Morrn morrn

Även inatt har sömnen varit obefintlig.... Sova får man göra när man blir gammal, undra bara hur gammal man måste bli?!

Ska ta och göra mig iordning för ett möte inne i stan, snälla faster Katrin kommer hit och vaktar Alfred under tiden. Tanken var att han skulle följa med, men vem vill ha med sig en halvgnällig sjukling på möte?

Kaffe häller jag i mig, i massor. Tack gode du som uppfann kaffet. Tror aldrig jag tackat dig ordentligt... Någon som förresten vet vem det var? En man (antar jag iaf) värd guld :-D

Ska försöka få in bilder på datorn ikväll så kan jag ju bjuda er på några!!

ha en bra dag alla!!


Sleeping beauty

Vi har haft ett sjukt jobbigt dygn här hemma.
Alfred sover inte många sekunder åt gången så natten har varit hemsk, vilket resuterar i att även jag och Abbe börjar tjafsa (av trötthet) runt fyra inatt.... Men nu somnade han i min famn när jag låg och pratade i telefonen med svärmor så jag hoppas innerligt att han kan sova någon timme. Det är ju viktigt med vila för att man ska bli frisk igen!!

Jag borde också vila.... eller sola solarium så att de mörka ringarna runt ögonen inte syns så väl. Tror ni det hjälper?? Har förövrigt fått otroligt jobbiga torr-eksem i ansiktet, ser förjävligt ut faktiskt... Går inte å dölja skiten heller!

Jag positiv?? Ja men visst!!

Vill ha påskägg....
Kanske en ny mobil eller en laptop.... Bägge har krashat för mig!

Nu ska jag nog passa på att njuta av lugnet en stund!

Ses o hörs!


What a day

Alfred har sovit USELT inatt, sovit extremt oroligt och pratat/gnällt i sömnen samt snurrat som en propeller. Imorse tog jag tempen på han och visst hade han lite feber... Messade lite med Nikita och bestämde till slut att jag skulle åka på dagens dejt ändå, Affe var ju pigg och på gott humör.

Han var kanske inte alldeles lik sig (gnällig) på träffen men inte alldeles olik sig heller...
Träffade fyra underbara mammor och några barn.
Så otroligt kul att få ett ansikte på sina "bloggvänner". Och ni som känner mig vet att det inte riktigt är min grej att slänga mig in i nya bekantskaper (är ganska blyg) men detta ångrar jag inte en sekund.
Jag har alltså tillbringat min dag med Nikita, Muppsan, Sanna och TantUlrika

Så tack för en kanontrevlig dag tjejer =)

Väl hemma igen så fick A feber igen och nu ligger han däckad, hoppas att de övriga barnen klarar sig.... Jag tror att det kan bero på tandsprickningen så vi får hoppas på det!

Tyvärr har jag varit utan kamera idag så jag får helt enkelt sno bilder av Sanna =)


Madde, Amanda och Alvin


Nikita med lille Alvin


Affemannen o Jag


Ulrika


Nu ska jag kika på Halv åtta och dricka kaffe =)


Tack för mig på ett tag!



Lördag i Runsvik

Lördag i detta hus....
Affemannen sover en stund, pappan i huset är och anglar... Hoppas han vinner pengar ;)

Jag tänkte städa men fastnade i lite olika forum på flashback... Finns en hel del intressanta trådar där. Bl.a så läser jag om mördade Stefan Carlson och om våldtagna Linnea från Bjästa! Otroligt intressant om än mycket svammel emellanåt!

Idag vankas det jobb för mig, ska gästspela lite på psyk... Kul som sjutton. Länge sen sist!

Imorrn är det visst mc-mässa, spännande värre.... Ska du inte med pappa??

På måndag ska jag på dejt med några nya bekantskaper, Nikita, Muppsan, TantUlrika & Sanna.
Det ser jag verkligen fram emot!

Nä, plikten kallar.... och magen kurrar!

See U later


Ps. Vill ha tips på fotograf i Sundsvall, tänkte att sonen skulle förevigas =)


Lite nya kläder... T-shirt eggkids och jeans nova star!

Thank god it´s Friday

Äntligen fredag igen =)
Då får man lyxa till det med fredagsmys, och det är lite extra när man som jag annars bara unnar sig riskakor och frukt!

