1 dag gammal

Nu är det över ett dygn sedan Alfred kom till världen och jag kan inte föreställa mig ett liv utan han.

Han har haft lite besök av Mormor, Morfar, moster Elin, moster Erika och kusinerna Wille o Hanna. Han är mycket tacksam för alla fina presenter han fått även om han sov sig igenom festen ikväll.

Han gör såna enorma framsteg (väntar givetvis på bakslag).
Han har fått flytta ur sin cpap och klarar nu andningen själv, blodsockret ligger bra och han slipper droppet, han suger som aldrig förr när han läggs vid bröstet, även om inte maten runnit till speciellt bra så suger han iallafall och det är ett mycket stort plus för vår lilla gosse.
Tror vår vakande älskade ängel hjälper sin lillebror på traven :)

Imorrn får han flytta in till oss i vårt rum =)

Nu ska jag sova en hel natt för sista gången på väldigt länge (bortsett från två pumpningar kl 12 och 5)

Tänk att min blogg numera handlar om mjölk, amning och bajs (stolt som jag är så bajsar han bra nu, efter en "propp" som satt fast).... Ja, jag är lycklig som aldrig förr.

Natti natti kära läsare!


Alfred

Tusen tack för alla gratulationer =)
Jag trodde faktiskt inte att man kunde vara så här lycklig och älska någon såååå mycket.
Mitt liv känns verkligen komplett nu, och givetvis kommer det att vara ännu bättre den dagen vi får ta med oss Alfred och åka hem till vårt eget bo.

Han mår jättebra, vikt och längd fick ni ju av Maria.
Förlossningen tog 7 timmar totalt och jag vart igångsatt med en bardkateter (planerad igångsättning). Tänk att jag kunnat vara tyst om den ;)

Här ska ni få en bild på våran prins!!


Har får lite hjälp med andningen (cpap) men den ska vi tetsta att ta bort idag då han verkar ha syresättning som Per Olofsson ;) Han har också lite svårt att hålla blodsockret på rätt nivå, annars ser allt mycket lovande ut.
Vi är i trygga händer här på 45:an =)

Nu ska vi gå och sondmata lillen lite.

Alfred hälsar och tackar er alla för gratulationerna!

♥♥♥ Vår son ♥♥♥

Nu är vår prins äntligen hos oss, Lucas lillebror.

Allt har gått bra och hela familjen mår bra.
Vi är såklart trötta & slitna men oändligt lyckliga!

Ni får bilder och mer info när vi orkar blogga igen.
Nu ska jag njuta av min alldeles underbara son!
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥



Kram Therese och Albin
(genom moster Maria)
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

UpDate:
Vår älskade och efterlängtade ALFRED
föddes kl 16.03
2380 gram 46 cm lång

Den nyblivna modern lät oförskämt pigg och såklart oerhört lycklig!!!

Grattis Bror

Idag vill jag gratulera min bror som fyller 17 år. HURRA HURRA HURRA för dig Markus :)

CTG, CRP, ERY-MAX

Lite tråkigt så här på morgonen (ingen bebis inatt alltså) så jag ska bjuda på statistik.....

Hittills....

  • 23 CTG
  • 8 sprutor i låret (fragmin)
  • 13 nålstick i armen
  • 18 ery-max (antibiotika)
  • MINST 2 liter ytdesinfektion har jag förbrukat - Delar toa med en spillande katetertant, vilket innebär kiss-spill överallt = Therese skurar som en idiot (i smyg) innan hon kan kissa själv!
  • Antalet BM och USK:or kan jag inte räkna

Nu ska jag göra CTG nr 24 pga att h*n valde att sova sig igenom den som gjordes imorse ;)

I övrigt blir det nog en lugn dag, väntar på min sambo just nu som ska komma och vara med på "ronden" sedan får vi se vad dagen erbjuder oss!
Är iallafall i vecka 35 (34+0) nu!!!

På återseende ;)


No baby

Som väntat - Ingen bebis idag heller, men vem vill sno Kronprinsessans Victorias dag?? Vilket ståhej kring denna förlovning..... Så oromantiskt det bara kan bli, tycker jag! Men det var väl på tiden, hon är ju inte pur-ung sessan våran och ska hon ha ungar så är det dags att börja kanske, eller tillhör hon de lyckliga som blir på smällen bara av att titta på en snopp?

Besök igår av Erika, Hanna, Wille o Farmor - LOVELY
Idag har jag ätit fina praliner och känt mig lite lyxig.
Hur ska man kunna äta marabou igen??
Fick ett paket av farmor från Polarn som öppnas när h*n behagar titta ut ;)

  • Dementa tanten har åkt hem och ersatts av en liknande tant.
  • Jag kan nu köra sängen (helautomatiskt åt alla håll) utan att titta på kontrollen, inte illa va??
  • Jag tog bonnpermis ikväll och smet till kiosken med sambon i rullstol. Kände mig som en buse och erkände genast mitt brott när jag kom tillbaka.
  • Har inte tittat på ett enda avsnitt av skitserierna jag pratade om för någon vecka sedan, VERY PROUD!
  • Fick idag en rakhyvel, så nu ska det ansas (måste vara väldigt intressant att veta).
  • Jag har nog gått ner nått kilo sen jag kom in, men detta skyller vi inte påden underbara maten utan på fostervattnet som rinner! 

Idag har jag haft besök av Maria o Tilde, käkade lunch på vårdhotellet och en semla i min svit efteråt. Nu har jag käkat middag och ska ligga i sängen och kolla på tv resten av kvällen. Ikväll börjar visst Linda Rosings nya serie, kan ju vara underhållande om nåt, haha!
Har ett jobbigt beslut att fatta tillsammans med min karl, vill inte säga mer än så nu.

Hoppas er tillvaro är lika underbar ;)

Puss Puss


Födelsedag!

Idag fyller min älskade Elin 16 år, och jag kan inte fira henne vilket är lite jobbigt.
Men jag lovar att ta igen detta sen när jag är på benen igen :)

Natten har varit jobbig, mycket sammandragningar och vatten. Dagen har varit lugnare, men sd håller i sig och kommer med jämna mellanrum. Men för att få igång en förlossning så krävs det en annan styrka på dom :)
Måste säga att det är superpersonal här, finns inte mycket att klaga på. Men det är måååånga barnmorskor här och jag gör allt för att komma ihåg namnen men det är svårt. Men jag har helt klart mina favoriter!
Inatt fick jag ett besök av kvinnan som förlöste mig med Lucas..... Jag blev så glad att jag brast ut i gråt när hon kom in för att pusha mig =) Vi pratade länge om på vilket sätt dessa förlossningar kommer att skilja sig åt. Ett intressant, skönt och lättande nattligt samtal =)
På min avd finns det iaf en glädjekälla, en äldre dement dam som förgyller min tillvaro när hon snurrar runt och pratar. Inte så att jag tycker det är kul att hon är dement men just nu är det en av de få saker som faktiskt händer här :)

Imorrn kommer besök från Karlstad, min syrra, hennes barn och vår farmor kommer hit :-)
Jag längtar!!!

Sov sött alla!!

33+5

Dagarna passerar sakta men säkert, börjar kännas rätt så tryggt nu.
Som ni säkert förstår så händer här inte alls mycket, den ena dagen är den andra lik :)
En sak som var lite lustigt är att när vi kom in på sjukhuset på tisdagmorgon så sa de att jag var i v.32+1. Jag vill ju inte vara besvärlig och ifrågasätta så jag nöjde mig med att helt plötsligt tappa en vecka. Detta har jag gått och grubblat på och igår så tog A upp det med BM och visst sjutton har de räknat fel. Jag har hela tiden haft rätt och "fick" snabbt en extra vecka :)
Det är mycket mycket viktigt för bebisens lungor =)
Ibland ska man våga ifrågasätta!!

Lill*n har varit lite stressad de sista dagarna så kurvorna har varit ganska höga, men nu känns det som om det har lugnat ner sig och hamnat på en stabil nivå. Är ju ganska gråtmild av mig och jag skyller allt på gravidhormoner ;)
Mina bröst har bestämt sig för att leva ett eget liv, de är stora, stenhårda och gör riktigt ont. Några sillisar kommer jag aldrig att skaffa mig, det är jag nu helt säker på (påminn mig om detta när tuttarna hänger, haha).

Bebis har fått sitt första klädesplagg nu, en superfin Labandress av Titti.
TUSEN TACK!!!

