Renskavsgryta

4 port.

2 pkt fryst renskav
1 gul lök
färska champinjoner eller kantareller
1 klyfta vitlök
salt, peppar
3 dl grädde
Ev.  Viltfond
En skvätt soya

Bryn renskaven i smör när den är fryst tills den får fin färg, man skrapar av det som tinar eftersom i grytan.
Tillsätt den finhackade löken och låt fräsa ihop en liten stund.
Häll sedan i svampen och den pressade vitlöken och stek tills det "knäpper" i svampen.
Slå då över grädde, salt, vitpeppar och soyan och låt koka ihop.
Tillsätt gärna en skvätt viltfond för den är grym :)

Red av med lite maizena om det känns för såsigt!

Till detta kan man servera vad som helst, men vi käkar alltid hemgjord potatismos till :)
Lingon är oxå gott till!


Kommentarer
Postat av: Frun

Å danke schööön!!!

2009-01-03 @ 18:14:57
Postat av: Titti

Skall jag ICKE tillaga...Blir ju kräksjuk på ren...

2009-01-03 @ 18:35:07
URL: http://tittiolsson.blogg.se/
Postat av: karoliina

jag gjorde nån slags renskavsgryta en gång, dock tycker jag att viltsmaken tar överhanden, har du inget tips för att det inte ska bli så?

för det var ju jättegott till en början, men sen blev det för mycket.

eller är det så att en sketen smålänning inte klarar av norrländsk mat ? :P

2009-01-03 @ 19:15:10
URL: http://karrom.blogg,se
Postat av: Therese

Frun: Varsågod :)

Titti: Lite kräkas kan du gott tåla ;)

Karro: Det har med ditt småländska blod att göra ;)

2009-01-03 @ 19:28:39
URL: http://tostberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0