Vi bakar semlor idag =)

Provar ett nytt recept idag, som ska ge luftigare och lättare semlor.
De hembakade brukar kunna vara så kompakta annars!

50 g jäst
75 g smör eller margarin
3 dl mjölk
1/2 dl socker
1 krm salt
1 ägg
1/2 tsk hjortronsalt
Cirka 10 dl vetemjöl


Smula jästen, smält matfettet, häll i mjölken och värm till fingervarmt.
Rör ut jästen i degspadet, tillsätt övriga ingredienser, mjölet blandat med hjorthornssaltet.
Arbeta degen väl och låt jäsa övertäckt i 30 minuter.

Arbeta upp degen på mjölat bord, trilla 18-20 släta bullar.
Låt jäsa övertäckta 30-40 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen 8-10 minuter i 225 grader.

Låt kallna på galler under bakduk.

Fyll med gotta och NJUT!!!


Finns risk för att jag dubblar satsen och fyller frysen =)

Kommentarer
Postat av: Maria Östberg

Gött!!!!!

2011-01-11 @ 12:21:27
URL: http://www.fotoamatorens.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0