Saffransbiscotti

Gjorde dessa ikväll och är förvånad över hur sjukt enkelt det faktiskt var!
Tog inte mer än tio minuter + tiden i ugnen!
Ska smaska i mig en nu snart =)



Saffransbiscotti av Leila Lindholm
Ca 35 skorpor

Ingredienser
100 g smör
1g saffran
2 ägg
5 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl sötmandel (jag skållade mina innan)

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft (om en vanlig ugn används, 200 grader).
2. Smält smöret tillsammans med saffranet, häll över i en bunke och rör ner äggen
3. Blanda i de torra ingredienserna och mandeln
4. Forma degen i tre längder och lägg dem på en plåt med bkplåtspapper.
5. Grädd i mitten i 25 minuter
6. Ta ut länderna och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär de i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
8. Torka skorporna på en plåt i ugnen, i 15 minuter tills de är helt torra.

Testa vettja, låt inte julbaket ta sån tid i år :)

Kommentarer
Postat av: Carolina

Vad kul att du gillade dem :-)

2010-12-07 @ 22:06:47
URL: http://carolina1979.se
Postat av: Anna S

Mmm de ser smaskens ut!

2010-12-07 @ 22:11:28
Postat av: madde

ser såååå gott ut

2010-12-07 @ 22:23:24
URL: http://www.busprinsen.bloggagratis.se
Postat av: karro

jag har gjort sånna ett par år i rad nu, som julklapp, och varje jul har jag stått och svurit över att dom alltid går sönder när jag ska skära upp dom, och att dendär jääääkla mandeln är så seg.

förra året sa jag till johan att han skulle påminna mig att jag aldrig skulle göra om detta, om jag skulle få för mig det.

och i år så står jag där igen, "men såååå farligt var det väl inte, kanske skulle försöka en gång till?". hehe

wish me luck, för jag ger mig nog på det i år igen...

2010-12-07 @ 22:43:35
URL: http://karrom.blogg.se/
Postat av: dessi

TACK ska prova baka dom! :)

2010-12-08 @ 09:01:19
Postat av: Sanna

Dessa är ett par som återkommer hemma hos oss varje år, tänkte däremot hoppa över i år. Så därför kanske ja bjuder in mig själv o byter till mig en påse mot en sats saffransbullar utan jäst...

2010-12-08 @ 22:16:05
URL: http://hemmaiosterlo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0