Renskavsgryta
Idag kör vi en favorit i repris....
Bland det godaste jag vet =)
Gjorde inte riktigt som jag brukar
4 port.
2 pkt fryst renskav
1 gul lök
Torkade kantareller
6 torkade krossade enbär
salt, peppar
5 dl grädde
Oxfond
En skvätt soya
Bryn renskaven i smör när den är fryst tills den får fin färg, man skrapar av det som tinar eftersom i grytan.
Tillsätt den finhackade löken och låt fräsa ihop en liten stund.
Smula ner den torkade svampen.
Slå över grädde, salt, vitpeppar, fonden och soyan och låt koka ihop.
Red av med lite maizena om det känns för såsigt!
Till detta kan man servera vad som helst, men vi käkar alltid hemgjord potatismos till :)
Bland det godaste jag vet =)
Gjorde inte riktigt som jag brukar
4 port.
2 pkt fryst renskav
1 gul lök
Torkade kantareller
6 torkade krossade enbär
salt, peppar
5 dl grädde
Oxfond
En skvätt soya
Bryn renskaven i smör när den är fryst tills den får fin färg, man skrapar av det som tinar eftersom i grytan.
Tillsätt den finhackade löken och låt fräsa ihop en liten stund.
Smula ner den torkade svampen.
Slå över grädde, salt, vitpeppar, fonden och soyan och låt koka ihop.
Red av med lite maizena om det känns för såsigt!
Till detta kan man servera vad som helst, men vi käkar alltid hemgjord potatismos till :)
Kommentarer
Postat av: Sanna
Mumma....
Postat av: ErikaÖ
Gött, broccoli till kanske funkar?
Trackback