Abbe brukar vara här och roa mig på dagarna, idag tog vi en romantisk fika i rullstol på sjukhusets café, vi sov en stund, kollade på backhoppning, och lite inredningsprogram. Jag har fått lite bilder på vårt nya rum hemma och det blir perfekt åt vår sessa/prins. 
Frågade Abbe idag om detta är vårt sista barn men fick till svar att han kan tänka sig flera... Undra om det är skönt när jag är hemifrån ett tag, för det där med att vara gravid i 40 veckor är inte min grej ;) 

Ikväll har Maria underhållit mig, vi har ätit supergott snask (se bild), jag har fått två nya toppar från Gina T och ett läppglans. Det kanske låter löjligt, men när man ligger i en säng dag ut och dag in så är det hur underbart som helst att få ta en dusch, kamma till sitt hår, smörja in sig med bodybutter och ta på sig lite läppglans =)
Vi har kikat på melodifestivalen och spelat kort =)
Nu ska jag faktiskt noppa ögonbrynen också, fjolligt men sant. Tänk om frisören på sjukan kunde färga ögonbrynen och fransarna, vad lycklig jag skulle vara. Då kunde jag glida ner i min rullstol och fixa detta helt själv :)

Nä, nu ska jag ta och kika in på era bloggar. Jag har varit usel på det de sista dagarna och lovar bot o bättring så småningom ;)

Puss och Kram på er alla!











God morgon!

Måste erkänna att det var rätt skönt att få vara deprimerad igår, då kan inget besked jag får idag vara negativt ;)

Natten har varit lugn, mycket vatten har kommit men h*n har sparkat och levt om så jag har känt mig lugn och trygg. Det är en pigg krabat som bor i min kropp :) Sen har jag underbara vänner/familj som stöttar och finns där dygnet runt för mig. Det finns en tjej som känns som om hon är min själsfrände, hon vet ALLT om mig och jag vet troligtvis allt om henne. Hon är så klok och en viktig person i mitt liv, även om kontakten den sista tiden varit lite dålig. Men igår så kom hon med sina kloka ord igen och de hjälper så mycket. Det som är såå lustigt med detta är att jag och Therese (som hon heter) aldrig har träffats in real life, hon bor i Karlstad och vi träffades via ett forum när vi förlorade Lucas. Men henne SKA jag träffa nästa gång jag åker söderut!! Det är nåt speciellt med värmlänningarna ;)

Men idag har jag fått glädjebesked.....
Doktorn har varit här och känt på mig, och nu börjar den lilla att ställa sig till rätta och jag har fått avancera till dusch/rullstolspermissioner och det är stort för mig =)
Man kommer nu inte att göra någonting för att stoppa upp en ev förlossning, men vi hoppas att h*n stannar kvar under helgen =)
Eller så kör jag ett eget vasalopp paralellt med syrran, haha!

Längtar efter henne och barnen som faktiskt kommer till hälsingland imorrn :)

Nu ska jag ta en dusch och se vad dagen har att erbjuda mig =)



♥♥♥♥ Kärleken övervinner allt ♥♥♥♥

KRAM


Hittade ett babyhoroskop som känns lovande ;)

Fiskarna
19 feb - 19 mars
Du som får en Fiskbaby kan inte alls förstå varför dom säger att det är jobbigt att bli förälder. Hon är otroligt tillmötesgående och du känner dig riktigt bortskämd. Det är inga problem för er att hitta rutiner ni båda trivs med och ibland är din baby så lätt att ha att göra med att du nästan blir orolig. Hon är också mycket känslig och känner precis av hur du mår och delar dina känslor.

Avd 45/prematur

Studiebesöket idag var supertrevligt, jag njöt ju en hel del av att få åka ut från mitt rum i rullstol ;)
Avd var fin och personalen som tog emot oss var underbar (gunborg och annelie). De har förklarat precis vad som kommer att ske, från det att mitt värkarbete sätter igång tills vi får ta med oss vårt namnlöse barn och åka hem ;)
Lite jobbigt är att h*n kommer att plockas från mig direkt efter förlossningen men Abbe får ju följa med h*n istället!
Barnläkaren har också varit och presenterat sig.
Så det enda vi har kvar nu är att kniiiipa och hoppas att h*n stannar kvar ett tag till i min trygga mage, men det är en mycket mycket efterlängtad baby iallafall =) Vi är många som väntar på din ankomst ska du veta!

Kära pappa Albin är hemma och sliter med babyrummet, det blir säkert superfint.
Jag är liiite ledsen över att inte kunna vara med och styra o ställa samtidigt som jag tror att han gör ett helt fantastiskt jobb. Han har tom varit och köpt nya tapeter (de jag köpte var inte easy-up, vilket vi föredrar, speciellt om man som amatör ska jobba ensam!) Jag ser fram emot bilder sen :)
Vi hade en säng i gästrumet som min bror skulle få + ett sängbord, nu har A levererat det idag.
En hel del stök och annat jag får skämmas över. Min mamma är ibland den mest otacksamma/omständiga kvinna man kan ha att göra med. Tror nog att det räcker med att jag skriver så.... Hon har såklart sina underbara sidor och sina mindre bra sidor, tyvärr har hon bara visat den sistnämnda idag vilket retar gallfeber på mig. Men det går ju över som tur är ;) Tack Maria för att du ryckte ut och assisterade Abbis!

Har haft en lite jobbig dag/kväll med många tårar och olyckliga känslor men måste man vara så jävla glad hela tiden? Eller har man rätt att spy galla i sin blogg ibland?
Det kommer att svänga här, kanske kopplar jag av när jag har vår bebis i kuvösen?
Kanske blir jag ännu hispigare då?
Ja det märker vi nog, men detta blev inte som jag hade tänkt mig att min förlossning/första tid skulle vara/ska bli!

Mycket sammadragningar på CTG-kurvan ikväll, men jag var som mest förbannad på mamma då så det kan ha sin orsak! I övrigt så är allt bra, fortsätter med antibiotikan + sprutorna i låret tills vi är klar här på BB.

Ljudbok var ett kanontips.... TACK Lotta.

Nu ska jag larma så jag får kissa sen krypa ner och släcka lampan!

Sov gott alla och tack för att ni fortsätter läsa trots att jag är negativ (ärlig?) ibland!

Kör så det ryker på Lördag nu Erika, kan man följa på TV eller är det bara SMS?

Kärlek till er alla

Ps. Tips på sidor med bra prematurkläder (stl 44 borde bli bra)?
Barnens hus och HM känner jag till men jag får ju inte åka ut!!



....

En kukdag...
Rädd, orolig, uttråkad, nervös, less på hundmaten som serveras....

Studiebesöket på 45:an/prematuren gick bra!

Sänder en tanke

Nu har jag gråtit en stund...
Läste artikeln om lilla Alice i ST nu.
Alice är alltså min vän Annas guddotter som avled pga läkarmiss.
Mycket mycket tragiskt.

Alla mina tankar går idag till Maria, Patrik och gudmor Anna!

Update!

Natten har varit lugn, jag har fått sova ordentligt och det var väl säkert välbehövligt efter två vakna dygn.
Är iofs fortfarande riktigt trött....

Alla prover ser bra ut som tas, ingen infektion har jag dragit på oss iallafall och det är väl det allra bästa.
trodde i min enfald att jag skulle få ta en dusch nu men det vart stopp då BM tyckte att bebisen var för ruckbar.

Titti har varit här och sagt hej, tusen tack för besök, cola och chips =)

Nu ska jag höja sängen, ryggstödet, sänka fötterna och njuta av utsikten ;)



Sms:en rullar in och jag är er evigt tacksamma för alla omtanke, jag lovar att försöka svara på dom eftersom här :)

PUSS från mig och magen :)

Bebisprat

Haha, statistiken på bloggen är helt galen....
Kul att ni är nyfikna iallafall :)

Det har varit såååå lugnt idag, inga sammandragningar eller annat som visar på att h*n är på G.
Börjar däremot att fixera sig vilket betyder att jag kanske inom snar framtid kan få avancera upp till rullstolspermis till kiosken eller nåt, haha! Det betyder också att bebisen börjar bli mer redo för att se omvärlden...
Har haft besök av Mia och hennes lilla Madelene idag, superhärligt. Tack Mia för att du kom och slog ihjäl lite timmar med mig!Ïmorrn har jag två besök, Titti på fm och Abbes mamma o bror på em.
Men jag får veta tiden på prematurbesöket imorgonbitti så det kan tyvärr hända att något av besöken måste ställas in. Vill ju gärna ha ha allt sånt klart för vi kan ju hamna där vilken dag som helst.Ingen avdelning jag hängt på tidigare precis.

Telefonen går varm här och jag väljer att slå av den med jämna mellanrum, jag behöver ibland få lite vila oxå.

Nu ska jag läsa lite MAMA och Family living som Maria sponsrat med =)

Ni får ha överseende med att jag inte kommenterar era bloggar nu, jag orkar inte riktigt, men jag läser iaf =)

Kramar



Fräcshare än så här är jag inte, osminkad sanning =)


Min doppler, min bästa vän just nu =)



Dagens fråga 1: Babyskydd fram eller bak? Ska vi koppla ur airbagen fram för 1800?

