Mexikansk räkgryta
På er begäran kommer dagens middag på recept :)
2 gula lökar
1 röd paprika
Färska champinjoner
1 msk vetemjöl
1 dl chilisås
2 dl grädde
salt, svartpeppar, cayennepeppar
300-400 g skalade räkor
½ dl koncentrerad apelsinjuice
1 dl vatten
Skala och hacka löken.
Skölj, kärna ur och strimla paprikan.
Skiva champinjonerna, fräs lök och svamp.
Strö över mjöl och rör om.
Tillsätt paprika, chilisås och grädde. Låt koka 5-10 min.
Tillsätt räkorna och låt allt bli varmt.
OBS koka inte efter att du lagt i räkorna, dom blir sega!
Ät med ris och sallad =)
Om jag inte minnns fel åt vi detta i fjällen som små?
Jajamen :)
Mums det där såg ju jätte gott ut.. och lätt att göra oxå.
Det ska jag prova nån dag.
Kram Victoria
Ooooooo. En fråga bara, chilisås är det den sorten som ser ut som en ketshupflaska i glas eller?
Sussilusen: japp, precis den är det =)