Baka tekakor

Har legat och jäst i soffen ett bra tag nu, så fick jag en snilleblixt....
Jag ska baka tekakor idag!

Så nu sätter jag igång =)


Tekakor med havregryn

ca 45

Luftiga, saftiga och lite grova tekakor med mycket smak.


Ingredienser

3 dl havregryn
1 liter mjölk
200 g margarin
2 pkt jäst
2 dl sirap
ca 2 liter mjöl

Koka havregryn och hälften av mjölken till gröt, ca 3 min. Tillsätt margarin, resten av mjölken, jäst, sirap och mjöl. Baka ut till tekakor. Jäs på plåtar ca 45 min. Grädda i mitten av ugnen på 250 grader i 6-7 min.



Lägger in ett extra recept till Titti :)

Kladdkaka med After eight

Du behöver:

100 g smör eller margarin

100 g after eight (12 st rutor)

2 ägg

2 dl socker

2 ½ dl vetemjöl

3 msk kakao

1 ½ tsk bakpulver

Glasyr:
150 g after eight (18 st rutor)


Gör så här:

Smörj och bröa en form (eller använd en teflonform) med löstagbar kant.

Smält smöret i en kastrull på svag värme. Ta bort kastrullen från värmen innan smöret är helt smält och rör om så att det sista smälter. Lägg därefter i mintchokladrutorna (after eight) och låt dessa smälta. Rör om till en jämn smet.


Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt smör- och chokladblandningen. Rör om eller kör på lägsta hastigheten med elvispen.

Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Rör ner blandningen i chokladsmeten. Använd sked eller elvisp på lägsta-till-medel hastighet.

Häll smeten i formen och grädda sedan i 20 minuter i 175 grader i mitten av ugnen.


Ta ut tårtan och täck den med mintchokladrutorna till glasyren. Grädda ytterligare 3-5 minuter så att mintchokladrutorna smälter. Ta ut den ur ugnen och bred sedan ut den smälta mintchokladen så att den täcker hela kakan. Låt sedan kakan svalna och glasyren stelna och först därefter kan man ta bort den löstagbara kanten.


Förvara tårtan svalt.


Kommentarer
Postat av: Sofie

Tack för recepten, alltid lika kul! :-)

2008-12-04 @ 11:13:26
URL: http://sgradin.blogg.se/
Postat av: Titti

Tackar!! Nu du kommer Julia bli toppnöjd ;)

2008-12-05 @ 07:18:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0