Dagens fråga 2: Nämn alla kortspel du kan komma på som kan roa max två personer, Finne och två-mans börjar bli tråkigt!

Jobbig natt

En mycket jobbig natt har jag haft.
Svårt att sova med ständig vattensvgång, blöt säng ocg mycket kraftiga sammadragningar.
Trodde faktiskt att h*n tänkte komma inatt men bestämde mig för att inte ringa Abbe och be han komma in. Det brukar ju ändå vara en seg process så jag tyckte att han kunde få sova, och det var väl tur för inte ville det komma någon bebbe heller. Men vid fyra var jag inte tuff, grät och saknade Albin.
Men underbar nattpersonal tröstade mig :)

Nu är frukosten uppäten och vi har tagit en ctg-kurva + lite medikamente. Nu har vi fått sista krtisonet iallafall, vilket jag uppskattar för den får jag bara hjärtklappning av och blir ganska speedad, vilket är mindre kul när man inte får kissa utan att larma på personalen. Detta pga att bebisen inte är fixerad och då finns det risk för att navelsträngen glider ut förbi huvudet.

Idag (tror jag) att vi ska göra studiebesök på prematuren, kolla in hur det ser ut där, träffa lite personal och få mer ingående information om hur det blir sen.

NU ska jag böna och be om en dusch, sen lägga mig i sängen igen!

Ha de gott!

Vattnet har gått

Imorse vid fem så gick vattnet, vaknade av det och vi åkte in direkt till förlossningen.
Har nu genomgått diverse undersökningar och kommer att stanna här tills vår älskling tittar ut. Jag är beordrad ryggläge och ligger under jämn övervakning. Jag känner mig LUGN och har så gjort hela tiden.
Kortison har jag såklart fått för att påskynda lungutvecklingen, antibiotika mot infektionsrisk och någon spruta mot blodproppar.
Vattnet rinner i en jämn ström men det fylls ju på eftersom och det är helt under kontroll.

Abbe har varit med mig hela dagen, Dessi kom förbi och passade upp på mig (skönt med vänner som jobbar på förlossningen) och sist men inte minst så kom faktiskt Maria med mobilt bredband som vi fått låna av Abbes bror.
Nu har jag skkickat hem pappsen så att han får sova, bättre att han är pigg om det drar igång inatt.
Telefonen har gått varm och jag uppskattar verkligen all omtänksamhet som finns där ute =)

Ville bara skicka in en update då jag förstår att många redan vet.
Men vi mår bra alla tre och nu hoppas jag innerligt att h*n stannar kvar några dagar till så att kortisonet hinner verka ordentligt. Sen när bebis föds så flyttar vi oss vidare till prematuren!

Ladda upp bilder verkar inte fungera alls tyvärr :(

Gör ett nytt försök imorrn!

Puss och Kram på er alla!!

Märklig värld vi lever i

Det finns mammor och pappor som inte vill något annat än att få ett barn, som skulle vara utmärkta kärleksfulla föräldrar men som inte kan eller lyckas av flera anledningar. Sen finns det dom som skaffar barn men inte kan ta hand om dom eller inte är snälla mot sina barn. Sen upptäckte jag en ny kategori idag.... Ny för att vara Svensk iallafall. Här är en länk från Aftonbladet. Där har vi en bieffekt av könsbestämningen. Har ju själv valt att ta reda på könet, men enbart av nyfikenhet!

Sen är jag idag glad över att det svenska rättsväsendet fattat ett klokt beslut.
Christine Schürrer döms nu till livstids fängelse och utvisning från Sverige för all framtid. Det finns trots allt en liiiiten form av rättvisa ändå. Det kan ju aldrig ersätta Emma & Niklas förlust av sina barn, men det måste ändå vara skönt.

Det lilla liv som finns i min mage börjar bli stort. Det känns att det blir mindre och mindre utrymme. Fötter, händer och armbågar känns tydligt nu, en riktigt häftig känsla. Längtar efter att få se VEM det är därinne, vilken personlighet h*n har, vem är h*n lik. Längtar hejdlöst ska jag erkänna!!

Tänkte ta och klicka hem ett par snygga mammajeans idag men så insåg jag att det är ju snart klart.... Jag kan gå i alla mina leggings resterande av tiden :)
Måste däremot köpa hem några amningstoppar, får ta en tur till stan någon dag :)
Det vart däremot lite andra klick ;)

Nu kikar vi på Halv åtta hos mig, älskar matlagningsprogram.
Tanken var att vi skulle kolla på Benjamin Button, men det var dålig kvalitet på den så nu kollar A på Mr Woodcock och den har jag sett så jag lär väl sitta vid datorn tills det är dags att sova :)


Här ligger katterna nu för tiden =)


Måndag

Ännu en ny vecka, en vecka närmare bebis ankomst =)¨
"Bara" 49 dagar kvar nu, inte illa alls!

Nu har jag bakat en spetskaka, ibland lyckas man och ibland inte. Idag var det en dag då det inte gjorde det. Kakan ser ut som f*n men smaken var god och det är väl det viktigaste, troligtvis bara jag som äter ändå ;)
Jag har även dammsugit och skurat golven.

Nu ska jag skumma igenom era bloggar och se vad det hänt för spännande i era liv :)

Just ja.... Såg filmen Patrik 1,5 igår och den var riktigt kul =)
Se den...

Under tiden kan ni få läsa ett dumhetstest jag stal från Lottas blogg ;)

Dumhets-testet....


( ) tuggummi har trillat ur munnen på dig när du har pratat
( ) tuggummi har trillat ur munnen på dig när du INTE har pratat
( ) du har gått in i en glasdörr
( ) du har hoppat ur ett fordon som rör sig
(x) du har tänkt på nåt roligt så du har börjat skratta, och därmed fått folk att titta konstigt på dig
(x) du har sprungit in i ett träd (gått in i ett iaf)
( ) det är möjligt för dig att slicka dig på armbågen.
(x) du testade precis om du klarade det
(x) du har trampat på ditt skosnöre och snubblat/trillat
(x) ditt hår är/har varit blont
( ) folk har kallat dig långsam
( ) du har råkat tända eld på nån sak ett flertal gånger
(x) du har nån gång somnat på en lektion
(x) du kan ibland berätta om nånting och sen plötsligt glömma bort vad det var du pratade om.
( ) folk skakar ofta på huvudet och går iväg från dig
(x) du använder dina fingrar när du ska räkna enkla mattetal.
( ) du har ätit en insekt utan tvång när du var liten/mindre.
( ) du gör detta test när du borde göra nånting viktigt
(x) du har satt på dig dina kläder bakochfram eller utochin utan att ens märka (senast igår faktiskt)
(x) du har letat överallt efter nåt som du hade i handen eller i fickan
( ) du råkar göra sönder väldigt många saker
(x) du har trillat av stolen då den stått helt still
( ) du använder ordet "eh" väldigt många gånger om dagen

Summa:

18 eller mindre betyder att du inte är dum.
Min summa: 11


Vecka 34

Barnet
Många barn ligger nu med huvudet nedåt (självklart inte vår bebis då..).
Barnet lyssnar till mammans hjärtslag, magen som kurrar och andra kroppsljud. Inte konstigt att en del barn sedan har svårt att ligga själva i vaggan eller spjälsängen. De vill vara nära dig och lyssna till de här ljuden. De inre organen är nu färdiga, förutom lungorna. De behöver mogna ett tag till, de ska ju anpassas från vatten- till landlivet och luftfyllas när barnet kommer ut. Ögonens pupiller kan dras ihop och vidgas.
Bebisen väger ca 2350 g och är ca 44 cm lång.

Mamma
En del kvinnor kan känna sig stora, klumpiga, oviga och rent av oattraktiva. Du kan känna dig trött, otålig och gnällig. Kanske märker du att dina ringar börjar klämma åt om fingrarna, eller att händer och fötter är svullna. Det beror på att vätska samlas i kroppen.
Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning. ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Ibland kan förvärkarna komma tätt och upplevas som riktiga värkar, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.



Din graviditet startade Tis 1 jul 2008.
Du blev gravid ungefär Tis 15 jul 2008 (ägglossningen).
Du är på dag 231 av 280. (82,5%).
Du är i vecka 34.
Du har gått 33 fulla veckor och 0 fulla dagar (v33+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 6 apr 2009
Du har 49 dagar kvar till beräknad förlossning.

En härlig söndag!

