Recept =)
Här kommer receptet på gårdagens middag =)
Krämig risotto med västerbottenost, gräslök och färsk sparris
3 deciliter avorioris
2 schalottenlökar
½ purjolök
1 knippa gräslök
1 knippa färsk grön sparris eller 200 gram frysta
1½ dl riven Västerbottensost®
1½ deciliter vitt vin
6½ deciliter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 matskedar smör
1 matsked olivolja
salt och vitpeppar
Skala löken och fräs den i olivolja och lite av smöret under en minut. Häll i riset och låt fräsa i ytterligare en minut. Slå därefter på vinet och låt koka in. Koka under tiden upp vattnet med buljongtärningarna och blanchera sparrisen som delats mittitu i buljongen tills de känns färdiga. Tag upp sparrisen och lägg dem i ett kärl med vatten och is för att behålla spänsten. Tillsätt nu buljongen till riset, lite i taget efterhand som buljongen kokar in. Fortsätt tills buljongen är slut och riset lagom mjukt med en liten hård kärna i mitten. Blanda sedan ner det resterande smöret, Västerbottensost, den hackade purjolöken och gräslöken samt sparrisen. Krydda efter smak.
Halloumipanerad Kycklingfilé
500 g kycklingfilé
1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1 paket halloumiost (250 g)
vetemjöl
2 ägg
Vik upp kycklingbröstet där kycklingen naturligt vill dela på sig. Lägg på plastfolie
och banka ut den tills den är ca 1 cm tjock. Dela den på mitten.
Riv osten grovt.
Salta och peppra kycklingen och vänd den i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist osten.
Hetta upp olivolja och stek ca 3 min på var sida på ej alltför hög värme helst i panna, efterstek ev. i ugnen!

Krämig risotto med västerbottenost, gräslök och färsk sparris
3 deciliter avorioris
2 schalottenlökar
½ purjolök
1 knippa gräslök
1 knippa färsk grön sparris eller 200 gram frysta
1½ dl riven Västerbottensost®
1½ deciliter vitt vin
6½ deciliter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 matskedar smör
1 matsked olivolja
salt och vitpeppar
Skala löken och fräs den i olivolja och lite av smöret under en minut. Häll i riset och låt fräsa i ytterligare en minut. Slå därefter på vinet och låt koka in. Koka under tiden upp vattnet med buljongtärningarna och blanchera sparrisen som delats mittitu i buljongen tills de känns färdiga. Tag upp sparrisen och lägg dem i ett kärl med vatten och is för att behålla spänsten. Tillsätt nu buljongen till riset, lite i taget efterhand som buljongen kokar in. Fortsätt tills buljongen är slut och riset lagom mjukt med en liten hård kärna i mitten. Blanda sedan ner det resterande smöret, Västerbottensost, den hackade purjolöken och gräslöken samt sparrisen. Krydda efter smak.
Halloumipanerad Kycklingfilé
500 g kycklingfilé
1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1 paket halloumiost (250 g)
vetemjöl
2 ägg
Vik upp kycklingbröstet där kycklingen naturligt vill dela på sig. Lägg på plastfolie
och banka ut den tills den är ca 1 cm tjock. Dela den på mitten.
Riv osten grovt.
Salta och peppra kycklingen och vänd den i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist osten.
Hetta upp olivolja och stek ca 3 min på var sida på ej alltför hög värme helst i panna, efterstek ev. i ugnen!

Kommentarer
Postat av: Erika
Låter supergott. ska jag testa.
Postat av: Frun
Tackar!
Postat av: Sofie
Mumsigt!!
Postat av: Birgitta
Vad gott, det ska jag prova snart! Tack
Postat av: Therese
Varsågoda :D
Postat av: Titti
Å vad det såg gott ut!!! Ska skriva av när jag har en dator som funkar hemma ;) Kramen!
Trackback