skorna har halkskyddad sula och resår i öppningen. Skorna är mycket bekväma för barnet eftersom de är lätta och mjuka och foten får röra sig på ett naturligt sätt. De är även mycket enkla att ta på. Perfekt att ha som innesko på dagis eller hemma.





"Jag tävlar om ett par valfria barnskor
hos
Knyt an i
Therese Blogg
Tävla HÄR du med"



Tävlingsregler:

1. Kopiera bilden och texten ovan och publicera i din blogg

2. Gå in på deras hemsida och titta ut vilken favoritsko du har

3. Lämna sedan en kommentar om vilken sko du skulle vilja vinna samt vilken storlek!
Glöm ej ditt namn, e-mail samt bloggadress!

Vinnaren utses genom lottning.

Tävlingen avgörs den 1 maj klockan 21.00

Lycka till!


 


Är det okej?

En sak som jag grubblat över några dagar nu är:

Jag lämnade barnvagnen ensam (såg hela tiden vagnen) när jag hämtade kaffe på waynes härom dagen, stog kanske fem meter från vagnen. Alfred låg och sov efter lite knorrande. Jag tittar bort för några sekunder och när jag tittar tillbaka så står det två tanter och "pluttinuttar" i vagnen. Tanterna går dock när min syster går dit.

Men är det verkligen okej att gå fram och peta på någon annans barn som ligger och sover i en vagn?


Tror jag ska köpa mig en sån här (lånade bild från coolchildren)

Lördag

God morgon alla!
Idag är det en slapp lördag här hemma, vi strosar fortfarande runt i morgonrocken och myser.
Eller ja.... Pappa Albin är och köper sig en ny motorcykel, det blir ju kul (nu är jag jätteironisk). Det är inte direkt en trevlig familjemotorcykel han köper utan en banhoj, en sån som man ska köra varv efter varv med på en bana... Jaja, det är hans pengar och han gör vad han vill med dom :)

Ingen aning alls om vad dagen ska erbjuda idag, det är halvtråkigt väder. Grått och trist men inget regn iallafall så det lutar åt en prommis med vagnen. Klart roligare att gå med sällskap, men jag får stoppa in en bra ljudbok i mobilen så kan jag lyssna på den :)

Nu kallar en liten och hungrig kille på min uppmärksamhet s det är bäst att han får det =)

Ha en fortsatt trevlig helg :)

Liten Correlin-tävling

Tävlingen är nu avslutad och Albin har dragit lott nummer 42.......

Stort Grattis till SARA
Skicka mig ett mail med dina uppgifter (namn, adress) så att du kan få din fina vinst!

Postat av: Sara

Hej Hej!

Va kul med tävling=) Nu håller jag tummarna för att jag blir den lyckliga vinnaren, och om jag vann skulle nog N få något plagg från Nova Star=)

Kram och ha en bra dag!
/Sara

2009-04-03 @ 12:36:04


Ett stort tack til Malin på Liten Correlin för ett jättetrevligt samarbete =)





Det kommer en ny jättefin tävling i helgen där ni har chansen att vinna ett par superfina barnskor, håll utkik!

Fredagkväll

Idag har jag jag och Affe varit en sväng på Birsta, jag var tvungen att byta ett par byxor som jag köpte igår. De var märkta med tre olika stl och vet inte vilken som var rätt men de passade inte mig iaf.
Maria kom ut och lunchade med oss på waynes =)

 

Nu har vi käkat en paj med skaldjur och ligger och slöar i varsin soffa (som vilken kväll som helst). Jag har handlat hem en massa goda ostar, kex och frukt men troligtvis så kommer vi inte orka äta av det ikväll pga den sena middagen.

Var och skulle köpa ett nytt babygym till alfred idag, vi har ett som vi ärvt av Maria men jag tyckte det var lite dystra färger. Men ett likadant med gladare färger kostar "endast" 699 kronor på Barnens hus vilket är WAY TOO MUCH.... Så det vart ett gammalt hedligt i plast för 159 kr, vilket Alfred gillade mycket bra :)

Han har jätteont i magen ikväll (mycket gaser) så jag tror jag ska köpa hem Minifom från apoteket, någon som har något att säga om dom? Både positiva och negativa erfarenheterär intressanta!!