Tog oss en lång sovmorgon idag, det var otroligt skönt.
Jag har mina konstiga/knäppa rutiner. Bland annat så kliver jag inte upp på morgonen förrän pyret har sparkat och gett sig tillkänna, men idag ville h*n inte alls sparka eller visa sig vid liv. Till slut gav jag upp och käkade frulle, fortfarande inga sparkar så jag gråter en skvätt och skäller ut Albin som för övrigt inte har en aning om varför jag är ledsen. Till slut så lyckas jag väcka detta barn som säkert sov gott i sin mammas mage =) Mycket lycklig kunde jag fortsätta min dag :)

Vi bestämde oss för att göra en dag på tu man hand (händer typ aldrig) så vi drog på oss lite kläder och åkte ut med skotern. Var ute någon timme och det har varit helt underbart väder om än lite kallt. Arslet (svanskotan) värker nu och jag tror nog att bebisen hoppade ner några centimeter under denna färd :) Om inte annat så vaknade h*n till rejält för nu är det minsann fart därinne :)
Titti: Jackan har varit guld värd i två dagar nu :)


En mindre bekäm men fullt duglig lösning ;)


Mycket snö......

Nu ska vi kika på Patrik 1.5 =)

Sov sött alla =)

Beach 2009

Vet ni att det börjar närma sig beach 2009 nu??
Har ni börjat tänka på det och planera hur ni ska komma iform?
Jag har inte planerat att komma iform, MEN.... kollade på bikinisar igår på nätet och det fanns två modeller som jag fastnade för.

 
Dessa är ju riktigt snygga, enkla men med roliga detaljer.
Precis min smak :-)

  

Dessa är ju inte heller så tokiga och kanske ett smartare alternativ för mig som troligtvis kommer att vara degig och gropig i kroppen.
Å andra sidan så är det inte bikinin som är det viktigaste på Öhn eller i Vigge där vi håller hus på somrarna. Tranviken är sedan många år bortvalt!

Nä, jag kör nog på en BURKINI i sommar :)

Slut på lördagkvällen snart

Ja, för oss är det faktiskt det. Sällan vi sitter uppe och glor på tv halva natten bara för att det är en helgdag.
Vi går och lägger oss när vi är trötta, enkelt va ;)

Vi käkade en sen middag, i soffan faktiskt. Det kan inte ha hänt på många månader.
Vi kikade på melodifestivalen samtidigt och jag har bara en sak att säga... Vilken dynga!!
HEAT var helt okej, några var väl väldigt klassiska schlagerlåtar och några var det synd om.
Markoolio till exempel, WHY? Samma med Lili och Sussi, fortsätt rädda herrelösa djur istället för att sjunga, Snälla!!

Nu har jag faktiskt en graviditetsfråga som jag vill ha svar på....
Mina tuttar kliar och sticks någonting fruktansvärt mycket. De har ju svällt ut några storlekar och rinner redan en hel del, det kan jag leva med, men kliandet.... Skulle vilja ha en diskborste att krafsa med innanför bh´n hela tiden. Varför blir det så? Det är väldigt jobbigt!!

Nästa fråga är: Amningstop/tröja.... Överskattat eller inte?

NU: Tv-tajm innan sängen lockar allt för mycket!

Puss och Kram



Kvällens dinner

Potatisgratäng, rostbiff, färska champinjoner, grillad sparris,
vitlökssmör, sallad med fetaost, creamy pepper-sås!

PS: Måste bara få skriva om färgen på bloggen. Jag hatade det gröna, det var blekt och trist. Och denna kommer inte heller att stanna kvar, men den får nog sitta tills bebisen kommit ut då jag antar att att det blir den som får pryda headern!


Solsken och fysiskt trött

Jag vaknade som vanligt väldigt tidigt, tror jag ska ge min sambo alkoholförbud (alt. eget sovrum) de veckor som är kvar. Det snarkas extremt mycket och även jag skulle njuta av en natts ostörd sömn faktiskt.

Efter frukosten imorse så tog vi 4-hjulingen och åkte till Morgan och barnen på en kaffe. Lite nördigt kanske men vi fick iallafall friskluft =)
Drack kaffe och byggde pussel ett tag innan jag tar Tilde på en prommis med vagnen, det har ju varit helt underbart väder idag.
Vilken kanonsmidig vagn du köpt Maria!!!
Tog en extra sväng med 4-hjulingen innan vi åkte hem, det bet på ganska bra i kinderna faktiskt.
Albin skämdes över att jag fotade samtidigt som vi åkte, han påstår att vi framstog som några Hilliebillies, vad det nu är... Men bor på i en håla där det flockas epa-traktorer på byn så skiter jag i om jag liknar nån hilliebillie =)



Väl hemma så vart jag trött och hungrig, A åker och köper tunnbrödrullar till oss till lunch.
Efter lunchen så lägger jag omkull mig i soffan och slappar. Får ganska mycket sammandragningar så jag går efter ett tag och tar ett bad vilket hjälper gott =)



Nu ska jag försöka komma på någon god men lite enkel middag tills ikväll....
Har ingen matlust men den lär väl komma sen =)



Vad hittar ni på för mysigt ikväll då?


Alla hjärtans dag


Underbar dag!

Idag har det varit en underbar dag!

Åkte tidigt till Stöde där jag besökte graven, snön gick upp till låren på mig så det var inte så himla lätt att ta sig fram. Men nu brinner det ljus hos våra grabbar i helgen iallafall.
Måste verkligen få göra lite reklam för de vackraste gravljus som finns.
Här beställer vi våra ljus, ett tips till alla som vill ha ett lite mer personligt ljus på sina näras grav.
Vi har valt barnmotiven såklart, men de finns i alla möjliga modeller.
  

Vidare till svärmor på kaffe innan jag åkte hemöver igen.
Köpte med en superfin bukett med våriga tulpaner till henne.
Helvete vad de kör som galningar efter sörnedansjövägen, höll på att smälla två gånger. Dels så kör de fort och mitt i vägen så när man möts i en kurva så kan det bli tight om plats.
Jaja, nu gick det ju uppenbarligen riktigt bra eftersom jag sitter hemma och bloggar =)

Hemma så somnade jag en stund i soffan, mycket välbehövligt och skönt.
Ikväll är vi bortbjuden på trerättersmiddag hos Maria, vilket lyx va?

Jag har ganska mycket förvärkar nu, molnande värk.
Har svårt att tro att denna unge tänker stanna i 53 dygn till, men så säger väl alla ;)

Nä, nu ska jag spela lite onlinespel som tidsfördriv och kanske ta mig en macka så länge :)

Puss och Kram till alla mina läsare :-)

Fredag igen

Då var det fredag igen då =)

Fredag den 13:e är det också....
Brukar ni vara extra försiktiga denna dag? Jag är det inte, men jag är ju så icke skrockfull man kan bli oxå :)

Idag hade jag tänkt åka till Stöde och besöka Lucas grav och hälsa på hos svärmor en sväng =)
Vill åka och tända ljus idag som kan få brinna i helgen. Dels är det alla hjärtans dag och sen så är det ju fint med ljus och snart är det sommar och då tänder man tydligen inga ljus på gravarna har jag fått lära mig, något jag brukar strunta i iofs.
Ikväll vill jag äta en gooood middag och njuta av lite let´s dance på tv´n.

Nu ska jag stoppa i kupévärmaren i bilen sen hoppa in i duschen och dra iväg till de västra delarna av sverige!

Hoppas er dag blir underbar!

En lista

Stal en lista från Anna-Lena!!

Vad heter ni?
Therese & Albin
Hur träffades ni? På premiären av Open Mind på Oscar
Hur länge har ni varit tillsammans? Ingen anining riktigt, men vi träffades 2003 och har sen haft nåt avbrott
Är ni förlovade? Nej
Bor ni ihop? Ja det gör vi
Har ni barn? En son i himlen och ett barn i magen
Har båda körkort? Ja det har vi
Kommer du ihåg er första kyss? Haha, japp
Vem sa "jag älskar dig" först? Minns inte
Vem är äldst? Jag är tre år äldre än Abbe
Vilka stjärntecken är ni? Jag är kräfta och Abbe skorpion
Vem är längst? Inte jag, men jag är rätt lång ändå :)
Vem sjunger bäst? Skulle tro att det är A, men jag sjunger oftare och högre!
Håller ni varandra i handen på stan? Hahah, nej det gör vi inte!
Vad har ni gemensamt? Både mycket och lite :)
Kände ni varandra innan ni blev tillsammans? Nix
Blev du kär vid första ögonkastet? Ja, jag tror det.... Eller intresserad iaf.
Har ni nån speciell låt? Nej
Har ni stora framtidsplaner? Ja det skulle man kanske kunna säga. Planerna ligger i min mage just nu.
Har ni gråtit i varandras armar? Ja det har vi verkligen gjort
Har ni varit utomlands tillsammans? Japp, spanien och marocko
Vilket är ert bästa minne? Plusset i somras kanske?
Vem lagar bäst mat? Jag, utan tvekan.
Vad gör ni en vanlig vardagskväll? Abbe glor på tv och jag sitter vid datorn
Ger ni alltid varann en puss när ni ses? Nej
Bodde ni långt ifrån varann när ni träffades? 2-3 kilometer kanske
Blir du lätt svartsjuk? Nej
Brukar ni bråka? Absolut inte ofta, men det kanske går i perioder?
Ringer eller sms:ar ni mest? Jag smsar och A ringer

Update

Jag brukar kunna uppdatera min blogg flera gånger dagligen, men idag har jag varit slö med det.
Besöket av släkten idag var trevligt, jag fick paltbröd, hemgjord pölsa, ett överkast till bebis som mormor gjort, lite hemgjorda lovikavantar, fina rosor och wienerbröd =)


Dagens middag blev: Paltbröd med vitsås och stekt fläsk.
En ny rätt för A, men han käkade med god aptit =)
Här serveras just nu sällan gourmetmiddagar utan jag är helt inne på husmanskost och det är sååå gott!!