Börjar dagen ute på Birsta, Affe behöver nya tröjor då han vuxit ur alla på längden (på bredden lär han aldrig växa ur nåt). Även jag skulle behöva något nytt på kroppen + ett par nya skor. Kanske ett par coverse?! Sen behövs det alltid lite småkrafs från IKEA, bla en badkarsmatta. Alfred har kommit på hur kul det är att stå och hoppa i badet och då halkar man ofta ;)
Det är väl det vi har på dagens schema...


Vi hörs och syns sedan!!



Trevlig helg!!!


Öppna förskolan

Idag har jag och Alfred besökt öppna förskolan i byn, trevligt som alltid =)

Måste erkänna att jag är väldigt dålig på att hitta på saker ensam, vill gärna ha med mig någon. Men idag bestämde jag mig för att åka dit själv och vet ni vad... Jag överlevde det också ;)

En mycket trött Affe och jag åkte hem efter våffellunchen!

Åkte via apoteket, älskade kissemissen Kjell hade något i svansen imorse och när jag tog en närmare titt så insåg jag att det var maskar.... Fräscht som sjutton. Nu har han fått ett stycke Drontal nertryckt i halsen och tanken är att maskarna ska dö! Helt smärtfritt var det inte att ge tabletten, men efter lite blod och svett så gick det... Jag vann!!

Har börjat få lite klarhet i kommunenes nya vikariesystem också, ska jobba på soc.psyk i helgen :-D Kuuuul!!

NU: Dyka i frysen efter middagsmat!!!


Moffan o Affe



Affe leker tittut i en trumma

Bildlösa inlägg

Tyvärr kan det bli en hel del bildlösa inlägg från mig :(
Har formaterat min dator så den är tom på bilder, men värst är faktiskt att mina usb-portar verkar slutat funka så jag måste till doktorn med datorn och skaffa nya. Och utan usb-portar får jag inte in bilderna i datorn :(

Men helt utan blir ni inte, för jag har precis lärt mig mobilblogga ;)

Dagen idag har varit bra. Alfred var gnällig på förmiddagen men han är ursäktad med det tandköttet, det är nu totalt SEX tänder som kommer samtidigt... Klart som f*n det gör ont!
På eftermiddagen åkte vi och hälsade på hos mina förra stallägare. Där blev Affe på ett strålande humör när han fick leka av sig med Lokes alla leksaker. Otroligt kul att träffa hela familjen igen =)

Nu har jag tv-maraton och frossar i riskakor, skitgott!!


Kram o gonatt på er

253152

dsc00058 (MMS)

Testar att mobilblogga :) Affe myser i badkaret, så kul med badskum :)


Vår?

Lite vår är det nu, iaf inomhus =)
Jag har bytt gardiner i köket och tagit fram mina pelargoner som jag övervintrat.
Att övervintra pelargoner har jag alltid sett som en pensionärsgrej förut så det är väl ett tecken på att jag inte längre är någon tonåring, haha!



Vi ska handla ännu fler i år, älskar pelargoner!!!


Nu ska vi packa för att åka på babysim igen :-)


Jag bara lovar å lovar =)

Jag lovar roliga och bildrika uppdateringar, men den uteblir dag ut och dag in *shame on me*

Helgen har varit ganska ointressant så det är inte allt för mycket att blogga om heller för den delen :S

Fredagen - Långprommis med vagnen med syster o Tildisen, mådde dåligt så träningen blev inställd, fredagsmys med sambon (dvs halvsova i en soffa framför lets dance).

Lördagen - Jobba dygn (klämde in en långprommis även då). Otroligt hängig, går på alvedon hela dygnet...

Söndagen - Städat, tvättat, babysimmat, bakat pizza. Mår lite bättre!

Tre tänder (hans första) har spruckit fram på junior denna helg så det är kanske inte konstigt om han väljer att vara kinkig... Men vi måste verkligen träna på att leka bättre utan mamma, för mammig är väl bara förnamnet och skitjobbigt-för-mamma är då efternamnet! Sa faktiskt till Abbe idag att jag önskade att Alfred kunda hitta på mer hyss och rackartyg, för då gjorde han ju iaf nåt annat än att klänga på mig... Abbe menade att jag kommer ångra det uttalandet ;)

Nu ska jag sova, är sjukt trött efter denna helg!

Kram på er som troget besöker min icke uppdaterade blogg :-)



Hemmamys hela långa dagen!

Idag är vi hemma och myser hela dagen.
Vi har den stora äran att ha kusin Emilia här på besök, hennes syster är sjuk och då är det tråkigt hemma + att mamman behövde plugg-ro =)

Just nu sover en supertrött Alfred ute i vagnen och Emmie ritar teckningar för fulla muggar!
Snart kommer Petra och Samuel hit och leker också, kul kul!!