Här är en liten filmsnutt på Affe när han gymmar ikväll :)


Ha en mysig fredagkväll =)

Sista chansen!!

Ikväll kommer jag att dra vinnaren i min tävling,
så om du inte är med och tävlar så var det.
Det finns massor av fina saker hos Liten Correlin...
Jag själv älskar ju Nova Star och Phister & Philinas kläder!



Tävla HÄR

5 veckor

Idag blir min son 5 veckor gammal.
Kollade lite i min förlossningsjournal och för exakt fem veckor sedan så ramlade min kateter ut (samma klockslag alltså) och jag var öppen 4 cm. Jag blev alltså igångsatt med en sk BARD-kateter.
Tyckte att det var en riktigt jobbig förlossning då den inte fortlöpte helt komplikationsfritt och direkt efteråt så sa jag (som många andra mammor) ALDRIG MER.....
Men nu har jag två förlossningar och graviditeter i min ryggsäck och jag kan verkligen inte påstå att de har varit enkla och smärtfria, och vill jag göra detta igen?? Jaaaa, det vill jag, jag vill abslut att Alfred ska få ett syskon i livet. Men jag väntar gärna ett år :)

Hur har vår natt varit då?? Jo men den har varit underbar. Alfred sov i egen säng fram till 2 då han fick komma till oss. Han har alltså bara ätit en gång inatt till skillnad mot för natten innan då han åt mer eller mindre konstant mellan 21-05. Vi vakande utvilade kl åtta och det har aldrig hänt de senaste fem veckorna :)

Nu ska vi åka på IKEA och köpa lite ljus och gardiner till vardagsrummet, sen blir det nog en prommis med Inger =)

Lotta hade en utmaning i sin blogg där man skulle visa upp sin partner, det är ju inte ofta som Abbe får vara med på bild i blggen (typ aldrig). Det är inte ofta någon visar upp sin partner förresten....
Så här ser han iaf ut, Alfreds pappa :)
Hur ser er partner ut??


Är det sant...

... att våren är här?
Idag har det varit superfint väder och jag har försökt att ta tillvara på solens strålar :)

Natten har varit extremt jobbig, med minimalt med sömn. Pratatde med min goda vän Inger på telefonen som sa några kloka ord till mig så nu kommer jag faktiskt att sluta vara "hård" med att Alfred ska sova i egen säng. Så fort han får komma till mig så somnar han och vi alla mår bättre av att sova så då gör vi det tillsammans! Kommer forfarande att försöka med egen säng, men vill han komma till oss så ska han få göra det!

Tog en härlig prommis med vagnen på förmiddagen och sedan fick han sova en timme ute medans jag låg på bron och njöt av solen med en kopp kaffe :)
Har hunnit städa lite och kasta några blommor som sedan länge gjort sitt, fattar inte riktigt varför jag ska ha kvar något halvdött i fönstren! Borde investera i lite nya fräscha kanske?
Katterna verkar ha fattat att det är vår ute också och Kjell har börjat gå ut, det har varit omöjligt att ha han ute under vintern men nu är han ute hela tiden. Detta innebär att även kattlådan i badrummet fick flytta till förrådet idag, katterna får skita utomhus hädanefter.

Vi har haft besök av Titti och hennes barn på em, alltid lika trevligt :)

Nu ska jag gå och steka lite fisk och koka potatis till dagens dinner!

Hur har er dag varit då?

Just ja.... Föräldraträffen igår var jättetrevlig, kul att träffa på lite mammor med barn i samma ålder. Inte en kotte jag kände sedan tidigare heller. Men jag tycker om att knyta nya kontakter så detta kommer bli super, två av tjejerna bodde dessutom nästan granne med oss :)

Nuuu ska jag gå till köket :)

Ha det så bra och hoppas att ni också tar vara på solens strålar, de är som medicin mot en trött själ :)

Snart kommer jag ut med en ny tävling i min blogg också!
Glöm inte att tävla om ett presentkort här!


Såg idag att Sabina, en kämpes blogg jag följt har somnat in! En mycket tragisk historia om en otroligt stark kvinna!

RSS 2.0