Varm smörgåstårta...
Det måste jag göra till middag imorgon :)
Det här behövs för 8-10 port:
6 stora Hönökakor
Fyllning 1:
1 röd paprika
ca 10 cm gurka
1 gul lök
2 tomater
1 dl creme fraiche
salt, peppar
Fyllning 2:
2 msk smör eller margarin
1 1/2 msk vetemjöl
1 dl mjölk
1 ask kräftstjärtar i lag à 380 g
3/4 dl spad från kräftstjärtarna
3 msk majonnäs
1 liten knippa dill
salt, peppar
Garnering:
2 tomater
ca 2 dl riven ost
några kräftstjärtar
kryddgrönt
Gör så här:
1. Kärna ur och hacka paprikan. Tärna gurkan. Skala och finhacka löken. Tärna tomaterna. Fräs allt i lite matfett tills det mjuknar. Rör ner creme fraiche och smaka av med salt och peppar.
2. Smält matfettet till fyllning 2 och rör ner mjöl. Späd med mjölk och kräftspad. Låt det sjuda under omrörning några minuter. Låt stuvningen svalna.
3. Ta undan några kräftstjärtar till garneringen. Grovhacka de andra. Hacka dillen. Rör ner majonnäsen i stuvningen. Tillsätt kräftor och dill. Smaka av med salt och peppar.
4. Lägg ihop två Hönökakor på bakpappersklädd plåt så att du får en rundel. Bred cirka hälften av fyllning 1 över dem. Täck med två nya Hönökakor och bred fyllning 2 över. Täck på nytt och bred resten av fyllning 1 över.
5. Skär tomaterna i skivor och fördela dem runtom smörgåstårtan. Strö över riven ost.
Grädda i 180 grader i ca 20-30 minuter.
Garnera gärna med kräftstjärtar och kryddgrönt!
Servera med en grönsallad!!
SUPERGOTT!!!
Det där lät jättegott! Jag får leta efter ett glutenfritt alternativ :-)
Låter gott!! Själv är jag ensam tills på torsdag och får äta själv ;-) ;-)
Lotta: Vad jobbigt med gluten :(
Maria: Inte bjuder du väl in dig själv på middag?? ;)
Skulle jag väl inte göra. Det är inte min stil ;-)
Vill jag ha när jag kommer oxå. Men jag bjuder verkligen in mig själv och står för det....
HaHa.
Härligt Erika :)