Har tappat lite suget för bloggen, men det går väl upp och ner antar jag som med allt annat.

Lovar en roligare uppdatering ikväll med lite bilder =)


SPÄDBARNSFONDEN!

Har du mist ett barn före födelsen?


Jag vet att många änglaföräldrar läser min blogg så nu uppmanar jag er att gå in och svara på formuläret på hemsidan! Det kan hjälpa andra drabbade i framtiden!

Om en vecka avslutas Spädbarnsfondens stora studie om föräldrars erfarenheter av att mista barn före födelsen. Den 25 mars tas frågeformulären bort från hemsidan och analysarbetet påbörjas. Hittills har 952 mammor och 133 pappor besvarat frågeformulären. Alla som mist ett barn före födelsen inbjuds att delta, du svarar helt anonymt. Dina erfarenheter kan bidra till att förbättra stödet till dem som mister ett barn i framtiden. Mer information finns på hemsidan, där finns också frågeformulären.

http://www.spadbarnsfonden.se/

Spädbarnsfonden

 

.

Soft dag

Alfred och jag har haft en mycket soft dag, vilket kan vara mycket skönt efter en fullspäckad helg...

Vi har varit ute och grejat lite, kastat gammalt enris som stog på bron. Sopat och hällt citronvatten över bron. Någon katt (vet att det inte är mina egna) har varit gullig nog att pissa på vår bro... Katten ska vara glad över att jag inte kommit på den får då skulle den knappast göra om det! Det har även hänt några gånger att det ligger en hög med kattbajs där när man öppnar dörren på morgonen... Fräscht :( Sen kan inte jag för mitt liv förstå varför man inte kan kasterar sina hankatter om de ska vara ute, det är djurägarens skyldighet att kosta på sig det anser jag!

Men vi har även hunnit med att sola lite, sova i vagnen, rensat kylskåpet på gammal mat, inventerat frysen samt gjort veckomatsedel efter den, lekt, kollat på I drömmarnas trädgård, haft besök....

Ja, en alldeles perfekt dag, nu ska jag ut och se om brevbäraren hade något kul med sig idag :)

Söndagkväll

Helgen har varit fullspäckad...
Gårdagen fick ni ju bilder på =)

Var alltså till Titti o Johan, Abbe tog skotern dit medans jag och Alfred åkte bil för att sedan hoppa på skotern i Njurunda. Vi var ut på en sjö där vi lapade sol, gjorde kolbullar, grillade mackor och svepte några koppar kaffe. När solen skiner så är detta en mycket svårslagen kombination =)
Middag blev vi bjudna på också, så vi tackar för en mycket trevlig dag!!

Imorse packade vi oss åter in i bilen igen... Denna gång för en tripp till Hälsingland där vi besökte min pappa som idag fyller 63 år =) HIPP HURRA för dig pappa!! Plockade med oss farmor på vägen dit, skulle nog inte våga besöka Bergsjö utan att meddela henne att Alfred finns i byn =) Har fått i oss både god tårta och pizza idag, blir till att träna hårt i veckan :S
Vi åkte raka vägen från pappa till badhuset i Matfors för idag var det babysim igen :) Kanske inte Affes bästa dag, för många kallsupar :(

Och Affe han fortsätter att gå... Tekniken blir bättre o bättre. Dvs benen blir lite smidigare ;)

Nu sover lilleman gott och jag försöker tvätta upp helgens stinkande kläder (eldrök och skoteravgaser), det är förbannat tråkigt med tvättstugan om ni inte känner till det....


Oj oj oj... Vilken dag!

Skäms nästan å skriva det men vi har haft ännu en sjukt underbar dag!

Packade väskorna imorse och begav oss till Titti o Johan
för en heldag med våra skotrar...

Orkar inte skriva så mycket utan väljer att visa bilder med lite text istället =)


Grabbarna fixar lite eld till oss hungriga ;)


Och här låg vi och myste....
Nollgradigt + vindstilla + sol = Underbart


Barnen var mycket glada över att få vara med på bild ;)


Affe och jag gillar det desto mer ;)


Titti klagade inte heller (snygg mössa va...)


Affisen testar brillor :-)


Helt galet väder idag...


Johan fastnade också på bild =)


En slagen (sovande) hjälte när vi åkt klart...
Affe sitter i en bärstol på ryggen när vi åker skoter och han
älskar det =)


Alfred går....