Ikväll har vi haft besök av Per, Anna, Selma & Aron.
Mycket mycket trevligt =)

Här kommer bilder på väggorden Erika...
Har haft de liggandes läääänge nu, har inte vetat vart jag ska ha det.
Albin gillar det INTE, men han har inget att säga till om :-)
Ska köpa nya gardiner om nu undrar varför det ser tomt ut i fönstren.
Är dödligt trött på panellängder för tillfället!
 

Kram och Godnatt!!

Ps. Kika gärna in på http://spoileddog.blogg.se där de varje månad lottar ut roliga saker till hund.
Vi tävlar om en cuocake till Elins pudel Emil =)


Dagens test

 Vem är din förebild???
 
  Försök göra detta utan att fuska...
 

 Scrolla inte ner förrän du gjort testet, du kommer att bli förvånad!
 

 Ta fram en kalkylator (Din dator har en).
 

 1) Välj din favoritsiffra mellan 1-9.
 

 2) Multiplicera med 3.
 

 3) Lägg till 3, och multiplicera med 3 igen  (Jag väntar medan du tar   fram kalkylatorn...)
 

 4) Du har nu ett 2- eller 3-siffrigt tal.
 

 5) Lägg ihop siffrorna.
 


    Scrolla nu ner...
 
 














Kolla nu med ditt tal vem din förebild är i listan nedanför:
 
 

 
   1. Einstein

   2. Nelson Mandela

   3. Abraham Lincoln

   4. Helen Keller

   5. Bill Gates

   6. Gandhi

   7. George Clooney

   8. Thomas Edison


   9. Therese Östberg

10.  Moder Theresa


  


Jag vet... Jag har den effekten på folk... En dag kan du också bli som jag... :-) Tro mej!
 
 
P.S. Sluta byta siffra. Jag är din idol. Lev med det!!!

Torsdag!

Snart helg igen, visst rullar veckorna iväg fort?
Nu har jag satt upp väggordet jag köpte för typ tre månader sedan, hängt upp lite tavlor och skurat av golven. Nu ska jag piffa till mig lite inför besöket som säkert kommer snart. Söta Maria har bakat semlor till oss :)

Puss och Kram

Vad har hänt?

Någonting har hänt med min mormor....
Hon brukar ALDRIG ringa mig, kan det ha hänt fem gånger sedan jag flyttade hemifrån 1996 så är det bra, men idag har hon minsann ringt endast FYRA gånger...
Första gången ville hon veta vilka år vi var född, morfar var med i någon studie på vårdcentralen och där skulle man svara på bl.a den frågan.
Andra gången undrade hon om jag ville ha hemgjord pölsa och paltbröd, självklart tackade jag ja :)
Tredje gången berättade hon att George Scott hade varit och lekt hemma hos henne när han var 14-15 år och mormor hade tyckt att hans hår såg så stort och mjukt ut så hon gick fram och kände på det, men hon hade blivit besviken när det visade sig vara strävt som svinto.... Dessutom fick hon skäll av vår morbror för att hon hade skämt ut han, hahaha!
Fjärde gången ringde hon för att säga att imorrn kommer hon minsann hit....

Någonting har som sagt hänt, för detta är inte den mormor som varken jag, Maria eller Erika känner igen :)

Nu sitter vi och kollar på riskförlossningar på Tv4 Fakta, ganska intressant faktiskt :)

Måste ta mig tid och läsa lite bloggar nu =)

Konsten att koppla av

  • Ja, jag skrev ju imorse att jag skulle ta det lugnt och bara njuta av dagen.
    Det har jag INTE gjort.

    Jag har:
         
  • Storstädat sovrummet + bäddat rent
  • Tagit ner gardiner och putsat fönster i v-rummet
  • Möblerat om hela v-rummet
  • Rensat avlopp i badrummet
  • Tvättat klädseln till soffan
  • Röjt i köket
  • Tvättat upp bebisens alla sängkläder

Där fick ni en snabb lektion i hur an kopplar av och njuter av en dag.
Men vi har fint hemma nu och det känns som om vi fick ett helt nytt vardagsrum.
Sammandragningarna känns och fötterna med, men denna gång är det nästan värt det :)

Inatt sover familjen Östberg/Forsberg gott kan jag lova :-)


 


Bättre dag idag

Idag har jag bestämt mig för att ta det helt lugnt, inte lyfta eller vara ute och ränna.
Det var fruktansvärt igår och så vill jag inte ha det igen, det gjorde tom ont att sova.
Får helt enkelt vara inne och pyssla med något istället, hälsan i första hand :)

Vad ska ni göra idag då?

Bloggvinst

Jag har vunnit =)
1000 kronor på blafre.com som Perla lottade ut!

Några av dessa fiiiina tavlor är nu beställda, vilka får ni inte veta :)



Tusen tack sötaste Anna för denna underbara vinst!

Foglossning

Jag brukar inte klaga på att jag har ont eller så men idag är det f*n extremt.
Fogarna och svanskotan värker, ischiasen gör så att det känns som om högra delen av arslet låst sig, fötterna har dubblat i storlek av vätska och gör sjukt ont (trots sexiga stödstrumpor)....
Sååå nu har jag fått klaga och det käns redan bättre (tog även två alvedon) ;)

Ligger nu i soffan med fötterna högt, har varit tvungen att tacka nej till ett tupperwere-party jag skulle på ikväll, så inte nog med att kroppen värker så lider jag dessutom av dåligt samvete.

Dagen idag har iallafall varit kanontrevlig.
Började med att klippa håret, ingen ny glassig frilla utan vi har klippt igenom det och skurit ut så jag kan ha lugg igen, känns lätt och fräsch nu iallafall.
Mötte sen upp Anna-Karin och tog en lunch med henne. Sedan lite babyshopping (not me this time) innan vi traskade in på IKEA för att kika lite, hann även med en kaffe och cheesecake där. En mycket trevlig dag som jag gärna gör om!!

Har köpt ett väggstativ till tv´n så nu kan jag/vi möblera om i vardagsrummet :-)
Men det får bli en annan dag för nu tror jag helt ärligt att jag ska sova en stund i soffan!
Kanske måste läsa lite bloggar först :)

Kärlek till folket!

Morrn morrn

Sitter och myser med mina katter i soffan och konstaterar att Ozzy fick sig en törn i ansiktet efter gårdagens catfight ändå.

Nu ska jag käka segkaka och en kopp varm choklad sen tvätta håret och sminka mig, sen bär det av till frissan och birsta!

Hoppas att eran dag blir spännande, händelserik, outstanding som alla tisdagar brukar vara ;)

See U later!

En salig blandning

Tänk att denna jäkla skit ska strula jämt....
Ikväll fungerar det knappt, allt är segt som sirap, kommentarer syns inte, inlägg publiceras inte och bilder tar extremt lång tid.

Kom hem förut efter kalas hos Maria. Då satt min katt på vår bro och på bron fanns även grannes katts päls och en stor blodpöl, min katt ser hel ut bortsett från ett litet "hål" vid nosen som blöder. Men jag gick till grannen och meddelade henne att hennes katt troligtvis också blöder.
Men min grabb verkar må bra och det är viktigast för mig!

Bjöd Maria o Mogge på middag idag, jag gjorde en paj med skaldjur som vart supergod faktiskt. Paj är något vi alldeles för sällan äter, men det är ohyggligt gott iallafall och kan ju varieras in i det oändliga. Mera paj till folket!

Imorrn har jag för en gång skull bokat in må-bra-saker till mig själv.
Jag ska till frissan först, sen ska jag ta en fika med Anna-Karin. Vi ska bara prata om graviditeter, krämpor och äta för fyra, haha. Närå, ett å annat normalt samtalsämne ska vi väl kunna få in.
Har faktiskt sett fram emot denna fika, även om nästan alla mina vänner varit gravida och visar ett intresse när jag pratar så vet jag ju att det inte är sååå intressant iallafall... A-K är ju i samma sits ;)

Kjolen och leggingsen jag köpte idag skall lämnas åter imorrn, jag är för fet!
Eller jag kan ju välja att behålla och se ut som barbapappa, men det lutar åt ett återköp imorrn.
Jag provar ALDRIG kläder när jag handlar, utan inser när jag kommer hem att antingen så passar det eller så lämnas det tillbaka!

