Pannacotta med vit choklad
Här kommer ett underbart gott recept!
Lägg 3 st gelatinblad i en skål med kallt vatten.
Koka upp 5 dl grädde och 1 tsk vaniljsocker.
Lägg i 100 gram hackad vit choklad och låt den smälta under omrörning.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg i dessa i grädd- och chokladblandningen. Rör till gelatinbladen löst upp sig.
Häll upp i glas och låt stelna i kylen 2-3 timmar (minst) innan servering.
Garnera med blandade bär, jag använder mig av hallon, björnbär och blåbär.
Pudra över florsocker som får smälta så att det blir lite såsigt!!
Tips: Böja med lite bär i botten innan ni häller på den varma gräddblandningen och toppa med mera bär!
Till mina GI-vänner fann jag detta!
2 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl naturell yoghurt
1 1/2 gelatinblad
skal av 1 lime
skal av 1 apelsin
motsvarande 3 msk sötningsmedel, läs på burken
Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten i ca 10 min. Tvätta lime och apelsin noga och riv skalet fint. Koka upp grädden och ta av den från värmen. Krama ur vattnet ur gelatinbladen. Lägg i citrusskalen i grädden och rör ner yoghurt, sötningsmedel och gelatinblad. Fördela i fyra portionsformar och låt stelna i kyl i 3-4 tim.
Garnera med bär =)
I love pannakotta!
nej jag är itne avundsjuk, men hur TJOCK ska du bli??? du kan ju inte säga att du äter för två...
grön
Lisette: Jag har gått upp 2-3 kg totalt hittills och om jag unnar mig gotta på helgen så gör inte det så mycket. Äter inte alls mycket när jag jobbar så jag tror det går jämnt upp + att jag har börjat med mina promenader! Är inte speciellt orolig för att rulla fram faktiskt!
skämtade med dig, det fattade du väl? tänk om en annan varit så himla duktig som du är... ojojoj vad andreas hade varit fet.
Klart jag fattar ;)
Men jag tror nog att jag spräcker de 7 kg jag hade som max förra gången tyvärr.
Men på en mätt kropp sitter ett lyckligt huvud ;)