Farsdagsmiddag!

Eftersom jag jobbar hela helgen så finns inte riktigt lusten att stå vid en spis så länge. Men så slog det mig att jag har en frysbox full med älgkött, så nu ligger den blivande tjälknölen i ugnen. Får ligga där tills imorrn när jag åker och jobbar, då slänger jag över marinaden som jag också kokat och gjort klar redan ikväll :-)

Då är det bara fixa såsen och potatisen :)
Velar mellan Hasselbackspotatis och gratäng!!

Kantareller finns också i frysen så givetvis blir det även en kantarellsås!





1½ kg fryst älgstek
In i ugnen på 75 grader tills steken har en innertemperatur på 65-70 grader.
Förslagsvis så lägger man in den på kvällen innan man går och lägger sig då det tar ca 10-12 timmar

KOKA IHOP
1 liter vatten
1 dl salt
1/2 dl socker
10 krossade enbär
1 tsk torkad timjan

Slå lagen över varm stek, låt marinera i ca 5-6 timmar!

Klart =)


Kommentarer
Postat av: Maria Östberg

Men guuuud vad gott =)!!!

2010-11-13 @ 22:44:28
URL: http://www.fotoamatorens.blogspot.com
Postat av: Therese

Japp, supergott!!!!

2010-11-13 @ 22:51:38
URL: http://tostberg.blogg.se/
Postat av: karro

hihi!

men över ögonen! haha, det är det som folk säger är mest likt mig ;)

men vem vet, han kanske blir jättelik Johan när han blir stor?

2010-11-13 @ 23:39:22
URL: http://karrom.blogg.se/
Postat av: Linda

Ån nu blev jag sugen :)

2010-11-14 @ 00:05:31
URL: http://familjengranberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0