Nu ska jag komma med någonting som jag länge tyckt varit jobbigt....
Allas råd och tips inför förlossningen, smärtlindring eller inte osv.
Nu har jag faktiskt fått barn förut och denna förlossning klarade jag av alldeles galant utan vare sig föräldrautbildning eller goda råd. Och så vill jag även att denna förlossning ska vara.
Så hur väl ni än vill, jag lyssnar inte till era råd. Varje kvinnas förlossning, upplevelser och erfarenheter är unik och det som funkar för dig kanske inte funkar för mig... Jag är en andragångsföderska och jag fixar detta själv, tillsammans med Albin och kunnig personal.
Jag känner varken rädsla eller oro inför det som komma skall.
Hoppas verkligen att ingen tar illa upp av detta, men när jag vill ha tips och råd så ber jag om det!

Nu ska jag krypa ner i sängen och njuta av lite tv innan jag slocknar!

Paj med skaldjur och sparris

Pajdag:

2 1/2 dl vetemjöl

75 g smör

3/4 dl Kesella lätt

Fyllning:
1 burk räkor
1 frp crabsticks
3 ägg
2 dl matlagnings grädde
1-2 msk dill
1 chili (finhackad utan kärnor)
Salt & peppar
sparris
riven ost

Blanda smör och mjöl till en grynig massa, blanda sedan ner kesellan. Låt degen vila i kylen i ca 20 minuter.
Kavla ut och lägg degen i en pajform.
Lägg skaldjuren i pajskalet och blanda samman övriga ingredienser och häll över.
Dekorera med sparrisen och strö över riven ost.
Grädda i 200 grader ca 20-30 minuter.
Låt pajen vila en stund innan serveringen!

Ät med sallad och en god dressing!



Dressingtips: 2 dl matlagningsyoghurt, 2 pressade vitlöksklyftor + lite dill, salt och peppar.


Fynd

Idag har jag shoppat loss en hel del.
Köpte en snygg kjol och lite nya leggings på Gina, present till Maria på annan butik, mat på Willys, snuttefiltar till bebisen, tapeter till barnrummet och det är där ordet FYND kommer in.
Jag köpte 4 rullar tapeter för totalt 201 krona, det är ju vad mitt lördagsgodis kostar i normala fall :)
Egentligen kostade tapeterna 69 kronor rullen (ord pris 299) så hur han lyckades få 69x4 till 201 är en gåta, men jag tackade och drog snabbt!

Nu ska jag göra en paj med skaldjur och sparris!

Ha de gött

Ps. Nina: Varför kan inte jag kommentera din blogg???

Måndag 9 februari

God morgon!
Då var det vardag igen, gud vad jag tycker att veckorna går fort fram.
Idag måste jag in till Bírsta för att hitta en present till Maria, inte alltid så lätt.
Ikväll är det kalas hos henne med tårta :)
På tal om tårta så står kladdkakan på bänken och skriker efter mig samtidigt som vågen står i badrummet och hånflinar, svår kombination det där. Men det löser jag genom att lägga en hög med kläder över vågen så att den inte syns, rätt smart va?

Nä, nu krävs det en tillpiffning innan jag kan gå ut bland folk.
Igår var jag klädd som en lodis och till o med Emilia reagerade tyckte att det var fult, då är det illa :)
Tröjan var en gång i tiden normallång och den röda (numera t-shirten) var förr en snygg kort klänning!

Om ni undrar så var inte ens denna klädsel bekväm :)

Ha en underbar dag för det tänker jag ha!
Ohhh nu tittar solen fram :)

Vecka 33

Gud vad tiden går fort nu =)
Känns verkligen underbart!
Idag välkomnar vi vecka 33!


Barnet

När man mätt aktiviteten i hjärnan har det visat sig att det händer saker även när barnet sover. Kanske drömmer det redan. Nu kan barnet skapa röda blodkroppar och underhudsfettet lagras. Bebisen uppfattar ljus och mörker, natt och dag. Om barnet kan fokusera blicken redan i livmodern är forskare inte helt eniga om. Några hävdar att barnet lär sig fokusera först under första till andra levnadsmånaden.

I vecka 33 är medelkroppslängden 45 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2200 gr. Huvudets omkrets är 31 cm.


Mamma

Du kan känna din livmoder ungefär 15 cm ovanför din navel.

Det är bara en och en halv månad kvar och du kan drabbas av städmani. Allt ska rensas, städas och sorteras. Allt ska fixas klart så att du slipper tänka på det sedan. En del kvinnor kan drabbas av separationsångest, hur blir livet utan magen. Det kan vara en tid av mycket känslor. Förväntan, längtan, oro och förvärkar.


Hittade en bild på nätet på en v.32-bebis :)

Grattis

grattis

♥ Grattis Maria på din 31-årsdag ♥

Kladdkaka med marshmallow

4msk kakao

3 dl socker

2 ägg

1,5dl vetemjöl

100 gram smör/margarin

1 tsk vaniljsocker

2 dl små marshmallows


Smält smöret i en kastrull och blanda i resten av ingredienserna.

Häll i en smord och bröad pajform med löstagbar kant och grädda i 175 grader i ca 25 minuter, beroende på hur kladdig ni vill ha den.
Servera med grädde, glass eller creme fraishe med vanilj i  =)




Kladdkaka

Nu har jag bakat en kladdkaka med marshmallows!
Den ser riktigt riktigt god ut!
Bilder och recept kommer senare, nu ska vi ut och skotta snö :-)


Söndag, snö och bakfylla

Ja, det vräker ner snö ute, inget som jag uppskattar faktiskt.
Det borde väl faktiskt räcka nu tycker jag, jag vill ha vår och lite fågelkvitter istället.
Idag är det en tråkig dag, går ju inte att gå ut, eller går går ju men jag vill inte.
Är inte ens sugen på att ta bilen någonstans, birsta lockar inte heller.
Hade planderat att åka på Fresks men så kom jag på att det är söndag och stängt.
Abbe ligger i sängen och är allmänt bakis tror jag, hörde hur han tassade upp förut och åt en näve alvedon.

Nä, jag tror jag går och bakar lite, det är ju både kul och gott!

Just ja, Kjelle har dragit ner en blomma i köksfönstret inatt så en dammsugning är på sin plats!

Bli inte insnöade idag nu ;)

Puss


Namnförslag

Sitter nu i soffan med en kopp te och njuter av tystnaden i mitt hus.
A är på krogen med grabbarna och jag har ju varit på bio med min 16-åriga bror.
Filmen var rätt skoj och det var riktigt mysigt att görta nåt med Marcus för en gång skull.
Men det var troligtvis mitt sista biobesök med denna stora kropp iallafall. Jag får såå ont i ryggen av att sitta i dessa stolar så jag kan knappt koncentrera mig på filmen tyvärr.
Vad kan man mer roa sig med på helgerna då?? Bowling kanske :)

Nu sitter jag och letar efter namnförslag på nätet.... Hur kom ni på era barns namn? Med Lucas var det så självklart, han var en Lucas i magen hela tiden men det är inte så enkelt med detta barn... Sen är det ju omöjligt att hitta ett namn som alla tycker är fint, alltid någon som kommer rynka på näsan men det bjuder vi på isåfall.

Mamma har även "varnat" mig för att mormor är på väg till mig, tydligen tänkte hon komma i veckan. Innebär det att jag måste slänga fram lite virkade dukar nu?? Hon har alltid med sig massor med kakor iallafall och det är ju uppskattat!!

Nä men guuud vad jag gäspar.
Nu ska jag sova, John Blund kom visst förbi!

Kram och gonatt!

Yes Man

Nu drar jag in till stan för att gå på bio med min bror, det är första gången någonsin.
Var faktiskt tvärsäker på ett NEJ när jag frågade, men fick ju ett ja :)



Hoppas att er kväll blir bra!

En ny dag med ny möjligheter...

... Eller hur var det nu Dessi? ;)

Har sovit kanonbra, fastän A har snarkat som aldrig förr. Man kan tro att det är han som är gravid, haha!

Idag vet jag inte riktigt vad som händer och sker, kanske ett besök på birsta för omväxling skull. Måste hitta en present till min syster som fyller år på måndag men det där är allt lite svårt tycker jag, de har ju redan allt man behöver...

Ikväll ska jag på dejt med en ung kille, vi ska på bio och först ska jag inta en god middag hemma hos han, fast det är väl vår mor som tillagar den hoppas jag ;)

Nu ska vi käka frukost!

Hoppas ni alla får en underbar dag!

