kladdkokostoscakaka
Bakar denna ljuvliga kaka ikväll!
Även kallad Ryttarkaka...
Fet, söt och onyttig, precis som en kaka ska vara ;-)
Till en långpanna
4 ägg
6 dl strösocker
3 dl vetemjöl
6 msk kakao
2 krm salt
1 tsk vaniljsocker
175 g smör
Kokostäcket:
200 g kokos
75 g smör
75 g smör
2 dl strösocker
1,5 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner de övriga ingredienserna.
Häll smeten i en pappersklädd långpanna (30 x 45 cm).
Grädda kakan 10-12 minuteri 225 graders ugnsvärme.
Blanda smör, socker, grädde och sirap. Koka upp och låt sjuda ett par minuter under ständig omrörning, så att smeten inte bränner vid. Tillsätt kokos och koka ytterligare någon minut.
Bred försiktigt glasyren över kakan och grädda ytterligare cirka 10 minuter, eller tills kokostäcket fått vacker färg.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner de övriga ingredienserna.
Häll smeten i en pappersklädd långpanna (30 x 45 cm).
Grädda kakan 10-12 minuteri 225 graders ugnsvärme.
Blanda smör, socker, grädde och sirap. Koka upp och låt sjuda ett par minuter under ständig omrörning, så att smeten inte bränner vid. Tillsätt kokos och koka ytterligare någon minut.
Bred försiktigt glasyren över kakan och grädda ytterligare cirka 10 minuter, eller tills kokostäcket fått vacker färg.
Kommentarer
Postat av: Osloskånskan
Verkar mumsig....
Postat av: Nikita
Men mums!!!!
Postat av: Linda
Åh den där kakan är mumsig :)
Postat av: Sanna
Å mina favvosar, som e såå goda!!! Jag kommer definitivt att bjuda in mig själv på gofika under nästa vecka för då ska ja fan i mej ha blitt kvitt alla sjukor...;)
Postat av: Carolina
MUMS - älskar de kakorna!
Postat av: Birgitta
Jag jorde den! Mumsig blev den. :-)
Postat av: Catrin Huvén
Åh, den ska jag ta och baka m grabbarna!!
Trackback