LCHF, rökning och regn!

Ännu en dag utan sol, man börjar bli ganska van nu. Jag förväntar mig inte längre sol på morgonen när jag stiger upp, vilket iofs är bra för då blir jag aldrig besviken :-)

Vad händer idag då?? Jo, jag skulle verkligen behöva bära upp saker till förrådet, Affes rum håller på att förvandlas till ett släng-in-allt-skit-och-stäng-dörren-rum, vilket inte direkt är meningen med detta fina rum.
Albin är och skruvar med min gamla bil som vi måste sälja, den fick någon 2:a på besiktningen så jag och lilleman har mysdag. Kanske lyxar jag till det ikväll och äter langos i min ensamhet då A åker till Härnösand på mc-träning.
Vi (läs jag) har bestämt att så fort jag slutar amma på heltid så kommer vi att börja med LCHF-kost, detta pga att mitt midjemått (ja, låren är inge bättre de heller) inte alls är vad det borde vara... Jag gick upp nästan 40 kg under graviditeten med Alfred. Troligtvis eftersom jag inte kunde röra mig som jag ville pga blödningar och annat. Jag gick alltså ifrån att motionera minst en gång om dagen (ridningen) till att inte göra nåt, därav min enorma kroppshydda!!
Ser att andra som äter LCHF mår bra och verkar glada o mätta + att de går ner i vikt. Övervägde ett tag cambridge men att inte kunna tugga eller äta fast föda är ingeting för mig, och absolut inget för min sambo som har ett fysiskt tungt arbete. Jag vet att många av mina läsare brottas med vikten, hur gör ni för att gå ner??
Svårast blir nog att avstå från pasta, mackor och frukt! Men det får så lov att gå, jag trivs inte i min kropp just nu!!
Jag vill ha tips på roliga lchf-bloggar, recept med mera. Allt du har ;)

Detta blir svårare än vad det var att sluta röka efter 15 år....
Appropå rökning så är det nästan helt omöjligt att sitta på en mysig uteservering med barnvagn om man inte vill att Affe ska bli passiv rökare. Tycker faktiskt att det borde förbjudas även där. Jag har själv varit storrökare och jag har alltid tagit hänsyn, gått åt sidan osv. På Liseberg stog folk och rökte i karusell-köerna som var på drygt 45 minuter, det kan jag tycka är egoistiskt. Barnen som står i kön har inget annat val än att stå i röken om de vill åka karusellen! Jag bryr mig inte om folk röker, det är deras beslut helt och hållet men att gå åt sidan när man ska röka är inte för mycket begärt!

Nu ska jag kika runt bland era bloggar innan jag tar itu med dagen!!

Kramar till er

Lite bilder från 50-års festen i helgen!

 Lotta

 Erika och Janne

 Abbe

 Pappa


Affe såklart!



Kommentarer
Postat av: Titti

Måste man avstå frukt???? Är det för fruktosen lr vad? Frukt trodde jag var nyttigt... Kanske en diet av gurka? Har nå trist får ni alltid komma hit :) Väntar på hästmassören nu... Kramar!

2009-07-28 @ 11:20:18
URL: http://tittiolsson.blogg.se/
Postat av: Frun

Själv väntar jag på att kilona ska ramla bort av sig själv, funkar väl sådär, Hi hi!

2009-07-28 @ 11:22:18
Postat av: Erika

Här kommer några jag använder. Lotta har kanske fler? Bäst är nog kostdoktorn där du kan läsa om metoden innan du börjar.... Lycka till. Jag har en bra kokbok.



http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/



http://kolhydrater.ifokus.se/



http://www.dessi.se/wordpress/



http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.169098



http://blogg.passagen.se/fettbramat/



http://www.lchfrecept.com/Default.aspx



http://www.kostdoktorn.se/



http://lchf-tips.blogspot.com/

2009-07-28 @ 11:30:48
URL: http://erikaostberg.blogg.se/
Postat av: Lotta

Jag har en del länkar från min blogg, nedanför listan på uppdaterade bloggar....

Började själv i september 2008, 13 kilo sen :O)

Nåja, nu har jag gått upp två, pga rökstopp tror jag :O)

I alla fall, jag började med att äta ungefär som vanligt men ökade gräddmängden och följde slaviskt Annika Dahlqvists/Kostdoktorns snabbfakta folder "Det här får du äta" det funkade för mig :O)

Lycka till!

2009-07-28 @ 12:37:27
URL: http://www.pillargontanten.blogspot.com
Postat av: Lotta

http://birgittahoglundsmat.wordpress.com/

2009-07-28 @ 13:05:16
URL: http://www.pillargontanten.blogspot.com
Postat av: Suzanne

Therese, även om det inte är till nån tröst för dig att jag känner såhär, men du ser då iallafall jättefin ut och jag hade verkligen aldrig kunnat trott att du gått upp 40 kilo under graviditeten?? Herregud, vart satt det nånstans?



40 kilo + eller inte, snygg är du i vilket fall!!



Mitt nya lite nyttigare liv börjar på måndag med morgonprommisar då jag lämnat barnen på dagis! Skönt att komma igång igen efter en helt fruktansvärd vår o sommar, matvvägssätt!!!



KRAM o Lycka Till!!

2009-07-28 @ 14:49:20
URL: http://snuzen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0