Ikväll har lillprinsen gått flera steg alldeles själv :)



(Ljudlös film pga att vi inte låter klok på film)


SOLEN SKINER

Vilket väder... Kan inte sluta tjata om det, för det gör mig lycklig =)

Kan inte sitta inne en sån här dag så jag packar väskar och beger mig till Titti.
Bjöd in mig själv på fika, det är så jag brukar göra ;)
Affe är piggare också så det passar utmärkt!

Hoppas att er dag är lika solig och fin!!

Puss på er

Ord är överflödiga....




Hemmafix

Alfred är nog inte riktigt kry idag...
Sov läääänge (tack för det hjärtat), låg sedan på mitt bröst en timme (har aldrig hänt förr), frukost och lite lek, men extremt mycket närhet och gos, vilket betyder att lillen inte är sig själv...
Vi tar därför en hemmadag, det kan faktiskt vara skönt det med!

Vi har nyss varit i tvättstugan, Alfred älskar att stå och kolla när tvättmaskinstrumman snurrar, lättroad kille ;)
Nu ska vi äta lite lunch och ta golven innan lillen ska sova ute i vagnen. Perfekt väder nu, +7 grader. Då behövs nästan inga extrakläder i åkpåsen :-D Det är halt ute och snön hänger ut över taken!

Återkommer senare med ett skojigare inlägg....

Nu ska vi steka lite plättar!




En liten fundering....
Vad hände med min blogg igår?

Varför hade vi ca hundra fler besökare än vanligt??
Jag har alltid ungefär samma antal besökare per dag och det är klart jag blir nyfiken varför det helt plötsligt ramlar in så många extra...


Off

Har varit på badhuset, besökt BVC, haft besök av Titti, Johan, gudsonen och hans polare, lagt och ätit middag, tvättat några maskiner tvätt, tränat pump....

NU: T R Ö T T


BVC + Badhus

Idag satsar vi på att åka till badhuset och leka, det lär ju vara mycket folk där eftersom det är sportlov men det gör inte så mycket! Direkt efter badet ska vi till BVC, dags att mäta och väga samt vaccination. Ska bli intressant, sist jag vägde o mätte Affe var i oktober. Han har nog växt en hel del :-)

Sen tror jag att jag kanske får besök av Titti m.familj men jag vet inte säkert ännu, skulle ju vara kul =)


Nu har jag helt enkelt inte ork med detta längre, ska hälla i mig kaffe och försöka mig på någon form av frulle!




Ljuvlig dag!

Ännu en underbar dag...

Anna-Karin och Molly kom imorse, vi tog oss en lång prommis med vagnarna. In på pysens och kikade, försökte övertala ägaren att plocka hem lite nya märken, hoppas hon nappar :-)
A-K hade med sig köttfärs så vi snodde ihop en köttfässås til lunch. Molly uppskattade maten och åt dubbla portioner, Affe vägrade och åt banan... Tror han har mycket ont i munnen för ingen mat går ner nästan och han är ju allt annat än på toppenhumör :( Vi får väl hoppas att det är snabbt övergående!

Hyss hittar han iaf på när han får chansen. Imorse ringde telefonen så jag lämnar A i köket för att gå och svara, sa till A-K att han nog hittade på hyss i köket för det var knäpptyst, smyger på han och vad ser jag....

En kille som klättrat in i diskmaskinen, det är verkligen favoritplatsen på jorden just nu!

Trots att Affe varit gnällig så har dagen varit mysig.




Bjuder även på en bild då min karl ska skotta tak =)


Ikväll har jag tränat igen, blev ett cirkelpass. Körde musten ur mig! Kul att utmana sig själv =)

Nu ska jag sova, imorrn är det badhuset och bvc för ettårskontroll!!

Sömn

Vissa nätter är betydligt roligare än andra....
Inatt har Alfred vaknat minst en gång i timmen och varit ledsen. Vid ett fick han komma in till oss för att jag trodde i min enfald att jag skulle kunna sova lite bättre då. Så vart det givetvis inte... Tänk att en sån liten människa tar så mycket plats i sängen!

Idag skiner solen igen, helt underbart. Man blir glad i hela kroppen. Ska ut och suga i mig allt d-vitamin jag kan komma åt ;) Vi får besök av Anna-Karin & Molly idag :-D

Har en himla massa bilder att bjuda er på, måste bara vattenstämpla dom först. Gillar inte att ha bilder ute utan stämpel. Finns så gott om idioter där ute!


