Vi bakar semlor idag =)
Provar ett nytt recept idag, som ska ge luftigare och lättare semlor.
De hembakade brukar kunna vara så kompakta annars!
50 g jäst
75 g smör eller margarin
3 dl mjölk
1/2 dl socker
1 krm salt
1 ägg
1/2 tsk hjortronsalt
Cirka 10 dl vetemjöl
Smula jästen, smält matfettet, häll i mjölken och värm till fingervarmt.
Rör ut jästen i degspadet, tillsätt övriga ingredienser, mjölet blandat med hjorthornssaltet.
Arbeta degen väl och låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
Arbeta upp degen på mjölat bord, trilla 18-20 släta bullar.
Låt jäsa övertäckta 30-40 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen 8-10 minuter i 225 grader.
Låt kallna på galler under bakduk.
Fyll med gotta och NJUT!!!
Finns risk för att jag dubblar satsen och fyller frysen =)
De hembakade brukar kunna vara så kompakta annars!
50 g jäst
75 g smör eller margarin
3 dl mjölk
1/2 dl socker
1 krm salt
1 ägg
1/2 tsk hjortronsalt
Cirka 10 dl vetemjöl
Smula jästen, smält matfettet, häll i mjölken och värm till fingervarmt.
Rör ut jästen i degspadet, tillsätt övriga ingredienser, mjölet blandat med hjorthornssaltet.
Arbeta degen väl och låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
Arbeta upp degen på mjölat bord, trilla 18-20 släta bullar.
Låt jäsa övertäckta 30-40 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen 8-10 minuter i 225 grader.
Låt kallna på galler under bakduk.
Fyll med gotta och NJUT!!!
Finns risk för att jag dubblar satsen och fyller frysen =)
Kommentarer
Postat av: Maria Östberg
Gött!!!!!
Trackback