Smördegsinbakad älgfärs

Idag gjorde vi någonting som var riktigt gott, så därför känner jag att det är min plikt att delge er recptet :)

Smördegsinbakad älgfärslimpa med västerbottenost och kantareller!

500 g älgfärs
2 ägg
1½ dl riven västerbottenost
Salt och peppar
1 rulle färsk smördeg
1 äggula till pensling

1 burk grovhackade kantareller (hade inga färska hemma)
1 gul lök (finhackad)

Blanda färsen med ost, ägg och kryddor.
Stek löken mjuk och stek med svampen mot slutet.

Forma färsen till en limpa i mitten på smördegen.
Gör en skåra i den som du fyller med svamp-lök-blandningen.
Vik ihop degen och pensla den med äggulan.

Grädda i ca 175 grader i 50 minuter.

Servera med rödvinssås och potatis (vi valde att steka småpotatis) samt att vi hade sparris till. SKITGOTT!


(Världens tråkigaste uppläggning)

Kommentarer
Postat av: Carolina

Mums, så gott det låter!! Kan du skicka ner lite älgfärs då också? ;) kram

2009-11-29 @ 22:00:36
URL: http://carolina1979.se
Postat av: Victoria

Det där receptet ska jag spara!

Vi har ju ganska mycket älgfärs så det är perfekt med lite tips.

Ha en bra måndag! Kram Victoria

2009-11-30 @ 08:50:35
URL: http://viret.bloggagratis.se
Postat av: Sofia o Hugo

Mumma! Tack! :D

2009-11-30 @ 12:30:27
URL: http://www.sofiatarberg.blogspot.com
Postat av: Madeleine

Då vet jag vad jag ska göra till middag imorgon, tack så mycket ;-)

2009-11-30 @ 20:37:12
URL: http://www.muppsan.com
Postat av: Anna-Maria

Mums vad gott! Du är jätte duktigt..

Jag gjorde brockooligratängen här för nån vecka sedan, jätte lyckat hos både mig och karl!

Så tack snälla för receptet! =)

2009-12-02 @ 16:03:32
URL: http://finatapeter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0