Rullrån
Gammeldagsa Rullrån med smak av vanilj
Så här gör du:
Smält smöret och låt det kallna.
Rör sedan i sockret och därefter mjölet blandat med vaniljsocker.
Rör sist ner vatten.
Degen mår bra av att svälla, gärna över natten, men kan även gräddas på en gång när man har ont om tid.
Värm järnet. Klicka i drygt en tesked smet. Kläm ihop järnet så att degen fördelar sig inuti hela järnet. Grädda cirka 1 minut. Rulla samman rånet så fort det tas ur järnet. Låt kallna på galler.
Vi har ett elektiskt rullrånsjärn som är mycket praktiskt :)
Va spännande! Ser fram emot före-efter bilder ;-)
Å så gott med Rullrån!Mums.
De hade så himla söta saker på Blafre Design!
Ha en mysig helg!
Kramar
vad duktig hon är:-)vad gott med rullrån:-)
jag vill oxå smaka!
kram
Å,rullrån är ju mums! Min farmor gör så goda som vi brukar få.
Hoppas ni har en mysig kväll!
Gud vad gott!! Såna brukar min svärmor göra men jag har aldrig gjort det, har fått för mig att det är skitsvårt..
Kram på dig!!
Hahha, MUMS!!!!!! :D
Rullrånsjärn har jag faktiskt aldrig hört talas om =)
Elin: om du tror att du slipper göra såna när vi kommer hem - tar du fel.