Trav, Film och Godis

Jag åkte faktiskt på trav med Anna, fastän det tog emot sååå mycket. Men när jag väl kom dit så var det skönt!
På väg hem så stannade jag på macken och handlade med mig godis hem, ostbågar och lösgodis blev det!
Har nyss kollat på Seven Pounds med Will Smith, helt okej film som lät mig gråta på slutet, precis vad jag behövde (eller inte). Två alvedon är nu intagna och sängen kallar!



Sov Gott!!

Up and down

Det har verkligen varit en up and down-dag idag...
Jag har gråtit till och från hela dagen, för lite och ingenting faktiskt.
Grät när jag pratade med farmor i telefon, gråter när jag läser bloggar, gråter till tv´n.
Har en vägra-svara-mobilen-dag idag också.
Hormonerna leker tittut med mig mest hela tiden och det är jobbigt.
Sorterar babykläder..... och gråter..... sorterar mer och ler en stund.....
Ja så ser min dag ut hittills faktiskt... gråt, glädje, sorg, saknad, längtan, oro... En salig jävla blandning av känslor!!

Life is a rollercoaster....

♥♥♥♥ Godmorgon ♥♥♥♥

Idag var min plan att njuta av livet som ledig med en lång och härlig sovmorgon.
Detta gick kanske inte alltför bra utan jag var pigg som sjutton kl 7.30 och klev upp.... Men jag är iallafall utvilad :)

Sitter nu och kikar på nyhetsmorgon och förundras lite över de som ska titta på tv i 69 timmar, guuud så tråkigt!
Borde gå och äta frukost, magen börjar kurra samtidigt som den lilla därinne sparkar och kickar så magen hoppar och far runt.
Har inga ideer för vad dagen ska bli av heller, kanske en prommis med mitt egna sällskap i lugnt och fint tempo, kanske drakborgen med Maria (vet inte riktigt om jag ids). Skulle absolut kunna tänka mig att laga en god middag och avnjuta den hemma med en massa tända ljus, lugn & ro och lets dance, men nu har jag faktiskt lovat Anna att gå på trav så det ska jag minsann hålla fast vid :)

Imorrn vill jag gå på bio, skulle vilja se I taket lyser stjärnorna (även fast det är en tonårsfilm). Isåfall är Elin det självklara sällskapet, men jag kan även tänka mig att se Yes man och då kanske min bror är ett bättre sällskap :)
MEN.... Jag kan ju kanske även tänka mig att gå på saffran och käka lite tapas och då måste jag efterlysa sällskap för det är inte så kul att käka ensam ;) Min sambo ska på grabbkväll med hockey, bärs och bowling!

Kul att det trillar in några nya läsare, vi kan snart ha klassfest här i min blogg ;)

Ha en underbar fredag!!


Grattis

Inatt fick Josefine och Eivind sin kära Ella i  famnen.
Stort grattis till er!!!
Nu längtar jag ommöjligt ännu mer efter vår lilla :)


Jag - En hemmafru??

Ja, då var det gjort... Jag har jobbat klart :-)
Jag ska erkänna att jag njöt lite av att sätta mig i bilen med en kasse innehållande mina jobbarskor och en kofta som hängt där :) Nu är jag hemma, och gud vad jag ska njuta!!
Jag ska SOVA, så ring mig inte sååå tidigt är ni snälla!!

På Wikipedia hittade jag följande beskrivning av ordet Hemmafru:

Hemmafru är en gift kvinna som regelbundet utför någon form av värdeskapande aktivitet i hemmet, istället för att förvärvsarbeta. Arbetsuppgifterna omfattar i första hand barnomsorg och hushållsarbete.

En hemmafru sköter vanligen ett hushåll som omfattar minst två personer. Hemmafruns medverkan till hushållets välstånd är jämförbar med det en förvärvsinkomsttagare bidrar med.

En man med samma arbetsuppgifter som en hemmafru kallas ibland för hemmaman, men detta kan även uppfattas nedsättande. En lyxhustru är en gift kvinna som inte arbetar vare sig i hemmet eller genom förvärvsarbete; det är således något helt annat en en hemmafru.
Jag är en ogift Hemmafru nu, and i like it so far :-)

Nu har vi kikat på årets kock och det blev en mycket värdig vinnare, Viktor Westerlind heter han och jobbar på Fredsgatan 12. Jag skulle inte ha någonting emot att få äta en av hans skapelser.
Här är vinnarreceptet, och jag äger kanske 5% av alla ingredienser till denna konstillation :)

Nu ska jag skumma igenom era bloggar sen gå till sängs ;)

Sov sött kära kamrater ♥


Mitt sista arbetspass

Det är faktiskt med sorg som jag berättar att detta är mitt sista arbetspass.
Jag blev ju övertalig i kommunen när min arbetsplats stängdes i augusti/september.
Jag fick ju en ny placering omgående på ett annat ställe (där jag är idag), tyvärr var det bara ett vik som går ut nu den 1/3. Så nu när jag går på mammaledighet så har jag en anställning i kommunen (med en garanterad lön såklart) men ingen arbetsplats. Jag kommer alltså att få söka jobb under ledigheten eller helt enkelt skita i det och lägga över allt på bemanningsenheten när jag kommer tillbaka, jag har ju trots allt min tjänst kvar!
Ja det är invecklat och svårt... Några av mina gamla kollegor har börjat få sina fasta placeringar nu och innan jag har mammat klart så borde det väl vara ordning i denna skitkommun igen?!

Så nu har jag öst ur mig lite galla och nu kommer mitt vanliga inlägg ;)

God morgon!!

Har sovit som en gud inatt, länge sedan jag vaknade kl 07,30 av mig själv och var rejält utvilad faktiskt.
Nu har jag suttit och sorterat upp babykläderna i storlekar för att få en koll på vad jag har och vad som behöver handlas. Just nu ser det rätt lugnt ut, men lite mera kläder med färger skulle inte skada!
Hade jag inte haft Maria som varit helt otrolig och kommit med massor av saker så skulle det bli betydligt dyrare för oss.
Vet inte riktigt hur jag ska kunna tacka faktiskt!!
Men det käns rätt mysigt att sitta och vika alla dessa små-bodysar och byxor :)

Nu ska jag käka frulle och ta och piffa mitt huvud.
Sen till Maria för en kopp kaffe innan jobbet =)
Jag har precis duschat och smörjt in mig med denna....
Så nu luktar jag smarrigt :)


Just ja..... Jag ringde aldrig BM, sammandragningarna är säkert fullt normala. Livmodern måste ju träna inför förlossningen och UVI´n var inbillad :)
Skönt va ;)

Puss och Kram, hela dan!!

Birsta, shopping och sammandragningar!

Nu har jag storhandlat mat, guuuud så tråkigt.
Till råga på allt så blev jag kissnödig inne på coop och ville inte lämna vagnen med all mat (eftersom jag handlar med express och scannar själv) så jag biter ihop, får sammandragningar som inte är av denna värld så jag bestämmer mig för att avsluta handlingen och styr mot kassan, tjejen i kassan såg nog att det för tillfället var illa ställt med mig och tittar snällt på mig och vår konversation blir:
Hon: Oj, vad fin du är
Jag: Öhh, va??
Hon: Ja vad fin du är med din mage
Jag: (generad) Oj, tusen tack :)
Hon: Du kan inte ha långt kvar nu?
Jag: Nej, vi börjar närma oss slutet
Hon: Vet ni vad det är för kön?
Jag: Jag svarar glatt ;)
Hon: Har ni bestämt namn?
Jag: Nej, det är skitsvårt, har du några förslag?
Hon: Neeej, du ser det säkert när h*n tittar ut :)
Jag: Ja precis, men nu måste jag löpa annars blir det en olycka här...
Hon: Lycka till med allt och grattis i förskott :)

Den unga flickan i kassan på Coop har gjort min dag, tänk vad en vänlig människa kan göra för en :)
Lite som Le mot världen och världen ler mot dig!!
Sprang såklart in på toa och kissade och kunde sen fortsätta min shopping.
Köpte täcke till barnvagnen och ett sött vagnhänge på babyproffsen sen vidare till H&M där det blev två mössor och lite strumpor till bebisen + ett par mammamysbyxor til mig. Sista anhalten blev Twilfit där jag köpte vita mammaleggings!

Nu har vi käkat mat, det blev en sås på bacon, färska champinjoner, gräslök och Keldas ostsås och till detta åt vi fullkorns-tagliatelle.
Nu ligger jag i soffan och har faktiskt ganska mycket sammandragningar så jag tänker ringa min Barnmorska imorrnbitti, bättre att ringa en gång för mycket. Och jag har verkligen inte varit en besvärlig patient hittills :) Jag vill också lämna in en odling då jag inbillar mig att det svider då jag kissar och jag är livrädd för UVI då det kan orskaka GBS

Hur har er dag varit då?



