Barnmat!
På begäran lägger jag nu ut lite tips på hur man enkelt och snabbt gör sin egen barnmat.
Recept kan jag ju rada upp men det är så himla enkelt så jag tror att jag lägger ut ett fåtal fattar ni nog resten själv ;)
4-6 månader
Potatis, palsternacka, morot (var för sig eller tillsammans)
Koka mjuk och mixa tillsammans med kokvatten till lagom konsistens.
Tillsätt lite osaltat smör eller rapsolja. Mixa lite till.
Tillsätt aldrig salt eller socker
Fruktpuré
Torkade aprikoser eller katrinplommon
Koka mjuka och mixa tillsammans med kokvatten.
Gör den lite lösare än vad du vill ha den för den kommer att bli fastare när du fryst den.
Har även gjort samma sak med päron, men då kan man inte tillsätta något vatten utan låt päronbitarna rinna av i durkslag ordentligt innan du mixar dom!
Grönsakspuréer
Samma som med de övriga puréerna. Använd tex Broccoli, blomkål, frysta ärtor, fryst majs.
Använd INTE majs på burk då den innehåller ganska mycket salt.
Använd heller INTE spenat eller mangold som innehåller mycket nitrat.
Fiskpuré
Koka benfria fiskfiléer i en kastrull tillsammans med lite morot, purjolök, några lagerblad & hela svartpepparkorn.
Koka tills fisken är helt genomkokt.
Mixa fisken med lite kokvatten tills du tycker att det är lagom konsistens. Gör den lite blötare än vad du tror att den ska vara ;)
Sila kokvattnet och red av med lite idealmjöl, smaka av med dill, lite citron och en klick osaltat smör och du har en god sås till fisken.
Kycklingpuré
Samma som med fisken =)
Pasta
Krossa pastan innan du kokar den, mixa sedan ihop den med kött och grönsak (tex kyckling och broccoli)
Frys in i tärningar

När de fryst till så "knäck" ut dem i en fryspåse

Ta fram det antal du vill ha inför varje måltid

Snabbt och enkelt :-)
LYCKA TILL ♥
Ps. lämna gärna tips om ni har några ideer eller recept :)
Jag återkommer snart med lite mer recpet på grytor, köttfärssås mm
Recept kan jag ju rada upp men det är så himla enkelt så jag tror att jag lägger ut ett fåtal fattar ni nog resten själv ;)
4-6 månader
Potatis, palsternacka, morot (var för sig eller tillsammans)
Koka mjuk och mixa tillsammans med kokvatten till lagom konsistens.
Tillsätt lite osaltat smör eller rapsolja. Mixa lite till.
Tillsätt aldrig salt eller socker
Fruktpuré
Torkade aprikoser eller katrinplommon
Koka mjuka och mixa tillsammans med kokvatten.
Gör den lite lösare än vad du vill ha den för den kommer att bli fastare när du fryst den.
Har även gjort samma sak med päron, men då kan man inte tillsätta något vatten utan låt päronbitarna rinna av i durkslag ordentligt innan du mixar dom!
Grönsakspuréer
Samma som med de övriga puréerna. Använd tex Broccoli, blomkål, frysta ärtor, fryst majs.
Använd INTE majs på burk då den innehåller ganska mycket salt.
Använd heller INTE spenat eller mangold som innehåller mycket nitrat.
Fiskpuré
Koka benfria fiskfiléer i en kastrull tillsammans med lite morot, purjolök, några lagerblad & hela svartpepparkorn.
Koka tills fisken är helt genomkokt.
Mixa fisken med lite kokvatten tills du tycker att det är lagom konsistens. Gör den lite blötare än vad du tror att den ska vara ;)
Sila kokvattnet och red av med lite idealmjöl, smaka av med dill, lite citron och en klick osaltat smör och du har en god sås till fisken.
Kycklingpuré
Samma som med fisken =)
Pasta
Krossa pastan innan du kokar den, mixa sedan ihop den med kött och grönsak (tex kyckling och broccoli)
Frys in i tärningar

När de fryst till så "knäck" ut dem i en fryspåse

Ta fram det antal du vill ha inför varje måltid

Snabbt och enkelt :-)
LYCKA TILL ♥
Ps. lämna gärna tips om ni har några ideer eller recept :)
Jag återkommer snart med lite mer recpet på grytor, köttfärssås mm
Kommentarer
Postat av: Sofia o Hugo
Åhhhhh taaaack söta du!!! :D
Trackback