Filmjölkslimpa
Världens enklaste matbröd att baka!!
Ingredienser
1 l filmjölk
1 kg rågsikt
1,5dl vetemjöl
3 dl ljus sirap
2 tsk brödkryddor
3 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
ev. 1-2 dl russin
Så här gör du:
1. Blanda alla ingredienser med degkrokarna på en elvisp.
2. Platta ut i smord långpanna.
3. Grädda i 100 grader i cirka 30 minuter. Höj till 175 grader och grädda i ytterligare 30 minuter.
Dela upp i 6 bitar och släng fem i frysen,
den sjätte äter du av direkt med bregott och ost och ett stort glas oboy ;)
Kommentarer
Postat av: Hellen
Idag ska jag åsså baka :D
Postat av: Lisa
Vart hittar man brödkryddor?
Postat av: Therese Östberg
I kryddhyllan, en liten påse :)
Trackback