Nu ska jag och min lilla onge klä på oss innan gästerna kommer :-)


Ut och njut solen du med!!


En måndagslista

Varför är det mycket lättare att skriva en lista med allt man INTE är glad över…
Därför skall jag göra en lista med det jag ÄR glad över!


Idag Måndag är jag glad över

* Att det är plusgrader ute och våren smyger sig närmare för varje dag

* Att vi haft en underbar helg, fick träffa min syster med familj ♥

* Att Alfred sover nu i eget rum på natten

* Väntar roliga paket på posten denna vecka

* Har en underbar sambo som jag ibland uppskattar på tok för lite!

* Är omgiven av underbara vänner, det är livskvalitet :)


Hinner inte?

Har inte riktigt tiden att blogga så mycket nu, kanske inte lusten finns där heller :s

Har iaf jobbat idag, skoj som alltid (som ni hör jobbar jag inte speciellt ofta, haha). Det är ju otroligt skönt att veta att det rullar in några kronor extra. Har lite framtidsplaner på G och då behövs det lite mera pengar ;)

Men vilket väder det är ute?? Rena rama våren, helt underbart!
Imorrn ska vi tillbringa dagen på isen.
Åka skoter, pimpla, grilla korv, förhoppningsvis sola och umgås med trevliga vänner! Peter, Johanna, Albin, Örjan, Linda, Melvin och Milian kommer hit :-)

Nu ska jag packa och förbereda lite så det flyter på smidigare imorrn!

Kram på er trogna läsare

♥ Mitt allt ♥




Grattis Lucas




Idag är det kalas i himlen, storebror Lucas fyller 4 år.
Otroligt vad tiden går fort...
Alfred och jag tänder ljus för brorsan idag!

Grattis älskade barn...
Vi saknar dig sååå!


vitt vitt vitt

Har haft en kanondag igen, känns som om de kommer tätt nu för tiden :)
Kanske är det för att jag trivs så bra med mitt liv!!

Varit på drakborgen och lekt hela förmiddagen, tyvärr är maten där skittråkig så vi (Nina & Sofi) lunchade på IKEA istället. Skulle ju vara otroligt kul om drakborgen kunde servera ngt annat än hambugare. Tror de förlorar många matgäster på detta :( Men stället är otroligt kul och det är det viktigaste!!

Storhandlade på IKEA också, en potta och en köttklubba.
Nu kan Affe bajsa på potta och jag kan banka kött, haha!

Vi börjar gå mot våren, och jag älskar det. Men jag vill ha lite nya gardiner hem. Är så sjukt trött på vitt vitt vitt. Vitt är en jättebra och fin bas men jag vill ha lite färg till allt det vita. Är helt enkelt less på kritvitt (törs man säga det högt??).

Väntar en hel del roliga paket på posten, lite as-tuffa vårkläder till världens snygaste Affe :)

Orkar inte blogga mer nu....

TJINGELING!!

Dagen idag <3

Har inte en enda bild att bjuda på från idag, men den har varit fantastiskt trevlig. Är verkligen glad i mina nya vänner!

Klockan tio rullade våra gäster in, vi har haft besök av Petra & Samuel, Anna-Karin & Molly, Nina & rasmus, Jeanette & Elsa samt Sofi & Kerstin.
Började med lite utelek, men det blåste kallt som satan så vi fick gå in istället.
Åt våfflor, lekte och surrade på lika mycket och ocensurerat som alltid ;)

Affe fick även en mycket söt brevlåda av Molly och hennes familj, tusen tack <3
De stannade även kvar på middag vilket jag och Affe är glad över, trevligt med sällskap när pappan flytt stan igen!

Nu kollar vi på desperate housewifes, har ju sett avsnittet på nätet redan, men det är bra ändå ;)

Imorrn är det drakis!!

Bilder från festen!

   

  

 

 

  

 



Lite bilder på glada festdeltagare då Mogge fyllde 30!!


Dålig bloggning!

Ja jag vet att jag bloggar väääldigt uselt nu, men jag lovar er att återkomma med en bildbomb ikväll. Dels från festen i lördags som var sjukt kul, men också från dagens aktiviteter ;)

Får en massa goa mammor och deras barn hit, utelek på schemat =)
Ser ju ut att bli underbart väder också så det kan inte bli bättre!!


Då ses vi ikväll istället ;)

Puss o Kram

RSS 2.0