Smörgåstårta - recept
EFTERLYSNING!!!
Jag efterlyser recept på er godaste smörgåstårta.
Med räkor såklart!!
jag gjorde en för några veckor sen
då använde jag cremefraiche blandat me leverpastej på ett lager å skagenröra på andra lagret å så dekorerade ja me räkor, skinka, ost sallad, tomat, gurka ... svårare är de inte ;)
Polarkaka 2 pkt
Leverpastej, bostongurka och lite ovispad grädde.
Creme Fraiche, majonnäs, äpple o skinka i små bitar.
Creme Fraiche, majonnäs, kokt ägg i bitar och kaviar.
Dekorera med räkor, ägg, skinka, ost, tomat och gurka. Det är svårt att få fast nåt på sidan men det går ju alltid att lägga salladsblad instoppat mellan fat och tårta.=)
Det här är receptet på min smörgåstårta.=)
Kika in i min blogg så får du se om det är du som är vinnaren av nattlampan!
Den på polarbröd brukar jag också göra. Enkel och blir väldigt god! Sen är det bara att ta det man gillar allra bäst och dekorera med. Mums!
Här kommer en supergod smörgåstårta som vi älskar!
2,5 jätterasker där du skär av kanter på brödet.
Lager 1 + 3:
1 purjolök
ca 500 gr skinka (jag tar kassler)
300 gr skinkost
2 dl gräddfil
300 gr majonäs
lager 2:
2 burkar tonfisk
300 gr bostongurka
400 gr majonäs
1 dl gräddfil
Runt om:
ca 1 tub kaviar + 1 burk majonäs
Gör så här:
Mixa skinka och purjo i mixer, blanda med resten.
Häll av vatten/olja av tonfisk och blanda med resten.
Gör tårtan och stryk över kaviarsmeten på. Klä tårtan med skinka och låt stå med plast över natten. Garneras samma dag naturligtvis med massor av handskalade räkor....och vad du nu vill ha.
Självklart skall det vara räkor.. =)
Rågsmörgås, delas på 2
smör på
räksallad
bröd igen
majonäs runt hela och även torkad dill
Sen dekrationen:
Ägg, Räkor, gurka, tomat och allt som man vill ha på.. =)
Gör en strut av en plastpåse och ringla majonäs i stärck och krydda med lite dill igen.. =)
Gotti gott men ej light.. :D
Jag brukar kantskära frallor och ha skinkost med nerhackad rökt skinka/räkost med nerhackade räkor i på 1:a lagret, andra lagret är leverpastej med hackad smörgåsgurka i, och överst bres lika del majonäs och vispad grädde. Sedan generöst med garnering!