Tradera

När man har tråkigt som jag har idag så kan man  ju alltid roa sig med att kika på tradera.
Jag är inte alltför överförtjust i att handla begagnat, men ibland slår jag till iallafall :)


konstiga drömmar

Antar att jag är långt ifrån ensam om alla dessa konstiga drömmar när man är gravid.
Jag kan ha riktigt jobbigt med dom och imorse var en en sådan morgon.
Jag har drömt en salig blandning, bl.a så var jag helt övertygad om att jag var piercad (eller vad det nu heter). Någon hade opererat in såna där plastkulor under huden på mig längs hela ryggen, så jag fick helt enkelt ropa på Abbe som var på väg till jobbet som fick bekräfta att jag inte hade några kulor. Men jag hade iallafall verkligen ont när jag vaknade!
Jag har oxå drömt om Annas bror Uffe och Rickard, haha + att jag minns att det luktade fotsvett på tredje våningen (vad tredje våningen nu är, haha).

Nu sitter jag och kikar på nyhetsmorgon och förundras över alla som ringer in till tittarombudsmannen och ställer frågor.
Vilka tv-program de skäller om, bl.a var någon kvinna rejält upprörd över att tillbaka till aidensfield bytt programtid... OCH?? Vem kollar på det överhuvudtaget?

Ska ta och käka lite frukost nu sen har jag inte så många planer för dagen, ska mest bara ta det lugnt och njuta av min ensamhet :-)

Hoppas att er dag blir bra!

Försäkringskassan

Informationsträffen på försäkringskassan kändes ganska onödig och rätt så tråkig, men man kanske fick med sig något som man kan ha nytta utav?!
Efter det så drog vi in på stan och Ohlssons tyger, där kunde vi knappt enas om någonting men har iallafall fått med oss tyg hem ;)
Käkade en kebabsallad på San Remo - smakade faktiskt jävligt illa. Smakade surt om vitlöksdressingen :(
Åkte hem och värmde kanelbullar istället och fick samtidigt lite besök av Mats och Dennis :-)

Tack alla för designberömmet =)

Håller på att försöka göra något till dig Erika, men jag har ju noll koll på vilken typ av design du vill ha? Rött, rosa, blått, grönt, gult, vitt, svart, sportigt, romantiskt, husligt, party, barnslig... Ja listan kan göras lång =)
Du får bestämma något själv och meddela mig så ska du få din design!!

Sara, dig ska jag absolut hjälpa, jag har ju snart inget annat för mig men maila mig vad du vill ha för typ av design och lite bilder till headern så ska vi sno ihop något :)

Erika Smedberg, det går inte att smyga förbi här helt obemärkt ;)

Nu ska jag kolla på Världens minsta kroppsbyggare, en söt liten sak, han skulle man kunna stoppa ner i barnvagnen ;)

Ny design

...men jag är inte nöjd riktigt, så den kan lika gärna bytas ut ikväll ;)

På listan finns ju även Erikas design, Julias och säkert nån till!?
Det är kul att byta utseende ibland på sin kära dagbok!

Lika vackert ute idag!

Det är minst lika vackert ute idag som igår, solen strålar och det ser underbart ut, även om det faktiskt är ganska kallt.
Jag har allafall vikt tvätt, dammsugit och torkat golven, dammtorkat och grejat på lite här.
Ska snart möta upp Abbe på stan, vi ska på försäkringskassan på "föräldrautbildning", lära oss allt om föräldradagar och annat nödvändigt! Efter detta så tror jag minsann att vi ska springa in på stan och köpa tyget till Elsa, jag har fortfarande inte kommit in till stan för att göra detta! Kanske käkar vi en bit mat på stan också när vi ändå är där :)

Nu ska jag göra ngt åt mitt utseende =)

Ha en lovely dag!!

En annorlunda familj

Sitter och kikar på Tv4 på dokumentären Familjen annorlunda.
Jag älskar barn och vill nog ha ett till i framtiden (sen är det garanterat stopp), men hur kan man vilja ha TIO ungar?
Ja jag skulle troligtvis inte ens ställa upp som barnvakt i tio minuter!

Hur som helst så känns det som om ngt hänt i min kropp.
Det gör så jäkla ont vid revbenen på höger sida.
Undra varför?

Jag kan fortfarande inte smälta... 10 barn?
DET är kaos kära syster ;)

Puss och Kram

Blogg.se

Blogg.se strular och strular, ingenting verkar fungera smärtfritt någon gång...
Men vilka alternativ har man om man inte vill skapa en ny blogg på typ blogspot eller bloggagratis???

Prommisen idag kändes kan jag säga, det bet och sved i både kinder och fogar. Men nu känns det ändå skönt när det är gjort. Hungrig som få är jag och funderar på vad jag ska laga för mat, men idétorka som jag har så kommer jag inte på något alls. Det är ju som jag skrev tidigare inte direkt överfullt i kylen heller.
Är våldsamt sugen på en biteline-pizza, men inte kan man väl åka in till stan för att hämta en pizza heller *suck*
Kanske blir det en kort sväng på ica bara....
Äta bör man säg det =)

Vi lär väl höras ikväll igen skulle jag tro ;)

Strålande måndag!

Det ser verkligen underbart ut ute, men termometern visar på -15 grader, vilket jag kan tycka är lite väl kallt. Ska trotsa kylan och ta på mig långkallingar och ta en långpromenad med Inger, det kan vara skönt =)
Albin har dragit iväg på någon kurs i någon annan stad, tror det var norrut (bra koll va). Han kommer hem imorrn så ikväll är jag singel, jihooo ;)

Kan hända att det blir en tur till Coop för en storhandling, jag har städat kylen och kastat bort massor av grejer, gamla syltburkar och annat skit som står och tar plats! Så det är relativt tomt därinne nu!!

En mage v. 32 ska ni få (vare sig ni vill eller inte)
 


Vi växer ;)

Så här ser det ut utanför mitt vardagsrumsfönster just nu



Ganska fint, men jag är glad att det inte är jag som betalar för uppvärmningen då huset antagligen släpper ut en hel del värme :)

Vecka 32

Barnet

De sparkar du känt tidigare är nu mer som knuffar eftersom barnet börjar bli för stort för att röra sig fritt i fostervätskan. Barnets lungor förbereder sig inför den riktiga andningen. Kroppens viktiga organ och nervsystem fininställs. Underhudsfettet som det varit magert med tidigare har nu vuxit till och barnet ökar snabbt i vikt. Nu utvecklar barnet förmågan att svettas. I vecka 32 är medelkroppslängden 44 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2000 gr. Huvudets omkrets är 30 cm.



Mamma

Magen tar mycket plats och dina lungor, urinblåsa och magsäck har det trångt därinne. Det är inte ovanligt att man drabbas av trög mage eller förstoppning under senare delen av graviditeten. Orsakerna kan vara flera, bland annat hormonet progesteron som hämmar tarmrörelserna, att man inte kan röra sig lika mycket som vanligt eller att livmodern trycker på tarmarna En annan bidragande orsak till trög mage är järntabletter som många tar under sin graviditet. Drick mycket, ät fibrer och rör på dig så mycket du orkar.

Kroppen börjar förbereda sig för förlossning och du kan känna lättare förvärkar som mensvärk ungefär. Det kan också läcka mjölk ur brösten.


En utmärkelse =)

Söta Sofie har gett mig en utmärkelse.
I´m so happy!!!!
Tusen tusen tack Sofie :)



Till utmärkelsen hörde att man skulle lista 5 saker man absolut inte klarar sig utan:

* Datorn
* Mobilen
* Bilen
* Kontokortet
* Sängen/soffan

Jag räknar inte med min familj, mina vänner, mina djur osv....

Jag skickar denna vidare till tre bloggar som jag läser ofta men inte kommenterar så ofta!
Suzanne
Victoria
Maria



Februari

Nu är det februari, tiden kryper fram men bebis i magen växer som aldrig förr.
Det börjar göra riktigt ont ibland men jag ska inte klaga för Malin har minsann TVÅ i sin mage, haha. Men visst känns det som om h*n håller på att krafsa sig ut, gillar också att stånga mamma på revbenen.
"Bara" 64 dagar kvar nu!!
Tapeten är utvald och ska inhandlas i veckan :-)
Sen är allt i princip klart.
Måste även in på stan och få tag i ett tyg jag gillar till Elsa, men det ska väl vara snabbt gjort. Trist att det inte finns Ohlssons tyger i Birsta, jag trivs bättre där än inne i stan.

Har haft besök av Maria och barnen, bjöd hit dom på hemgjorda hamburgare som jag vet att Maria har längtat efter.
På förmiddagen hade jag besök av Titti, Hugo och Julia :)

Nu ska jag krypa ner i badet med min nya tidning, sen lägga mig i soffan och njuta av mitt nya favvo-gotta ;)

 

Hoppas att er söndag har varit mysig!

RSS 2.0